Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

Central Station

Vrlo lep film u jednom od omiljenih mi zanrova (road trip).

Glavni likovi su uciteljica u penziji i devetogodisnji decak. Ona zaradjuje za zivot pisuci pisma za nepismene klijente, ima svoj stand na zeleznickoj stanici u Riju. Cinicna je i nekako opora. On je upravo doziveo tragediju, majka mu je poginula. Krecu u zajednicku potragu za njegovim ocem.

Iz prevashodno negativnog ponasanja, glavna junakinja se postepeno trasformise u pozitivca. Njihov odnos se razvija lepim tempom i kroz fine nijanse. Verodostojno je prikazan ruralni Brazil, zivot u siromastvu i surovosti, religiozni obicaji, obican covek..

Posted

image.thumb.jpeg.33ff8b639650698193ffa198f3fb6119.jpeg

O graničnim stanjima slobode volje i krahu principa nade. O krhkosti tela i slabosti jezika.

Sterben / M. Glasner, 2024.

Posted (edited)
On 30. 12. 2024. at 3:12, Mil@n said:

uror 2 mi je dosta dobar... Pazte koji spojler.

Glumački je besprekoran. I Hoult i Kolet su odlični (Toni Kolet mi je toliko seksi, da to ne mogu ni sam sebi objasniti...), a JK Simons standardno uverljiv, dosta dobra i sudijica™ aka Bosch-ova šefica. 

Ima scena kad Hoult-ova žena u garaži provaljuje šta se desilo te večeri, čovek se bukvalno preznojava, samo što mi nije proradio napad ankcioznosti, svaka mu čast.

Inače film verovatno i mali omaž na 12 angry men koji sam gledao nema par meseci. 

Dinamika odlična, nema praznog hoda, a tu je non stop prisutnost pitanja šta će biti na kraju™ tj hoće li se čovek predati, da li će mu proraditi savest, i sl. 

Zadnja scena mi je najslabiji deo filma, prosto nisam taj tip ili si tu sa pandurima ili nisi uopšte, pravda nije pobedila jer je tako često i u životu itd, itd. 

Sve u svemu jedan od boljih trilera godine na samom iznaku, no i nije ih nešto bilo dobrih ali Klint je uradio rekao bih standardno dobar posao (ako ne računamo Mule koji mu nikako nije trebao).

Meni se stalno nametala neka fabularna paralela s Borgom, koji sam gledao u avionu i koji je beskrajno bolji film. Za razliku od ovog Klintovog, ne završava bezveznim & kukavičkim klifhengerom nego je sve jasno

Edited by Roger Sanchez
Posted
On 6.1.2025. at 21:54, April said:

Ako želite da upropastite sebi veče i gledate nešto stvarno glupo, gledajte Substance 

E jebiga baš.

/sprema se za bioskop i inače nevoljno i u strepnji od ovakvog ishoda/

Posted
1 minute ago, pt 2.0 said:

E jebiga baš.

/sprema se za bioskop i inače nevoljno i u strepnji od ovakvog ishoda/

Dobar je film, sta zna April :rolleyes:

Posted
3 hours ago, Lancia said:

Dobar je film, sta zna April :rolleyes:

Podseti me da te stavim na ignor.

Kakvo je ovo sranje i zasto je snimljeno uopste….?!

• Haha 2
Posted
1 minute ago, pt 2.0 said:

Podseti me da te stavim na ignor.

Kakvo je ovo sranje i zasto je snimljeno uopste….?!

Kako ti se svideo kraj¿

Posted
1 minute ago, Lancia said:

Kako ti se svideo kraj¿

Ko kaže da je kraj.?

Posted
Just now, pt 2.0 said:

Ko kaže da je kraj.?

Mislio sam na zadnjih 10 minuta filma. Izvini, mislio sam da si ukapirala da se zezam, jos sam i stavio smajli :D 

• Haha 1
Posted
20 minutes ago, Lancia said:

Mislio sam na zadnjih 10 minuta filma. Izvini, mislio sam da si ukapirala da se zezam, jos sam i stavio smajli :D 

Je l mi veruješ da ja nisam skontala da si ti dao prvi komentar. Mislila sam da je to napisao Хетерија, pa sam bila u fazonu, on je ozbiljan i strejt, sigurno nije toliko gadno.

