Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted (edited)

Pogledao sinoć Ave Cezare.

Ima dobrih momenata al mi nesto slabasan u celosti

+1

Kad je krenula odjavna špica zapitao sam se šta sam ja to uopšte gledao???

edit:

A problem je i to što sam ga gledao ubrzo posle znatno boljeg Trumboa sa kojim dijeli vrijeme i mjesto radnje.

Čak i neke likove...

Edited by colonelo
Posted

nije li to trejdmark braće Koen?

pseudointelektualni bulšit?

Posted

Zapravo je vrlo ozbiljan pošto se pojavljuje i Herbert Markuze, kao veliki guru. Šalu na stranu, ovo je samo na trenutke zabavno, zahvaljujući Brolinu

Posted

a jebiga sad. svasta im se moze zameriti, imaju kroz karijeru uspone i padove al ova vrsta kritike me bas zacudila. nikad mi ne bi palo na pamet da ih neko moze tako doziveti.  

Posted

jbg, imaju odličnih filmova ali imaju i onih koji sam gledao "triput" - prvi put, jednom i nikada više.

nikada mi nisu first pick kad treba nešto odabrati za gledanje, treba da sam u posebnom raspoloženju i "šta sam ja to uopšte gledao" osećaj na kraju mi ič nije stran.

A Serious Man... seriously?!

Posted

maločas sam završio gledanje "cloud atlas". pokušao sam prošle godine, zamorilo me mešanje vremena a kada sam skontao da traje bez malo tri sata, odustao sam. sada, kiša sipi, ubistveno je dosadno pa ga ponovo pustih.

da ne dužim, sasvim solidan, interesantan film. pošto je gospođa skontala da gledam nešto zanimljivo, priključila se na poslednjih pola sata. kaže da mora da ga pogleda. pa, priključiću se, da utvrdim gradivo.

odlična glumačka ekipa, sa višestrukim ulogama.

Posted

jbg, imaju odličnih filmova ali imaju i onih koji sam gledao "triput" - prvi put, jednom i nikada više.

nikada mi nisu first pick kad treba nešto odabrati za gledanje, treba da sam u posebnom raspoloženju i "šta sam ja to uopšte gledao" osećaj na kraju mi ič nije stran.

A Serious Man... seriously?!

ja neke filmove bas bas volim (crossing, fargo, arizona, lebowski, o brate...) a neki su mi potpuno bezvezni ali me zacudilo to pseudointelektualni bulshit. meni kad se ne dopadaju, obicno je zato sto su dosadni, likovi ne valjaju, mnogo hteli a malo uspeli - ma razno. al nikad ih nisam dozivljavao kao wannabye pametnjakovice koji su se malo zaneli. taj momenat me zacudio. ostalo se slazem.

Posted

ok, pogrešno sam se izrazio onda.

mislio sam na taj "mnogo 'teli, mnogo započeli" sindrom.

Posted

mislim cak naprotiv, da ih savrseno zabole paja i da se sjajno sprdaju.

Posted (edited)

Station agent

veliki rispekt za film sa kompletnom i jasnom pričom

koji je celom dužinom zadržao jednako visok stepen kvaliteta svakog segmenta,

a sve postignuto bez primetne intervencije u postprodukciji,

bez jednog bitnijeg fizičkog kontakta između aktera... (niko nije ni potrčao u filmu)

bez vidnog ili naglašenog zapleta.

imam osećaj da su rešili da opušteno završe film kada su videli da smrkava.

...da im je tehničar slučajno upao u bitan kadar...

odglumio bi par sekundi za medalju, bez da se iscima.

Edited by Musky
Posted

Koeni u filmografiji imaju ultra zabavne filmove, poput onih koje je Garcia pomenuo, ali znaju snimiti i ultradosadne. Tu mi na pamet prvo padne The Man Who Wasn't There, ali i Barton Fink, uprkos nekim drugim kvalitetima koje posjeduje.

Podosadan mi je i True Grit. Inače, mislim da nisu imali sreće sa rimejcima. Ladykillers i nije toliko dosadan, samo je naprosto loš. Naročito kada se uporedi sa originalom.

Posted

Da li si svestan da su dosadno/zabavno subjektivne kategorije?

Posted

Koeni u filmografiji imaju ultra zabavne filmove, poput onih koje je Garcia pomenuo, ali znaju snimiti i ultradosadne. Tu mi na pamet prvo padne The Man Who Wasn't There, ali i Barton Fink, uprkos nekim drugim kvalitetima koje posjeduje.

...prerano si odgledo Finka...admit :misko:

Posted

jbt, fink je pritajeni vulkan koji u jednom momentu krece sa erupcijom i przi sve oko sebe, kakav crni dosadan

Posted

Da li si svestan da su dosadno/zabavno subjektivne kategorije?

:ajde: