Jump to content

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

Three Brothers

Iako je fokus na trojici brace i njihovom ocu i drami koju prezivljavaju, uspomenama...film prikazuje i stanje u drzavi, politicku krizu...Divni su lokaliteti na kojima je snimano.

• Replies 22.3k
  • Views 2.3m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Svemir Zeka
    Svemir Zeka

Posted Images

meni je ovaj film bas inspirativan: 'basquaiat' iz 1996-te. gledao sam ga mnogo puta i uvek mu se vratim. mislim da su svi super odradili posao, a u filmu se nalazi bas tuce odlicnih glumaca.

BABYGIRL

cuvajte se jer je Nikol odlucila da pred penziju opasno posvrshava u gledaoca sve oblivena istopljenim botoksom a bogami zeli i da pishki dok joj mladunac dzandrlja po mackici.

Black Bag (2025)

Ima ona stara geštalt igrarija: dva crna lica formiraju beli peščani sat. Voleli su da stave tu sliku u udžbenike psihologije, stavio ju je i Kiš u Peščanik. Soderberg snima lampe tako: abažur je kao kragna navučena preko sijalice kao na vrat, koga sa obe strane susreću dva mraka, a na gore i dole širi se svetlost u trouglove kao kod peščanog sata.

Tokom filma ozbiljno manipuliše prostom činjenicom da je film dvodimenzionalna slika trodimenzionalnog prostora, što mu je već pomalo postala prepoznatljiva igrarija u poslednje vreme da se slobodno može reći da ovo nipošto nije 3D film. Naravno, Soderbergovo ispitivanje granica dvodimenzionalnog prilično upućuje na mnogo snažnije potencijale ovakvog izraza od jeftinih trodimenzionalnih simulacija za bukvaliste.

On u tom pogledu nastavlja da razvija stilske osobenosti karakteristične za dijalektičku tradiciju osveštavanja prema postmodernom i upravo pravu dubinu pronalazi u otvorenom prihvatanju činjenice da film jeste dvodimenzionalan kao i, uostalom, gro baštine svekolikog slikarstva. 3D slika previše banalizije vizuelni izraz, škodi montaži i ograničava kompoziciju. Dvodimenzonalna slika je već po prirodi svoje dve dimenzije izrazito dijalektička. Dok 3D čini izraz podređenim prizoru koji simulira i svodi ga na prosto intelektualno opažanje, dvodimenzionalna slika razvija misaonu dinamiku percepcije i pronalazi prave širine i dubine u, samo naizgled, skromnijem potencijalu.

Odličan film. Vredi ga videti...

2t1ddy.jpg

Moram gledati radi 3d u2d...

MV5BNTA3MDQwMDktNTNmYS00ZTkzLWE4ZDAtMzg2

The Report - Nekako mi ispod radara prosao ovaj odlican film o istrazi mucenja zatvorenika posle 9/11, koje je CIA pokusala da zataska i posle lagala da su na taj nacin prikupili informacije koje su sprecile nove teroristicke napade. Film se drzi cinjenica, sve je lepo poslozeno, nenametljiva rezija dopusta glumcima da zablistaju, doku-drama u svom najboljem izdanju..

On 4. 5. 2025. at 6:56, bags said:

2t1ddy.jpg

Moram gledati radi 3d u2d...

Post ti je crtano trodimenzionalan kao i odnosi koje namećeš.

Kada bih uspeo da tvoju trodimenzionalnost malo spustimo na samo dve dimenzije i malo bolje vidimo, onda bi to bilo lepše, bogatije i ozbiljnije od prostog trola. O tome je Soderberg snimio film i to je postigao samo režijom.

Mislim da na ovom potforumu još ima prostora da se kaže o takvoj vrednsti kada se sretne. Nije forum još uvek čist 3D, iako tome naizgled vodi nestajanje BB koda, imbecilni lajkovi metakomentari i mnogo toga drugog...

posle jako dugo vremena ponovo odgledao bellissima, ranog viskontija. jebemti, kakva voznja!

ne da nije lose ostario nego je s vremenom jos i dobio na snazi, a vala i na i tezini. bar sam ga ja tako doziveo.

fenomenalna ana manjani glumi ocima, kosom, strukom, stiklama. bo-gi-nja!

ko nije gledao - najtoplija preporuka.

Rotten Tomatoes
No image preview

11 Rebels | Rotten Tomatoes

Discover reviews, ratings, and trailers for 11 Rebels on Rotten Tomatoes. Stay updated with critic and audience scores today!

Uživanje za ljubitelje ovakve vrste filmova.

pogledao ovaj estonski recimo folk-horor novembar i setio se makedonsko-srpskog veštičjeg 'nećeš biti sama' koji ima sličan sirovi istočnoevropski leptirica vajb. svaka preporuka za oba. morao posle toga pogledati još jedne estonce, invisible fight koji spaja "kung fu, heavy metal i pravoslavne sveštenike". nešto između spinal tap i svemirci su krivi za sve.

Zavrsih sa gledanjem svih sci-fi filmova iz 80 i 81. Lista nije dugacka, ima samo 52 komata, a i preskocio sam one koje sam gledao vec, a neke i po vise puta poput Saturna 3, Ratova zvezda 2, Hangara 18, Fajnal kauntdauna (tututu!), Bitke medju zvezdama, Supermena 2, Flasa Gordona, Vodica kroz galaksiju (da, tv seriju, nasla se i ona na listi), Sudara titana, Bekstva iz Njujorka, Hevi Metala, Pobesnelog Maksa 2... uz par jos nekih filmova znj produkcije sa oridjidji Betmenom i stop mosn kreaturama (place mi se), dakle najboljie sto filmska industrija je imala da ponudi.

