Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted
On 18. 1. 2025. at 11:50, Milošica said:

Okej mi je Nosferatu, ali sve vreme ga poredim sa Kopolinim Drakulom i onda mi je utisak slabiji.

Defo naravno razbio, mala Dep ima lice i energiju za tu ulogu, ali gluma tu i tamo.

Još ako ga uporediš sa Nosferatu by Herzog, utisak je još slabiji.

• +1 1
Posted

Ja odgledao opet Murnaua, jbt film star sto godina a opet ima neke super elemente. 

Posted

Gold Rush ove godine tacno 100 godina isto

Posted
13 hours ago, Mil@n said:

Odgledao substance, meni je ovo dosta dobro - odlično.

Dobra, originalna ideja, estetski skoro pa savršeno, dosta dobrog kadriranja i rada kamere, zvuk je fenomenalan sa dosta efekata koji su učinili da ne žalim dinara na svoje poslednje investicije u kućni biJoskop.

Film je baš sirovo, direktno i napadno bacio na tapet možda i najveće probleme žena modernog doba, opsednutost ličnim izgledom i popularnošću te izbegavanje starenja po svaku cenu. Na momente, a pogotovu pred kraj to deluje možda preterano i odlazi u neki apsurd, ali svi smo svedoci koliko je unakaženih žena estetskim operacijama i pokušajem da se izbegne neminovno...

Ne znam, meni je ona kulminacija bas preterana i nepotrebna. Jasne su bile stvari i bez toga.

Kamera zaista dobra, uzivanje.

Posted

Challnegers

verovatno jedan od najgorih filmova svih vremena, cak i pored gole zendaje. 

• Haha 1
Posted
1 hour ago, Greek Freak said:

Ne znam, meni je ona kulminacija bas preterana i nepotrebna. Jasne su bile stvari i bez toga.

Kamera zaista dobra, uzivanje.

Razumem. Možda mi je najproblematičniji deo kada je izašla na binu onakva. Nije da mislim da je neophodno to sve ali mi je simbolika u poslednjim kadrovima kada je prosto obrisana sa one zvezde dosta značajna i govori više od jedne stvari. 

A i mislim da je u neku ruku u tom preterivanju i suština i u nekim momentima u tom procesu kao npr lepljenju "stare" face na abominaciju što jasno poručuje da uvek postoji i gore i da se moramo naučiti živeti sa onim što nam je dato. 

Posted
58 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

Challnegers

verovatno jedan od najgorih filmova svih vremena, cak i pored gole zendaje. 

Daj neki dobar film koji si odgledao skoro

Posted

Kum 1 za novu godinu :D

Posted

Hvala. Taman taj nisam gledao.

Posted

Pada mi sa Net-a stotiniak filmova mesečno, ne pogledam ni 5-10 do kraja. Uglavnom me ne dotiče ništa novo ni aktuelno, ali ovo preporučujem.

Nekako mi je pasovalo po svemu:

https://www.imdb.com/title/tt9784798/

spacer.png

Posted

Dogtooth

Grk je lud kao zvono

• +1 1
  • Wub 1
Posted

Odgledao nastavke "Jaganjaca" mog omiljenog triler filma -Hannibal i Red Dragon. Hanibal je smece, odgledati ako ste fan (kao ja) Ser Entonija Hopkinsa pa cisto da se kaze da ste ogledali i to, ali film bez glave i repa, sa izgubljenom Dzulijen Mur koja je valjda u poslednji cas upala umesto Dzodi Foster.

Red Dragon je vec druga prica - odlicna radnja, nije dosadan ni u jednom momentu, i Ralf Fajns kao negativac. Nije kao original, ali nije nijedan drugi film (osim mozda, Seven). Malo mi je Edvard Norton bio smusen kao FBI agent, ali ok. Hannibal Rising nemam zelju da gledam, a serija mi deluje odlicno, samo sto trenutno nemam vremena za toliko epizoda.

Posted

gledaj manhunter

Posted

Sisu

odličan, malko nategnuta radnja ali jbg, zabava je tu.