maheem Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 The Station Agent - divota od filma, koji malo prica, a toliko toga kaze. Gledajte, ako vec niste.Uhvatio ga jedared na tvu. Oduševio sam se.
Lancia Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 Uhvatio ga jedared na tvu. Oduševio sam se. Kao pokazna vezba za neki bolji svet. Nemoj da cutis, kad odgledas nesto dobro. ja citao nesto o Bobi Kanavaleu i tako dosao do filma.
maheem Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 (edited) Kao pokazna vezba za neki bolji svet. Nemoj da cutis, kad odgledas nesto dobro. ja citao nesto o Bobi Kanavaleu i tako dosao do filma. e pa poslednjih nedelja sam gledao preporuke iz poslednja dva meseca odavde i nisam se nečim oduševio pa ne bih izdvajao ništa posebno, a od obaveznog životnog štiva koja sam propustio izdvojio bih My Dinner With Andre. Filozofski dijalog i to je sve, ništa novo od filozofije al je film jebeno remek delo i ni u jednom trenutku nije dosadan. Preporuka i za Two Days, One Night Obožavam Marion ali mi je ovde tema filma mnogo veća od njene uloge. Užasan je ovo svet kada toliko ljudi gleda samo na svoje guzice. Znam da nije sve crno-belo ali sam siguran da je potrebno ubaciti u građansko vaspitanje lekcije o humanosti, brizi o okruženju, svesnosti marketinških uticaja i upozorenja na sve ostale otrove potrošačkog društva. Edited April 23, 2016 by maheem
Ajant23 Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 Nemoj da cutis, kad odgledas nesto dobro. ja citao nesto o Bobi Kanavaleu i tako dosao do filma. Super što si uspeo. Ja već deset godina jurim seriju koju je kreirao Sidney Lumet i koja je ostala poslednja režija Arthura Penna: 100 Centre Street, za koju kažu da je najbolja serija sudskih drama, a gde je upravo Bobby Cannavale imao češće gostovanje. On je, inače, baš počeo karijeru sa Sidneyem Lumetom. Stvarno mi nije jasno zašto je ova serija toliko teško dostupna.
Lancia Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 Super što si uspeo. Ja već deset godina jurim seriju koju je kreirao Sidney Lumet i koja je ostala poslednja režija Arthura Penna: 100 Centre Street, za koju kažu da je najbolja serija sudskih drama, a gde je upravo Bobby Cannavale imao češće gostovanje. On je, inače, baš počeo karijeru sa Sidneyem Lumetom. Stvarno mi nije jasno zašto je ova serija toliko teško dostupna. Jel to Cannavale slucajno ozenio Lumetovu kcer?
alec harvey Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 https://kickass.unblocked.red/usearch/100%20centre%20street/
Ajant23 Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 Jel to Cannavale slucajno ozenio Lumetovu kcer? To stvarno ne znam. Od Lumetove ćerke sam gledao samo kada se Rachel udavala u trošenju talenta tipičnom za Demmea...
zakintos Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 (edited) Za one sa jeftinijim kartama; Little Fugitive (1953) Autori ovog dragulja su po struci bili fotografi i vidi se ogromna ljubav da se snimi jedna ovako sjajna priča sa izuzetno niskim budžetom i dovijali su se na razne načine sa kamerom kako bi uhvatili razne likove da im budu besplatni statisti i to sve snimljeno u realnim situacijama New Yorka, što mu daje još jedan plus. Priča je napisana sa srcem i dušom i prosto uranjate sa malim dečakom u lutanju sa svih 6 dolara u džepu. Iz ove perspektive deluje pretenciozno jer je snimljen u to neko bezbrižno vreme, ali često se ovaj film pominje da je imao veliki uticaj na američki nezavisni film kao i na francuski novi talas, a i sam Trifo ga je naveo kao uzor za 400 udaraca... "Mali begunac" je mali u obimu ali je iskreno remek delo. za one sa skupljim kartama; Pogledao sam i novi film Džefa Nikolsa: "Ponoćni specijal" 2016 Kao i prethodni njegovi filmovi radnja je sporijeg tempa i sa mističnom atmosferom, ali ovde kao da je dobrih pola sata filma preskočeno i kao da se radi o nekoj drugoj-trećoj epizodi neke supernatural serije i zaista je teško da se povežeš sa likovima i da uđeš u neku njihovu radnju. Vidi se ogroman uticaj ranijih filmova ove tematike i šta znam mislim da je sa ovim filmom u padu i da će mnogi biti razočarani jer je bez nekih konkretnih odgovora na osnovne stvari... Napomena; nema naših titlova, samo engleski i ima nalepljene tetovaže (chinese) Edited April 23, 2016 by zakintos
Lancia Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 D'Ardennen - brutalan, prljav i opak belgijski film. Gledajte.
