kud u maglu Simoviću Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 što niko ne komentariše katastrofalno loš zvuk u tim partizanskim i generalno našim filmovima iz prošlosti?mene to tako odbija od gledanja, rasinhronizovanost i užasan kvalitet, pucketanje i sl.razvitak tona je uvek kasnio u odnosu na sliku, kako u bogatim produkcijama tako i u našoj osiromašenoj. standard u b klasi™ filmova je bio zvuk snimljen na samom setu bez kasnijih dorada u post produkciji, onako sirovo sa mnoštvom parazita u pozadini. na to dodaj kasnije prebacivanje sa jednog na drugi format(16-35, 16-tv, 35-tv) i dobiješ zvučnu papazjaniju. jedna od škola mišljenja zašto je ton lošiji ovde u odnosu na druge bliske kinematografije je i sinhronizacija tj. titlovanje stranih filmova. dok je u evropi to bio standard i filmski studiji su razvijali na taj način i sam sektor zvuka i za druge potrebe kod nas, verovatno zbog jezičkih različitosti producentima se više isplatilo da istitluju četiri kopije, nego da posebno sinhronizuju film za slovenačko, hrvatsko, srpsko i makedonsko govorno područje.plus, katedra za zvuk na fdu osnovana je tek krajem devedesetih. a i nikoga nije preterano briga da se sada pozabavi nekim remasteringom tona filmova koji su obeležili srpsku kinematografiju, verovatno zbog nedostatka novaca a i čisto sumnjam da su nosioci prava na te filmove(npr. crni talas) preživeli turbulencije srpske privatizacije.
Ryan Franco Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 zanimljivo je kako se u svim partizanskim filmovima pucanj čuje na isti način.znate onaj razvučeni, kao da kaže TRŠŠŠŠššššššš.
Mr.Mxyzptlk Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 :Hail: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=72RqpItxd8M
hoffnung Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 LOL! :Dsada sam video i kako je napravljen:
zakintos Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 The Secret Lives of Dentists (2002)Emocionalno iskren prikaz jedne porodice koja prolazi kroz teške trenutke.Sjajna gluma Houp Dejvis, koju obožavam, kao i gluma Kembel Skota.Sjajna melodrama. 7/10
pacey defender Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 (edited) The Midnight Meat Trainhttp://www.imdb.com/...0/?ref_=nv_sr_3jedno poveće, golemo sranje.ne znam šta je viniju ovo trebalo. Edited December 29, 2013 by pacey defender
Bane72 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 BatlerSem kraja filma koji vuče ka nekoj patetici ostalo je 99% sve ok.Zapravo mislim da je ovo najbolji film koji sam pogledao ove godine.
nezvanova Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 blue is the warmest color^ i, kakav je kanski pobednik? gledao u bioskopu, ili...?
Mr.Mxyzptlk Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 @nezvanovanah, na poslu :D ima neki gadan time stamp preko snimka koji sam gledao, al sta mari - sve za umetnos!
Mil@n Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 (edited) Paradoksalno da ponajbolji film godine odgledam dan pre isteka iste... Edited December 30, 2013 by Glas RazumaN
Lancia Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 onako bas od srca lep Saving Mr.Banks i sjajna Emma Thompson.
Jimmy Kowalski Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 A Hanks kao Walt?Negde procitao da nisu dozvolili da pusi u filmu..
Recommended Posts