Stela Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 4 hours ago, Sludge Factory said: Zasto mi trosimo vreme gledajuci serije npr. od kojih je jedno 90% tezak odron umesto da gledamo filmove kao ljudi. Svaki je kao najbolji roman, u dva, dva i po sata, stane ceo 1 svet bez problema. Lepo si ovo primetio. Iako nisam nikada preterano gledala serije (uvek su dominirali filmovi), poslednjih godina je to na istorijskom minimumu (dve tri serije godisnje pogledam, ovde racunam da bude obicno jedna domaca). Gotovo sve serije koje sam gledala su bile dobre, svidjale su mi se. Ali vise volim filmove, oni su neprevazidjeni. Naravno, dobri, kvalitetni, sta se vec kome svidja..stvar ukusa. O vremenskom kriterijumu da ne pricam koliko traje film, a koliko serija. Tako da uvek pre biram film ili knjigu u odnosu na seriju trenutno. I svaki dan da pogledam film, bice ih jos toliko dobrih koje treba gledati...a mnoge i ponoviti u razlicitim fazama zivota.
Sludge Factory Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 23 minutes ago, Stela said: Lepo si ovo primetio. Iako nisam nikada preterano gledala serije (uvek su dominirali filmovi), poslednjih godina je to na istorijskom minimumu (dve tri serije godisnje pogledam, ovde racunam da bude obicno jedna domaca). Gotovo sve serije koje sam gledala su bile dobre, svidjale su mi se. Ali vise volim filmove, oni su neprevazidjeni. Naravno, dobri, kvalitetni, sta se vec kome svidja..stvar ukusa. O vremenskom kriterijumu da ne pricam koliko traje film, a koliko serija. Tako da uvek pre biram film ili knjigu u odnosu na seriju trenutno. I svaki dan da pogledam film, bice ih jos toliko dobrih koje treba gledati...a mnoge i ponoviti u razlicitim fazama zivota. Da dodam, ne mislim samo na prostu ustedu u vremenu, odnosno na to da ne treba da gubimo vreme na nesto sto dugo traje (msili, Vajer bih gledao na ripit do kraja zivota), vec na umetnicki uspeh i dostignuce da se postigne nesto u ogranicenom prostoru/vremenu. I inace me uvek fascinira kad neko to uspe u bilo kojoj formi. 1
Jimmy Kowalski Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ja gledam samo kvalitetne serije. Kao i filmove.. Inace, format mini serije (6-8 epizoda) je zapravo pravi pandan romanu. Jesu moderni filmovi postali sve duzi, nekadasnji standard od 90 je danasnjih 120 minuta, a i to je cesto prekratko da ispricas mnoge epske ili biografske price.. 2 1
Stela Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Ja gledam samo kvalitetne serije. Kao i filmove.. Isto i ja Mini serije su ok, ali ono 6 sezona 100 epizoda je vec druga prica. Da, vazna prednost filmova - bioskopsko platno. Gledati film u bioskopu je poseban dozivljaj, to serija ne pruza. 1
bags Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 5 hours ago, Sludge Factory said: Ja obnovio neke "klasike" iz mog detinjstva Ja sam na odmoru gledoa Big Sky sa sinom. Bas bilo zanimljivo sto je crno beli a i scenario dinamican. 2 minutes ago, Stela said: Da, vazna prednost filmova - bioskopsko platno. Gledati film u bioskopu je poseban dozivljaj, to serija ne pruza. Trebas imati srecu u danasnje vreme da nemas indijance u sali. Ja iskreno vise volim kuci pogledati dobar film/seriju.
Jimmy Kowalski Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 6 minutes ago, Stela said: Isto i ja Mini serije su ok, ali ono 6 sezona 100 epizoda je vec druga prica. Da, vazna prednost filmova - bioskopsko platno. Gledati film u bioskopu je poseban dozivljaj, to serija ne pruza. Jeste, plus ima to nesto sto zajednicko iskustvo gledanja sa drugim ljudima cini jedinstvenim. Ali problem je i sto je premalo autora danas ciji su filmovi eventi, za koje valja platiti bioskopsku kartu i provesti nepomican 2+ sata. Kod mene poslednjih 10-ak godina to je uglavnom 5-6 filmova godisnje u proseku. S druge strane i kucna komocija ima svoje prednosti.. 1
Stela Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago @bags izgleda imam srece Svakako cesce gledam kod kuce, ali dobar film u bioskopu je poseban dozivljaj. 1
copkillah Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Gledanje kod kuće je okej, ali nije nikada kao u bioskopu, jer tu ima više potencijalno ometajućih faktora. Ali se slažem da nema baš mnogo filmova godišnje koje vredi gledati u bioskopu, plus ovo što je bags pominjao, indijance u sali, mada to nije toliki problem. Bio je problem recimo na "Leto kada sam naučila da letim", kada je tu bila neka rođendanska grupa dece koju ćale koji ih je doveo, nije ni pokušao da smiri, pa su se ljudi bukvalno drali na njih u jednom momentu.
Stela Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Pa to, uglavnom nisam imala losa iskustva sa publikom. Doduse, nekad odem na film gde ima 10 ljudi ukupno, mozda i to utice
Jimmy Kowalski Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Inace, kad pricamo o iskustvu gledanja u bioskopu sa publikom, citajuci Tarantinovu knjigu Cinema Speculation sam skapirao zasto je on tako dobar scenarista. Jer je bukvalno od malih nogu redovno isao u bioskop, brdo filmova gledao po vise puta sa razlicitom publikom i prosto je razvio istancan osecaj sta ljudi vole da vide, kakvi dijalozi izazivaju smeh, kakvi krindz, za kakve likove navijaju, kakve likove preziru, itd. Jednostavno naucis da osecas puls publike. I plus o tome diskutuje kasnije sa drugim filmskim nerdovima u video klubu. 4
bags Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Continuous feedback je mama svakog napretka. Tata je da u okruzenju uvek imas jednog coveka koji zna vise od tebe.
Recommended Posts