Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted
7 hours ago, James Marshall said:

Bio je svakako unlisted, vjerovatno ga je podigao samo da ga mogu pogledati određeni ljudi tipa profesori ili neki selektori festivala pa je krenulo da se širi, pa je skinuo da ne bi neko skinuo na svoj komp.

Ja sam uspio odgledati sinoć, stvarno je super, vrlo prijatan i nenametljiv a opet sa dovoljno sadržaja, suptilno plasiranog.

e da, rekoše i meni da je zbog nekih festivala na koje će ga slati skinuo autor, baš mu želim da se probije jer je priča univerzalna a novopazarska po atmosferi 

• +1 1
Posted

Stigao je The Brutalist na kioske, a u srpske bioskope stize 27.02.

Ne znam sta se ceka i koja je logika ulaska filma u bioskopsku distribuciju u trenutku kad je vec uveliko dostupan na strimingu i po trafikamatm, ali valjda ih tako izadje jeftinije, sta li.

A mozda je ideja bila da ga premijerno prikazu na festu, koji je btw odlozen za septembar.

Elem, mislim da cu se ipak strpeti i sacekati da ga overim na velikom platnu, iako me obuzima nelagoda cim pomislim na 3,5 sata u sedecem polozaju... Ne bi bilo lose da ubace 15-minutnu pauzu, kao svojevremeno za Hateful Eight.

Neki opsti konsenzus je da je prva polovina remek-delo, a druga drasticno slabija. Svakako bi trebalo da se radi o ponajboljem filmu godine. Ko overi, nek javi utiske :)

• +1 2
Posted

Jedan tečni bioskop!

Verovatno otvara još mnoge dimenzije, za upućenije u kontekst, ali odavde.. svakako proleti bezmalo 2 saata.

Posted
On 18.2.2025. at 11:30, FPLS said:

Elem, mislim da cu se ipak strpeti i sacekati da ga overim na velikom platnu, iako me obuzima nelagoda cim pomislim na 3,5 sata u sedecem polozaju... Ne bi bilo lose da ubace 15-minutnu pauzu, kao svojevremeno za Hateful Eight.

Ovde se daje sa pauzom.

• +1 1
Posted

The Instigators

odličan mali™ film

Jbga ekipa sabija plus nema CGI, nema rupa u scenariju, nema budalastog završetka, nema potencijalnog nastavka.

Baš mi legao.

• Hvala 1
Posted

U zadnje dvije godine najviše su me oduševila dva francuska filma, Borgo i En fanfare.

Najtoplije preporuke za oba, posebno za Borgo koji je, onako, težak film, odraz pravog života

• Hvala 1
Posted (edited)

Network

10/10

Fej Danavej mi polako postaje možda i omiljena glumica, nakon Chinatowna, Tri dana Kondora i Boni i Klajd...

Edited by Milošica
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

Odgledao u bioskopu Bridget Jones 4 i veoma lep rom-com. Ponesite maramice jer će biti mnogo plakanja. Lepih 2 sata da se odmori mozak. Renee je i dalje :wub:

Posted
1 hour ago, dragance said:

Renee je i dalje :wub:

Nadam se da svi koji su cackali po njenom licu robijaju dozivotne...

Posted
30 minutes ago, bags said:

Nadam se da svi koji su cackali po njenom licu robijaju dozivotne...

Lice joj je iznenadjujuce odlično, kao da nije ništa radila kozmetički. Vide se bore i sve ostalo. 

• +1 1
Posted
1 hour ago, dragance said:

Lice joj je iznenadjujuce odlično, kao da nije ništa radila kozmetički. Vide se bore i sve ostalo. 

Ja se secam nekih slika od pre par godina i solidan horor. Drago mi je ako je uspela popraviti jer stvarno nije tako izgledalo.

• +1 2
Posted
3 hours ago, Milošica said:

Network

10/10

Fej Danavej mi polako postaje možda i omiljena glumica, nakon Chinatowna, Tri dana Kondora i Boni i Klajd...

Barfly.jpg

Ovjeri i ovo, Barfly

• Hvala 1
Posted
9 minutes ago, bags said:

Ja se secam nekih slika od pre par godina i solidan horor. Drago mi je ako je uspela popraviti jer stvarno nije tako izgledalo.

Da, sećam se tog horora. Mnogo lepše izgleda sada, a i prirodnije.

Posted

Der Untergang

Ponovo aktuelan zbog aktuelne politicke situacije. :D Jebeno remek-delo. Ako ne najbolji, onda medju 3-4 najbolja WWII filma ikad.

• +1 1
Posted
On 18. 2. 2025. at 12:30, FPLS said:

Stigao je The Brutalist na kioske, a u srpske bioskope stize 27.02.

Ne znam sta se ceka i koja je logika ulaska filma u bioskopsku distribuciju u trenutku kad je vec uveliko dostupan na strimingu i po trafikamatm, ali valjda ih tako izadje jeftinije, sta li.

A mozda je ideja bila da ga premijerno prikazu na festu, koji je btw odlozen za septembar.

Neki opsti konsenzus je da je prva polovina remek-delo, a druga drasticno slabija. Svakako bi trebalo da se radi o ponajboljem filmu godine. Ko overi, nek javi utiske :)

Malo je reci da je ovo brutalan film, dosta tezak, kompresovan, a opet tako zabavan i zadivljujuc. Ponajmanje se ovde radi o arhitekturi u osnovnom smislu te reci, vec vise o traumi, ljubavi i kapitalizmu. 

Bas sam dirnut.

• +1 2
  • Hvala 3