July 2, 20159 yr Nesto drndam stare i nove Martije, pa odlucih da pogledam filmove koji se pominju u M. Misterijama. Za pocetak: Bih iznenadjen na vise nivoa. Prvo, ocekivao sam da se film, ako ne ceo a ono delom odvija u Australiji, kad kurac, od Australije i Aboridzana ni traga ni glasa. Drugo, poslednje sto sam ocekivao je da se radi o prici jednog pacijenta ludnice. Ali, dobro, kad se osvestih od tih iznenadjenja, prilicno dobar film. Mada, nedostaje mi Kunandzun :P I ovde mi je trebalo dosta vremena da se vratim u rikverc, u vreme Hladnog rata kada je opasnost od izbijanja nukleranog holokausta visilo nad covecanstvom poput Damoklovog maca. Jednom u tom fazonu, vrsitah od smeha ismejavanjuprilicno jedne ozbiljne teme, vaskolike anihilacije. Kapetan Mandrak, General Dzek Trbosek, Major "King" Kong, ambasador Aleksej de Sadeski ili lajn: Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room.
July 2, 20159 yr A, pa to sasvim menja stvar - kao producent ima već čak dva filma.... Jeste, i Čehov ima čak pet drama...
July 2, 20159 yr Dobar bio krik! Do dzadza!!! Nisam se isekao, ocekivao sam to;-) Kad vec nema pravog Aboridzana:p
July 2, 20159 yr Počni od nominacije za Oskara... odgledah. odličan... daleko ozbiljniji od seven psychopats
July 3, 20159 yr 2 x Kađi Vakamatsu: Okasareta hakui (1967) Poezija nasilja - Gendai sei hanzai zekkyô hen riyû naki bôkô (1969) Izopačeni talas šesetosme koji zapljuskuje Hokaido - 2 x Stenli noar Kjubrik Killer's Kiss (1955) Odlične scene jurnjave po krovovima, priča tanana - The Killing (1956) Nešto bolje, ali mi se čini dal zbog mladosti ili jake konkurencije, Kjubrik se nije našao u žanru
July 3, 20159 yr Da, duhovito. Killer's Kiss nije nipošto noir i zato si napisao da jeste. A, The Killing je čist i to odličan film noir, koji nije žanr i zato si napisao da se nije Kubrick snašao u žanru... Ah
July 3, 20159 yr Oba su noari. Nisi mi jasan. I ti uzivas u tome sto nikome nisi jasan.^_^ Jebote, The Killing ima naratora
July 3, 20159 yr Killer's Kiss je obična melodrama. A, vidim da ti je bilo dovoljno jasno ono što sam pisao i prenosio ovde na topicu o noiru već po samoj doskočici koju praviš...
July 3, 20159 yr .....ma mrzi me... Naravno da te mrzi, iako si se verovatno uskopistio na sintagmu "obična melodrama" ^_^