Znaci, ostalo sto sam gledao bilo je sranje? Pa, u vecini. Pocelo je odlicno, TV filmom i adaptacijom novele Ursule LeGvin Nebeski strug, iz 1971, a i nastavilo sa Smrt uzivo/Death Watch sa Romi Snajder i Harvi Kajtelom u glavnim ulogama. Nazalost, to nece dugo trajati, jer ce uslediti sit sendvici jedan za drugim: Pumamen sa Donaldom Plezensom, Sajmon sa Alanom Arkinom (Koreni prividjenja/Altered States za siromasne), jebeni Forbidden Zone, jos gora Gamera, zlosrecna Galaksina, jos gora Devojka, zlatni casovnik i ostalo (ima i nastavak Devojka, zlatni casovnik i dinamit u '81, ne zna se koji je dosadniji), te operete Zanadu i Jabuka!!! Uh, ovo je bio gadno! Izmedju te dve raspevanke, ubacio se i pobesneli maks u filmu Lancana reakcija (na ciglih 5 sekundi!!!). Nelos film, recimo na fonu Kineskog sindroma. Dobro mi je dosao da se razmrdam posle serije odvrtanih filmova. Prelaznu ocenu dao bih i Povratku (Sibil Separd i Jan Majkl Vinsent), Ekskaliburu (Patrik Stjuart, Helen Miren), Planeti prokletih Pitera Hajamsa sa Sonom Konerijem u glavnoj ulozi, te Thresholdu sa Donaldom Saderlendom i Dzefom Goldblumom. Za kraj bih izdvojio par fimova koju su ostavili na mene poseban utisak. Lepotica Majkla Krajtona sa Dzejmsom Koburnom i Suzan Dej (ah, u koju sam imo kras kao klinac dok sam je ceznjivo gledao u elej lou) u kome se glumci/glumice zamenjuju sa njihovim CGI slikama, a isti odstranjuju. Mene je ovaj plot podsetio na temu price iz Zone X, serije Martija Misterije, Efekat Venera, ocigledno je da su pisci ove epoizde bili inspirisani bas ovim fimom. S druge strane, svi smo zavoleli Roki horor pikcr shou svojevremeno, jel da? Na zalost, Sok tritment, njegov nastavak, je potpuno sranje i dva sata je baceno u vetar nizasta. Srecom, tu su pajtonovci da izvuku stvar. Poslednji film koji sam gledao i sa kojim sam zavrsio ovaj maraton pre nekoliko minuta, bili su Razbojnici za sva vremena Terija Gilijama. Kakva je to glumacka ekipa: Son Koneri, Seli Duval, Ijan Holm, Dejvid Vorner, Majkl Pejlin, Dzon Kliz itd... Ja sam vec odavno gledao Brazil, ali su Banditi tek nekako sad dosli na red. I zaista sam uzivao.

Kad se sve sabere, moglo je da bude i gore. Hej, uspeo sam cak da nadjem zabavu i u indonezanskom Gundali, pola Betmenu, pola Flesu, pola Brus Liju. A bilo je i sisa i guzica, jerbo osamdesete: manje u Galaksini, vise u El sexo este loco (sta ocekivati od Dzesija Franka i inace?) te u australijskom Centrespreadu (postapokalpticna zemlja u kojoj fotograf snima gole picke za magazin kojeg kontrolise glavni racunar).

Sledeci maraton ce biti u dalje u prosloti, idemo u tridesete. Necu naravno sebe maltretirati da gledam sve horore tridesetih godina, jer je vecina njih negledljiva, ali cu probrati neke filmoe koje nikad nisam gledao kao klinac kad sam bio bombardovan frankenstajnima, drakulama, king kongovima i inima na ondasnjoj jrt tvb...

Kako si uspeo nabaviti sve te stare filmove?

Vrtela jako dugo dostupne filmove na (HBO) Max, prokleta mogućnost izbora (ne sme da postoji).

Konačno odaberem "Taksistu" (Taxi Driver, 1976), jer ga decenijama nisam gledala, a i zbog toga što nove filmove sve manje mogu da podnesem.

Film na samom početku ima scenu u kojoj De Niro piše u svoj dnevnik kako protču taksi noći... datum zapisa je 10. maj.

On 10. 5. 2025. at 15:59, pt 2.0 said:

Vrtela jako dugo dostupne filmove na (HBO) Max, prokleta mogućnost izbora (ne sme da postoji).

Konačno odaberem "Taksistu" (Taxi Driver, 1976), jer ga decenijama nisam gledala, a i zbog toga što nove filmove sve manje mogu da podnesem.

Film na samom početku ima scenu u kojoj De Niro piše u svoj dnevnik kako protču taksi noći... datum zapisa je 10. maj.

jel pisao o poseti Srbiji i dobrom coveku koji mu je pomogao?

On 10. 5. 2025. at 15:52, bags said:

Kako si uspeo nabaviti sve te stare filmove?

ima ih dosta na tubiju i plutotv, a onih kojih nema, internet je majka. sve se moze naci sto na jucjubu, ok.ru, internet muvi arhivu itd...