Jump to content

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

1 minute ago, Њујоркер said:

ima ih dosta na tubiju i plutotv, a onih kojih nema, internet je majka. sve se moze naci sto na jucjubu, ok.ru, internet muvi arhivu itd...

Post je odličan i zaista je super tvoja posvećenost.

Međutim, otkud da si Excalibur svrstao u sci-fi?

I to je manje bitno

Više me boli što si film okarakterisao kao tek prosečan D

Edited by Ras

• Replies 22.3k
  • Views 2.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Svemir Zeka
    Svemir Zeka

Posted Images

@Ras Nisam ja, idem (sve) po spisku Dzosa Spigela sa Muvi Tajmlajna koji u scfi projekat gura sve sto nije horor a ima dodirne veze sa naucnom fantastikom (fentezi, superherojstinu, anime..) Ima ko da odradi posao za mene:)

A, film je zaista na momente tek onako, cak i ne zna kuda ce. Dzaba i super glumacka postava, kad je scenario smece. Mejscini da sam ga gledao kao klinac tamo pocetkom osamdesetih na tvu, mada sad posle ovog vise nisam sigaran. Moguce je da sam ga zamenio za neki drugi arturijanski film...

Sledeci:

Mislim da sam i ja Excalibur gledao na tv-u, a pamtim da je prikazan i na Festu.

Odgledao posle 100 godina Lov na crveni oktobar. Skroz zaboravio da u filmu ima ruski oficir Putin koga glumi Peter Firth koji zaista i lici na mladog Putina. D Film tehnicki izgleda besprekorno, glumacka ekipa je impresivna, zbog ovakvih filmova se islo u bioskope..

Kakav uspesan niz je McTiernan imao u drugoj polovini 80-ih - Predator, Umri muski i Crveni oktobar. Delovalo je da ne moze da kiksne. Ali posle su kola krenula nizbrdo, sjebao zivot totalno, a karijera otisla dodjavola..

• 2 weeks later...
On 4. 5. 2025. at 3:21, Ajant23 said:

Black Bag (2025)

Ima ona stara geštalt igrarija: dva crna lica formiraju beli peščani sat. Voleli su da stave tu sliku u udžbenike psihologije, stavio ju je i Kiš u Peščanik. Soderberg snima lampe tako: abažur je kao kragna navučena preko sijalice kao na vrat, koga sa obe strane susreću dva mraka, a na gore i dole širi se svetlost u trouglove kao kod peščanog sata.

Tokom filma ozbiljno manipuliše prostom činjenicom da je film dvodimenzionalna slika trodimenzionalnog prostora, što mu je već pomalo postala prepoznatljiva igrarija u poslednje vreme da se slobodno može reći da ovo nipošto nije 3D film. Naravno, Soderbergovo ispitivanje granica dvodimenzionalnog prilično upućuje na mnogo snažnije potencijale ovakvog izraza od jeftinih trodimenzionalnih simulacija za bukvaliste.

On u tom pogledu nastavlja da razvija stilske osobenosti karakteristične za dijalektičku tradiciju osveštavanja prema postmodernom i upravo pravu dubinu pronalazi u otvorenom prihvatanju činjenice da film jeste dvodimenzionalan kao i, uostalom, gro baštine svekolikog slikarstva. 3D slika previše banalizije vizuelni izraz, škodi montaži i ograničava kompoziciju. Dvodimenzonalna slika je već po prirodi svoje dve dimenzije izrazito dijalektička. Dok 3D čini izraz podređenim prizoru koji simulira i svodi ga na prosto intelektualno opažanje, dvodimenzionalna slika razvija misaonu dinamiku percepcije i pronalazi prave širine i dubine u, samo naizgled, skromnijem potencijalu.

Odličan film. Vredi ga videti...

Ne znam o čemu Ajant priča ali i meni je film dobar.

Nije hajfaj pucačina, niti unapred vidjeni blokbaster nego stari dobri špijunski triler.

Ja sam imao malo onaj retro vajb kao da gledam film iz 70tih al mi se čini da je to malo i bio cilj režisera.

Ne znaš šta ja pričam, ali znaš da izmišljaš da je film stari dobri špijunski triler...

6 hours ago, Ajant23 said:

Ne znaš šta ja pričam, ali znaš da izmišljaš da je film stari dobri špijunski triler...

Nemam pojma - glup sam za te 2D/3D priče.

A film jeste radjen u maniru starog, dobrog špijunskog trilera.

Je li bolji od Drajva?

Nekako mi promače u vreme kada je izašao i osvojio silne nagrade i dodje u pravom trenutku: The Artist. Uživala sam, zaista.

Kada sam poslednji put postovao ovde, kazao sam da cu se okrenuti ka tridesetima, i zaista, iako sam sam sebi obecao da necu gledati filmove koje sam vec gledao kao balavac (drakula, razni frankenstajni, mumija, king kong, vukodlaci....), djaba, vec sam kao prvenac opet odgledao lugosijevog drakulu (smrc, sob, jako je divan)...

Ali, nisam ovde zbog tridesetih. O njima cemo daleko kasnije, kad ih odgledam po nekom mom (konacno) ustaljenom redsoledu i kriterijumu.

Danas sam slucajno naleteo na film? koji se zove Reel Exposure iz 1982 godine sa Dzonom Karadinom, kao domacinom, koji je tu da daje snarki komentare na zapravo trejelre uglavnom filmova iz 70ih godina. Za vecinu ja u zivotu nisam cuo, samo par sam gledao a par njih su mi bili u planu.

A rec je o:

filmgore_reel_exposure_3.png

Gledao sam I spit on your grave, The boogeyman (odlicni filmovi) i Zombie (tesko nejsra), a nesrecni Turist Trap nikako da dodje na red. Svakako da znam za Alisu u zemlji cuda (i sta se desilo sa njenom glavnom glumicom kasnije), o Emanuli necemo da trosimo reci, a znam i za The Working Girls kao i za Ebony, Ivory and Jade. Nisam znao za Dr. Black and Mr. Hyde, ali me ne cudi, s obzirom da mi vec duze vreme na listi cekanja stoji i Balckula, tako da...

Enivej, ono sto ocu da velim jeste da kad zavrsim sa tridesetim i Lugosijem, Cejnijem i inima, a pre nego sto skocim na horor iz 1982, pokusacu da pogledam sav ovaj slizi ekpolatejsn iz sedemdesetih. Skoro 25 filmova, nije mala stvar.

Cujemo se...

filmgore_reel_exposure_6.png

The world will tremble

Dobar, po istinitoj priči. Nisam bio toliko upoznat sa Chelmno kampom za vreme holokausta, a zapravo tu je započelo masovno ubijanje primitivnom pretečom ciklona b.

@vracharac upravo odgledah Conclave. Dobar! Muzika odlična. Politico je pisao u vreme izbora novog pape da su ga pojedini kardinali gledali jer je proces prilično verodostojno prikazan.

Gledao ovih dana sabrana dela Vinsenta Prajsa (nesto poskidao sa torenta, a nesto bilo i na Pink Classic).

Kakvo osvezenje u odnosu na danasnje filmove.

ja sam to gledao svojevremeno devedesetih, na bemliga palmi, pinku, beka?

moracu jedred da obnovim gradivo...