December 29, 201311 yr što niko ne komentariše katastrofalno loš zvuk u tim partizanskim i generalno našim filmovima iz prošlosti?mene to tako odbija od gledanja, rasinhronizovanost i užasan kvalitet, pucketanje i sl.razvitak tona je uvek kasnio u odnosu na sliku, kako u bogatim produkcijama tako i u našoj osiromašenoj. standard u b klasi™ filmova je bio zvuk snimljen na samom setu bez kasnijih dorada u post produkciji, onako sirovo sa mnoštvom parazita u pozadini. na to dodaj kasnije prebacivanje sa jednog na drugi format(16-35, 16-tv, 35-tv) i dobiješ zvučnu papazjaniju. jedna od škola mišljenja zašto je ton lošiji ovde u odnosu na druge bliske kinematografije je i sinhronizacija tj. titlovanje stranih filmova. dok je u evropi to bio standard i filmski studiji su razvijali na taj način i sam sektor zvuka i za druge potrebe kod nas, verovatno zbog jezičkih različitosti producentima se više isplatilo da istitluju četiri kopije, nego da posebno sinhronizuju film za slovenačko, hrvatsko, srpsko i makedonsko govorno područje.plus, katedra za zvuk na fdu osnovana je tek krajem devedesetih. a i nikoga nije preterano briga da se sada pozabavi nekim remasteringom tona filmova koji su obeležili srpsku kinematografiju, verovatno zbog nedostatka novaca a i čisto sumnjam da su nosioci prava na te filmove(npr. crni talas) preživeli turbulencije srpske privatizacije.
December 29, 201311 yr zanimljivo je kako se u svim partizanskim filmovima pucanj čuje na isti način.znate onaj razvučeni, kao da kaže TRŠŠŠŠššššššš.
December 29, 201311 yr The Secret Lives of Dentists (2002)Emocionalno iskren prikaz jedne porodice koja prolazi kroz teške trenutke.Sjajna gluma Houp Dejvis, koju obožavam, kao i gluma Kembel Skota.Sjajna melodrama. 7/10
December 29, 201311 yr The Midnight Meat Trainhttp://www.imdb.com/...0/?ref_=nv_sr_3jedno poveće, golemo sranje.ne znam šta je viniju ovo trebalo. Edited December 29, 201311 yr by pacey defender
December 30, 201311 yr BatlerSem kraja filma koji vuče ka nekoj patetici ostalo je 99% sve ok.Zapravo mislim da je ovo najbolji film koji sam pogledao ove godine.
December 30, 201311 yr blue is the warmest color^ i, kakav je kanski pobednik? gledao u bioskopu, ili...?
December 30, 201311 yr @nezvanovanah, na poslu :D ima neki gadan time stamp preko snimka koji sam gledao, al sta mari - sve za umetnos!
December 30, 201311 yr Paradoksalno da ponajbolji film godine odgledam dan pre isteka iste... Edited December 30, 201311 yr by Glas RazumaN