steins Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 (edited) Odgledah Nebo iznad nas. Film je glupav do bola. Konačno odgledah i Filadelfiju. Moguće da je vremenska distanca prevelika ali meni je užasno jeftin i naivan. Послато са D6503 уз помоћ Тапатока Edited April 23, 2016 by steins
Њујоркер Posted April 25, 2016 Posted April 25, 2016 Nastavljam da gledam ili da obnavljam filmove pomenute u Martiju Misteriji. Ova tri filma su uvreda za intiligenciju. Prva dva sa Cembrlenom i Stounovom opasno fula kao komedi ripof Indijane Dzonsa. A treci... Ajoj majko mila. Danas sam geldao ubedljivo najgori film ikada snimljen (kasnije o njemu), ali izgleda da sam ubo ko prstom u dupe, u jednom danu sam odgeldao TRI najgora filma ikad, a treci Kvotermejn svakako jeste medju ta tri. A sta ocekivati od filma koji se snima 9 dana s budzetom od 50 000$? qq Nikako da navatam na interentu Vatusi. Izgleda da TCM ima ekskluzivna prava, a meni se bas ne daje 20$ na ppv. Neki linak, pa da svrsim oko Alana konacno? Ajmo dalje. Kasteli je faca, i jednom prilikom je priznao da je u mladosti bio i filmski scenarista i producent (!!!), kako kaze, najgoreg filma u istoriji, Tunela ispod sveta. Razlog zasto je Plan 9 from the Outer Space najgori film ikada, veli Alfi, jeste sto Tunel nikad nije dospeo u ruke kriticara Turki Avorda. Ja ne bih lenj i pogledah oba. I stvarno, tesko je reci koji je gori. Plan 9 je nepojmljivo umobolan, i jedino sto vredi je da je ovo posthumna oda Beli Lugosiju, koji je sniman nekoliko godina ranije za neke druge nikad realizovane projekte. Mali zeleni ce da vaskrsnu mrtve, koji ce opet da se rese zivih, da zivi ne bi unistili Galaksiju. O Boze i Svi Sveti! A ni Tunel nije daleko. Iako sam film pocinje obecavajuce, 32 jula sa zvonika crkve jedan lik ubija drugog lika, koji se posle toga vraca nazad nekoliko meseci u zivot. I tako tri puta, i svaki put bi se detalji promenili. Nazalost to je i jedino sto valja. Na kraju ispada da je nas ubijeni lik zaista ubijen iako se ubi razgovarajuci sa vanzemaljskim racunarom, ali jbga i racunar treba 'ranu za svoju dusu. Dusu. A bre... Na kraju danasnjeg dugackog filmskog dana, pogledah i Tutsi. Ne secam se da li sam ga gledao kao klinac, mozda jesam mozda nisam. Ja se Dastina Hofmana secam iz Malog Velikog coveka, ali taj film je bio jako popularan u SFRJ, cini mi se, i to bas iz vremena kad je Tutsi izasao... Elem, fino sam se zabavio dva i po sata, posle skoro celog dana mucenja uz prethodno nabrojane filmove.
ToniAdams Posted April 25, 2016 Posted April 25, 2016 gledaj kustin zavet, ako stvarno trazis najgori film ikada.
Lancia Posted April 25, 2016 Posted April 25, 2016 (edited) dobro utroseno vreme na The Dressmaker, iscasene i vrlo lepo snimljene daske koje zivot znace usred Ozi pustinje. Edited April 25, 2016 by Majo
zema Posted April 25, 2016 Posted April 25, 2016 ima sutra u kinoteci la dolce vita, ali strah me 174 minuta. sta kazu iskusniji?
ultra plasticni Posted April 25, 2016 Posted April 25, 2016 U Kinoteci bar kad sam poslednji put bio, što nije bilo ove godine, je za filmove od preko dva sata imala pušačka pauza od 10 min.
Recommended Posts