Jump to content

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

6 hours ago, Jimmy Kowalski said:

Jackie Brown je jedan od onih filmova koji je na svako gledanje sve bolji. Svaki put kad naletim negde na TV obavezno odgledam jer predstavlja cistu uzivanciju..

Nisam ga gledao dugo ali na premijeri (dal' bese SC ne secam se vise) bio je super provod i meni je svakako bolji od nekih Tarantinovih koji su usledili. Na skali od 1-5, 4 :)

Sad baš gledam, po ocenama na imdb JB je najlošije ocenjen Tarantino.

Nemaju ljudi ukusa.

Osim sto nije najlosije ocenjen, to je naravno Death Proof.

A IMDB ocene nisu nikakvo objektivno merilo pa da se zakljuci da je OUTIH za 0.1 bolji film od JB, a H8 bolji za 0.3..

Super Troopers, 2001 - kombo Jackass, Policijske akademije, parody filmova, i još ponešto čemu ne znam naziv...

Odlična zabava!

Anora,

srecan sam, odlican, sjajno finale

anora-film-oscar-2025-webphoto.jpg

Kako mi je ovo promaklo do danas, nije mi jasno:

IMDb
No image preview

Кадилак Рекордс (2008) 7.0 | Biography, Drama, Music

1h 49m | R

P R E P O R U K E !

13 hours ago, zmanic said:

Kako mi je ovo promaklo do danas, nije mi jasno:

IMDb
No image preview

Кадилак Рекордс (2008) 7.0 | Biography, Drama, Music

1h 49m | R

P R E P O R U K E !

Uh, mnogo mocan film...

U to ime...

Dance first, kaj se natenane, 2023.

Držim da bi gosn. Beket rekao da nije gledao a ni nama ne savetuje.

MV5BN2U4MGJkYjctNDA1YS00ODUwLWI4NDUtOTJi

Odgledao sinoc The Last Wave, za koji do juce i vesti o smrti Chamberlaina iskreno nisam ni cuo. Bas zanimljiv film i jako dobro snimljen uprkos malom budzetu, tako da sve pohvale za Weira i Russella Boyda kao dp-a. Proslo mi je kroz glavu kako je generalno steta sto Richard nije vise snimao "moderne" akcione filmove i trilere poput ovog ili Bornovog identiteta, nego su mu uglavnom nudili uloge u kostimografskim istorijskim dramama. On ima taj kvalitet da bude uverljiv kao "obican" covek upleten u neke neobicne situacije sa kojim se gledalac lako identifikuje. Harrison Ford je npr izgradio karijeru na takvim rolama i recimo mislim da bi Chamberlain bio dobar izbor za glavnu ulogu u Witnessu koji je rezirao Weir. Falio mu je uspeh sa tako nekim filmom da bi mu karijera krenula drugim putem..

Odličan crtić... Za ljubitelje animacija obavezno štivo, uživao.

The-Wild-Robot-Poster-758x1200.jpeg

Edited by Mil@n

Crtać

crtać

Edited by Milošica

23 hours ago, Jimmy Kowalski said:

Odgledao sinoc The Last Wave, za koji do juce i vesti o smrti Chamberlaina iskreno nisam ni cuo. Bas zanimljiv film i jako dobro snimljen uprkos malom budzetu, tako da sve pohvale za Weira i Russella Boyda kao dp-a. Proslo mi je kroz glavu kako je generalno steta sto Richard nije vise snimao "moderne" akcione filmove i trilere poput ovog ili Bornovog identiteta, nego su mu uglavnom nudili uloge u kostimografskim istorijskim dramama. On ima taj kvalitet da bude uverljiv kao "obican" covek upleten u neke neobicne situacije sa kojim se gledalac lako identifikuje. Harrison Ford je npr izgradio karijeru na takvim rolama i recimo mislim da bi Chamberlain bio dobar izbor za glavnu ulogu u Witnessu koji je rezirao Weir. Falio mu je uspeh sa tako nekim filmom da bi mu karijera krenula drugim putem..

Chamberlain je pričao da ga je David Gulpilil, druga glavna uloga u filmu, impresionirao čudesnom sposobnošću da jednako prirodno bude sa ljudima sa ulice, ljudima sa pijace i isto tako samo prirodno pređe u elitne krugove, kreće se glamuroznim događajima kao da je rođeno uglađen za njih. Inače, Gulpilil, aboridžin rođenjem, nikada nije pohađao nijednu školu i praktično je samouk sve postigao, dosegao to Kiplingovo "ako".

Na tom tragu sam odmalena posmatrao i Chamberlainovu karijeru. Bio je on iznad tupih rezona tabloida i nemoguće ga je bilo meriti aršinima novoholivudskih blagajni...

Gledao sinoc u bioskopu Follemente

Siguran sam da ce ubrzo doci nekiHolivudski rimejk.