Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

što niko ne komentariše katastrofalno loš zvuk u tim partizanskim i generalno našim filmovima iz prošlosti?mene to tako odbija od gledanja, rasinhronizovanost i užasan kvalitet, pucketanje i sl.
razvitak tona je uvek kasnio u odnosu na sliku, kako u bogatim produkcijama tako i u našoj osiromašenoj. standard u b klasi™ filmova je bio zvuk snimljen na samom setu bez kasnijih dorada u post produkciji, onako sirovo sa mnoštvom parazita u pozadini. na to dodaj kasnije prebacivanje sa jednog na drugi format(16-35, 16-tv, 35-tv) i dobiješ zvučnu papazjaniju. jedna od škola mišljenja zašto je ton lošiji ovde u odnosu na druge bliske kinematografije je i sinhronizacija tj. titlovanje stranih filmova. dok je u evropi to bio standard i filmski studiji su razvijali na taj način i sam sektor zvuka i za druge potrebe kod nas, verovatno zbog jezičkih različitosti producentima se više isplatilo da istitluju četiri kopije, nego da posebno sinhronizuju film za slovenačko, hrvatsko, srpsko i makedonsko govorno područje.plus, katedra za zvuk na fdu osnovana je tek krajem devedesetih. a i nikoga nije preterano briga da se sada pozabavi nekim remasteringom tona filmova koji su obeležili srpsku kinematografiju, verovatno zbog nedostatka novaca a i čisto sumnjam da su nosioci prava na te filmove(npr. crni talas) preživeli turbulencije srpske privatizacije.
  • Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

zanimljivo je kako se u svim partizanskim filmovima pucanj čuje na isti način.znate onaj razvučeni, kao da kaže TRŠŠŠŠššššššš.

LOL! :Dsada sam video i kako je napravljen:73afd33738da8b8f9e9f776c85265e72_large.jpg?1388003700

The Secret Lives of Dentists (2002)Emocionalno iskren prikaz jedne porodice koja prolazi kroz teške trenutke.Sjajna gluma Houp Dejvis, koju obožavam, kao i gluma Kembel Skota.Sjajna melodrama. 7/101295971583_taynaya-zhizn-dantistov.jpg

The Midnight Meat Trainhttp://www.imdb.com/...0/?ref_=nv_sr_3jedno poveće, golemo sranje.ne znam šta je viniju ovo trebalo.

Edited by pacey defender

BatlerSem kraja filma koji vuče ka nekoj patetici ostalo je 99% sve ok.Zapravo mislim da je ovo najbolji film koji sam pogledao ove godine.

de s, bane!

^ i, kakav je kanski pobednik? gledao u bioskopu, ili...?
  • Author
Notumblr_mitomocJ4q1qmvl4qo1_500.jpgOdlican.

@nezvanovanah, na poslu :D ima neki gadan time stamp preko snimka koji sam gledao, al sta mari - sve za umetnos!

Paradoksalno da ponajbolji film godine odgledam dan pre isteka iste... the-best-offer-poster.jpg

Edited by Glas RazumaN

onako bas od srca lep Saving Mr.Banks i sjajna Emma Thompson.

A Hanks kao Walt?Negde procitao da nisu dozvolili da pusi u filmu..