Budja Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Beyond the hills, Mungiu Sto ja volim ovakve filmove. Odlican. Grcka tragedija. Svi su pomalo doprinelei tragediji, a dobra je i ideja odstupanja od ideje lidera kulta koji zloupotrebljava svoje sledbenike koja je zamenjena iskreno praznovernim i zbunjenim monahom. Dovoljno egzotican da se primi zapadna publika, a opet i distanciran i kritican en general prema razlicitim drustvenim vrednostima koje protagonisti nose.
Ajant23 Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Naravno, ideje likovi nisu iskonstruisani u ime ideje autora, već su proizišli iz misaone redukcije stvarnosti, prema kojoj autor nužno ima kritički odnos ne mogavši da ideje koje se realno nameću stvori potpuno povoljnim po sebe, odnosno idealnim za sopstveni sistem vrednosti ^_^
Pokojni Ruxin Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Puno mi srce sto se frankoljublje rasirilo ppp-om. Nemam pojma koji su najbolji filmovi ove godine (a i da imam ne bih presudjivao pre nego li pogledam nightcrawler i foxcatcher), ali znam da su mi frank i only lovers ubedljivo najdrazi. Ontopic nemam nista pametno da prijavim. Poslednje sam gledao ovog novog denzela...nisam mor'o.
kobni zelaya Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Only Lovers Left Alive je prošla godina. :) Za najbolje filmove ove godine možeš da probaš s Mommy
Pokojni Ruxin Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Vid stvarno, bio sam ubedjen da je ova. Fala kupicu, mada sam slabo raspolozen za pametne stvari ovih dana. Na trenutnoj listi za gledanje su mi what we do in shadows i v\h\s 3, soooo... Preporucivali su mi vec ljudi (i zene takodje) dolana ali nisam nikad nista gledao jer sam saban i lenj.
kobni zelaya Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Probaj, ovaj film mu je prevazišao sve dosadašnje a i mnogo je više strejt, bez napora se gleda.
Ajant23 Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Ljudi kažu da ima tema koje su iscrpljene, ali uvek ima mesta za nov, umeren, opšteprihvatljiv i pomalo sentimentalan film homoseksualca koji se bavi majkom...
*edited by mod Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Odve sestricine na I prilicno zabavno bilo, na par fazona se smejali samo odrasli, pogotovu sam pocetak sa parodijom na March of the penguins. Kada sam video ko je davao glas u orginalnoj verziji bilo mi zao sto sam gledao sinhronizovano, ali sta da se radi.
Budja Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Naravno, ideje likovi nisu iskonstruisani u ime ideje autora, već su proizišli iz misaone redukcije stvarnosti, prema kojoj autor nužno ima kritički odnos ne mogavši da ideje koje se realno nameću stvori potpuno povoljnim po sebe, odnosno idealnim za sopstveni sistem vrednosti ^_^ Ko je jaci Boshoku ili Ajant? Ajde prevedi.
boshoku Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 šta sam ti ja skrivio? :( ono na "srbiji" je samoočigledno - nisam video poentu rasčlanjivanja/obrazlaganja... ot: kakva šitina, madre mia
Ajant23 Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Budja, u prevodu bih izgubio svu milozvučnost i melodičnost originalnog posta, a nije lepo ni što hoćeš da me zavadiš sa boshokuom sa kojim se slažem da je naprosto samoočigledno...
kobni zelaya Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Ljudi kažu da ima tema koje su iscrpljene, ali uvek ima mesta za nov, umeren, opšteprihvatljiv i pomalo sentimentalan film homoseksualca koji se bavi majkom... Vidi se da nisi gledao film. :(
Ajant23 Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 A, što se ne bi videlo. Aj da sam ga gledao, pa da krijem... Ali, ovako ne vidim u čemu je problem...
kobni zelaya Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Pa valjda u tome što pišeš ironične komentare o filmu koji nisi gledao.
boshoku Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 (edited) sarkastične, kobni Edited December 15, 2014 by boshoku
Recommended Posts