Њујоркер Posted July 2, 2015 Posted July 2, 2015 Nesto drndam stare i nove Martije, pa odlucih da pogledam filmove koji se pominju u M. Misterijama. Za pocetak: Bih iznenadjen na vise nivoa. Prvo, ocekivao sam da se film, ako ne ceo a ono delom odvija u Australiji, kad kurac, od Australije i Aboridzana ni traga ni glasa. Drugo, poslednje sto sam ocekivao je da se radi o prici jednog pacijenta ludnice. Ali, dobro, kad se osvestih od tih iznenadjenja, prilicno dobar film. Mada, nedostaje mi Kunandzun :P I ovde mi je trebalo dosta vremena da se vratim u rikverc, u vreme Hladnog rata kada je opasnost od izbijanja nukleranog holokausta visilo nad covecanstvom poput Damoklovog maca. Jednom u tom fazonu, vrsitah od smeha ismejavanjuprilicno jedne ozbiljne teme, vaskolike anihilacije. Kapetan Mandrak, General Dzek Trbosek, Major "King" Kong, ambasador Aleksej de Sadeski ili lajn: Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room.
kobni zelaya Posted July 2, 2015 Posted July 2, 2015 Jesi l' se isekao kad je Alan Bates uzeo da riče? :)
Ajant23 Posted July 2, 2015 Posted July 2, 2015 A, pa to sasvim menja stvar - kao producent ima već čak dva filma.... Jeste, i Čehov ima čak pet drama...
kobni zelaya Posted July 2, 2015 Posted July 2, 2015 Nije, pokušavam da shvatim na koje komade misliš.
Њујоркер Posted July 2, 2015 Posted July 2, 2015 Dobar bio krik! Do dzadza!!! Nisam se isekao, ocekivao sam to;-) Kad vec nema pravog Aboridzana:p
Mercuzzio Posted July 2, 2015 Posted July 2, 2015 Počni od nominacije za Oskara... odgledah. odličan... daleko ozbiljniji od seven psychopats
ultra plasticni Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 2 x Kađi Vakamatsu: Okasareta hakui (1967) Poezija nasilja - Gendai sei hanzai zekkyô hen riyû naki bôkô (1969) Izopačeni talas šesetosme koji zapljuskuje Hokaido - 2 x Stenli noar Kjubrik Killer's Kiss (1955) Odlične scene jurnjave po krovovima, priča tanana - The Killing (1956) Nešto bolje, ali mi se čini dal zbog mladosti ili jake konkurencije, Kjubrik se nije našao u žanru
Ajant23 Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Da, duhovito. Killer's Kiss nije nipošto noir i zato si napisao da jeste. A, The Killing je čist i to odličan film noir, koji nije žanr i zato si napisao da se nije Kubrick snašao u žanru... Ah
ultra plasticni Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Oba su noari. Nisi mi jasan. I ti uzivas u tome sto nikome nisi jasan.^_^ Jebote, The Killing ima naratora
Ajant23 Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Killer's Kiss je obična melodrama. A, vidim da ti je bilo dovoljno jasno ono što sam pisao i prenosio ovde na topicu o noiru već po samoj doskočici koju praviš...
kobni zelaya Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 (edited) .....ma mrzi me... Edited July 3, 2015 by kobni zelaya
Ajant23 Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 .....ma mrzi me... Naravno da te mrzi, iako si se verovatno uskopistio na sintagmu "obična melodrama" ^_^
Recommended Posts