Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

Anora, dosta dobra :thumbup:

Dokaz koliko u dobroj izvedbi može da radi i priča koja ne pruža u suštini ništa spektakularno osim dobre glume i neretko zaista dobrog humora sa adekvatnom kulminacijom na kraju. 

• +1 1
Posted (edited)

Veštice iz Istvika

Gledao sam reprizno, ali po prvi put nakon vremena u kojem je premijerno prikazivan. Ispostavilo se da jako dobro pamtim film, gotovo sve detalje iako ni onda nisam, a ni danas ne mislim da je posebno dobar.

U filmu postoji niz zanimljivih pojedinačnih scena, ali izostaje kohezioni faktor, pa se i gledanje može prekidati po potrebi na svakih deset minuta i nastavljati bez posledica.

Nisam na kraju siguran ni o čemu je tačno film?

Verovatno o pravu žene na izbor u sredini u kojoj postoje nametnute norme i pravila življenja. U prilog ovome govore životne situacije glavnih ženskih likova: sve tri su napuštene od strane patrnera ili razvedene, dve od tri žive sa decom o kojoj brinu, obrazovane, pripadnice srednje klase (novinarka, nastavnica muzike i vajarka) itd... Sa današnjim svojim iskustvom rekao bih da je ova tema zastarela i prevaziđena i ne znam da li je to manjkavost filmske realizacije ili je i do literarnog predloška Džona Apdajka. 

Druga tema, koja mi se čini i dalje aktuelnom je seciranje muško-ženskih odnosa, gde je muškarac prikazan kao đavo, a  žene kao veštice i praćenje toka veze (u filmu opet zbrzano) od početne zainteresovanosti, opčinjenosti i prepuštanja uživanju, preko zasićenja, pa do udaljavanja, osećanja povređenosti i želje za osvetom sa jedne i potrebe da se odbrani lični integritet sa druge strane, što na kraju i dovodi do destrukcije.

Spoiler

Verovatno najbolji segment filma je onaj u kojem paralelno pratimo obred koji veštice izvode nad lutkom i stradanje lika kojeg tumači Džek Nikolson.

Najbolji aspekt filma je kvalitet glumačke ekipa, a posebno Nikolson koji dominira u svojoj izvedbi.

Edited by Ras
Posted (edited)

Kvadriplegičar, invalid u kolicima, slepac i crnkinja idu u javnu kuću...

Zvuči kao početak vica iz polovine prošlog veka, ali je zapravo - роуд муви.

Come as you are / R. Wong, 2019.

Edited by makaronee
Slovce
  • Haha 1
Posted (edited)

Nakon Anore, odgledah Red Rocket

Bejker :ziga:

Edited by Milošica
  • +1 5
  • Wub 1
Posted

bože al je anora šuplja

zvoni

🛎

• +1 2
Posted (edited)

Vikend horor u bioskopu.

Wolfman užasan. Jedan od gorih koje sam gledao u bioskopu. 3.5 glumca, koliba u šumi i udri. Glumi ona mala iz Ozarka ali je sve kao neka odbačena epizoda iz Zone Sumraka.

Nosferatu je bolji ali ni blizu Nordsmenu ili Svetioniku. Vampir izgleda kao Mrle iz Let3 ili neki deda stric koga smo svi imali u mladosti. Cela priča više vuče na Brižit Džouns, jedino je Defo standardno maestralan. Ambijent je lep i ima ta vrh scena kada dolazi u rumunsko selo, sve ostalo tanko i predvidivo. 

Ovi što se po netu oduševljavaju, njih odmah otpisite to su zapadnjaci koji su pali na dupe jer su videli folk/etno vampira koji nije sexy.

Fun fact Eggers priznao da je gledao Lepoticu i da se delom i tu inspirisao.

Edited by *edited by mod
  • +1 3
Posted (edited)

Okej mi je Nosferatu, ali sve vreme ga poredim sa Kopolinim Drakulom i onda mi je utisak slabiji.

Defo naravno razbio, mala Dep ima lice i energiju za tu ulogu, ali gluma tu i tamo.

Edited by Milošica
  • +1 1
Posted

@*edited by mod jesi li gledao Wolfman sa Del Torom i Hopkinsom iz 2010te? Ako da, kako bi ga uporedio sa ovim Wolf Manom?

Posted
1 hour ago, *edited by mod said:

Fun fact Eggers priznao da je gledao Lepoticu i da se delom i tu inspirisao.

misliš leptiricu, objasnio™ je ghoul već i kako je mogao da dođe do nje :sleep:

Posted
2 minutes ago, Calavera said:

misliš leptiricu, objasnio™ je ghoul već i kako je mogao da dođe do nje :sleep:

Autocorrect na mobu me sjebao :(

@goofs nisam gledao.

Posted

Odgledao novog Istvuda.

Štajaznam - generalno ja ne volim njegove filmove - mislim da previše razvlači.

Ovo je onako osrednji film - podosta se oslanja na 12 angry men.

Da ga nije snimio Istvud i da nije A tir Holivuda u njemu, komotno bi mogli da okače Halmark znak u gornjem levom uglu i ne bi se primetila razlika.

Posted (edited)

Ovo je inverzni 12 angry men, bez hepienda, sa oporim utiskom kako smo posrano društvo, 12 angry men sreće pripovjetku Oni koji odlaze iz Omelasa. 

Mislim, ovo je kao court drama ali zapravo je radnja mogla da bude u bilo kom segmentu društva. 

Edited by James Marshall
Posted

Odgledao substance, meni je ovo dosta dobro - odlično.

Dobra, originalna ideja, estetski skoro pa savršeno, dosta dobrog kadriranja i rada kamere, zvuk je fenomenalan sa dosta efekata koji su učinili da ne žalim dinara na svoje poslednje investicije u kućni biJoskop.

Film je baš sirovo, direktno i napadno bacio na tapet možda i najveće probleme žena modernog doba, opsednutost ličnim izgledom i popularnošću te izbegavanje starenja po svaku cenu. Na momente, a pogotovu pred kraj to deluje možda preterano i odlazi u neki apsurd, ali svi smo svedoci koliko je unakaženih žena estetskim operacijama i pokušajem da se izbegne neminovno...

• +1 1