Jump to content

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

U sklopu moje zimske akcije povratka pravim vrednostima i bojkota modernih mediokriteta pre neki dan sam odgledao double bill - Blow Out i The Conversation.

Nije da ne znate ali teško da može bolje od toga. Uživancija.

On 8. 12. 2024. at 20:28, kud u maglu Simoviću said:

e da, i žao mi je što sam ga propustio u bioskopu. kad sam video da igra, davao se samo u galeriji

a tamo ne idem iz verskih razloga

:nobles:

Igrao je i u Takvudu:D.

Jel su namerno stavili da Kapetan Amerika u ulozi Trampa ovoliko podseca na Voju?

Screenshot_20250320_013629_ChatGPT.jpg

IMDb
No image preview

Fateh (2025) 6.5 | Action, Crime, Thriller

2h 7m

Fateh

Ekvilajzer meets Dzon Vik meets Dzems Bond........................sa pevanjem.

Biser rozle

"Novocaine" Novocaine

sa Dzek Kvejdom je simpaticna akciona komedija koja bi mi jos vise legla da nisam pogledao trejler (vise puta) jer se najbolje fore nalaze u njemu. Nas junak ne oseca bol (nije super heroj vec ima genetski poremecaj :) ) i kada mu pljackasi uzmu "devojku" kao taoca krece da je oslobodi...po svaku cenu.

U filmu glumi jos jedno glumacko dete (ali ne Meg i Denisa) Ray Nicholson ( sin Jack Nicholsona).

Bioskopska dvorana je bila gotovo prazna sto je steta, mada, negde nacuh da ce ovaj film veoma brzo pojaviti i u online "ponudi",

Gledao sinoc Small Things Like These. Bas dobar, Emili Votson je Djavo... cuj mene Vucic... Djavo licno. Moram reci da sam na kraju malo i coukovao.

Posle razmisljam, ima nesto vesternovsko u ovom filmu, u prici samoj, tj. prica bi se mogla preraditi tako da bude vestern. Naravno, to je onako na bazicnom nivou, ovde je bitna Irska isto koliko i ogoljena prica.

Nisam knjigu citao, ali imao sam neki utisak na kraju da ima materijala da film bude zapravo bolji od knjige, a to je misljenje i moje bolje polovine. Bas me zanima misljenje jos nekog ko je i citao i gledao.

Overio sinoć Jackie Brown posle baš dugo vremena, toliko, da sam skoro pa sve zaboravio...

I moram ostati pri oceni: najlošiji Tarantino i to ubedljivo.

Što naravno ne znači da je loš, samo najlošiji od svih...

2 hours ago, Mil@n said:

Overio sinoć Jackie Brown posle baš dugo vremena, toliko, da sam skoro pa sve zaboravio...

I moram ostati pri oceni: najlošiji Tarantino i to ubedljivo.

Što naravno ne znači da je loš, samo najlošiji od svih...

Ja bih pre rekla drugačiji.

Sećam se da sam film prvi put gledala u bioskopu i da je dosta ljudi tokom projekcije nekoliko puta mislilo da je kraj i ustajali i uz uzdah se vraćali na mesta. Svi su očekivali nešto drugo. Klinka sam bila i nekako sam i ja bila razočarana.

Kasnije u životu gledala još dva puta i oba puta bila zadovoljna. Ne oduševljena, ali zadovoljna.

Jackie Brown je jedan od onih filmova koji je na svako gledanje sve bolji. Svaki put kad naletim negde na TV obavezno odgledam jer predstavlja cistu uzivanciju..

18 minutes ago, Boksi said:

Ja bih pre rekla drugačiji.

Sećam se da sam film prvi put gledala u bioskopu i da je dosta ljudi tokom projekcije nekoliko puta mislilo da je kraj i ustajali i uz uzdah se vraćali na mesta. Svi su očekivali nešto drugo. Klinka sam bila i nekako sam i ja bila razočarana.

Kasnije u životu gledala još dva puta i oba puta bila zadovoljna. Ne oduševljena, ali zadovoljna.

Još jednom, nije da nisam zadovoljan, ali sve što meni barem karakteriše Tarantinove filmove najviše i zbog čega ih obožavam u ovom filmu je sve nekako... Light.

Fale sumanuti ili još sumanutiji dijalozi i monolozi, verovatno i duhovitiji, više zanimljivih likova, bukvalno mi se nijedan ne ističe osim Forstera u smislu povezivanja sa istim, Samuel je u standardnom modu, De Niro stondiran ceo film sa 5 rečenica, još su mi od svega najzanimljiviji kadrovi ode Bridžit Fondinom telu... Ili barem najupečatljivji cool

Edit: I da, kraj kao da je pomalo zbrzan, previše naivan.

Edited by Mil@n

Reč koja najbolje opisuje JB - "kul".

Jackie je remek delo za Basterdse. Mrzi me da guglam ko je sve bio nominovan osim njega ali Forster je zaslužio Oskara.

32 minutes ago, pariah said:

Jackie je remek delo za Basterdse. Mrzi me da guglam ko je sve bio nominovan osim njega ali Forster je zaslužio Oskara.

Koliko god voleo Forstera kao Max Cherryja, Robin Williams je zasluzio Oskara te godine.

A ne slazem se ni sa prvom recenicom, ali to je vec stvar ukusa kome sta vise lezi..

E ako je Robin bio nominovan onda povlačim reč. Ja sam za Basterdse nakon pola sata izašao iz bioskopa a (D)lakićka je možda i jedini put pogodila u kritici i nazvala film podgrejanom musakom. D

Being There

Uvrnuto dobar film.