Sedim u kafeu sad i srčem kafu nakon ratluka da dodjem k sebi i stvarno te pitam - zašto je jebeno snimljen ovaj bespotrebni film? 
Što se kraja tiče, nice touch je glava Gorgone na holivudskoj zvezdi koja gleda u palme i zvezdano nebo, ali brate… 

(Kenjaću kad se vratim kući još)

• Wub 1
Posted
13 minutes ago, pt 2.0 said:

Je l mi veruješ da ja nisam skontala da si ti dao prvi komentar. Mislila sam da je to napisao Хетерија, pa sam bila u fazonu, on je ozbiljan i strejt, sigurno nije toliko gadno.

Sedim u kafeu sad i srčem kafu nakon ratluka da dodjem k sebi i stvarno te pitam - zašto je jebeno snimljen ovaj bespotrebni film? 
Što se kraja tiče, nice touch je glava Gorgone na holivudskoj zvezdi koja gleda u palme i zvezdano nebo, ali brate… 

(Kenjaću kad se vratim kući još)

Film definitivno ima svoju poentu i ogoljenu kritiku mehanizma drustva, kom nije imun niko, nezavisno od godina i zanimanja. Meni licno smeta sto se reziser odlucio da to prikaze vise vizuelnim uzasom, nego samom pricom ali ocito da tu i nema sta puno i novo da se kaze u samoj gradaciji, pa je posegnuto samoj fizickoj deformaciji u slikanju psihickog bola. 

A mozda je film namenjen pogresnoj generaciji, Z ili kojoj vec, koja drugacije percepira svet, meni uopste nije prijao. Btw, Demi Mur svaka cast na glumi.

Posted

MV5BZjI3MWUwOTMtOTY1YS00NzE0LWE1OTYtYmQ0

Kome nije dosta prica o Trumpu, narocito o vremenu pre nego sto je postao to sto jeste, The Apprentice daje vrlo uverljiv Donaldov portret. Od napaljenog ali jos uvek ne preterano iskvarenog klinca pocetkom 70-ih do beskrupuloznog biznismena 80-ih koji ne preza ni od cega i iskoriscava sve i manipulise svima. Sve to zahvaljujuci mentorstvu Roy Cohna.

Stan i Strong briljiraju. Sebastian iako fizicki ne lici mnogo, skida dobro poznate Donaldove manire u dovoljnoj meri, nikad preterano da ne bi otisao u Baldwinovu imitaciju. Uprkos malom budzetu, zahvaljujuci vestoj reziji Abbasija vrlo realno prikazan Njujork 70-ih i 80-ih..

• Hvala 5
Posted

odgledah sinoć opet galipolje na koji me navukla neka netflix serija o čerčilu

sem par fotki kad prelaze onu pustinju koji su mi ostali u glavi i mladog mel gibsona ničega se nisam sećao

elem, kakva filmčina, naročito ako se uporedi sa 1917 sem mendesa. glupo bi bilo reći da je piter vir pokraden, al je primetno naslanjanjetm na ovaj film uz neizbežnu evoluciju dramaturgije u ovih skoro 50 godina koliko je prošlo između.

sada niko živ ne bi dao novac da se snimi ovako nešto niti bi otišao i platio kartu da gleda. jbg nema rokanja 90 minuta,

i kamera se ne trese ceo film

otprilike kao i poslednja i pretposlednja verzija na zapadu ništa novo. nebo i zemlja

s tim da je 1917 maestralno snimljen u “jednom” kadru što je uz umeće snimatelja(dop-a) više potpomognuto tehničkim razvojom gripa, tehno jimmy jib-ova, stedikemova, dronova…

ipak se sve samo i isključivo svodi na priču, ako je imaš, imaš i film

ako je nemaš primoran si da treseš kamerom 90 minuta, da tiktok publika ne bi bila izneverena

samo čekam prvog koji će da sabije film u 3-4 minuta

• +1 5
Posted

Galipolje sam gledala sa 11 - 12 godina, secam se najvise kraja koji sam preplakala. Da, i Mela Gibsona i onog drugog plavog glumca.

Sinoc na tv uhvatila The Dirty Dozen.

Rekoh, zasto da po petnaesti put ne pogledam avanture malog, ali odabranog drustva. Kakva uzivancija.

• Hvala 1
Posted (edited)
12 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

odgledah sinoć opet galipolje na koji me navukla neka netflix serija o čerčilu

sem par fotki kad prelaze onu pustinju koji su mi ostali u glavi i mladog mel gibsona ničega se nisam sećao

elem, kakva filmčina, naročito ako se uporedi sa 1917 sem mendesa. glupo bi bilo reći da je piter vir pokraden, al je primetno naslanjanjetm na ovaj film uz neizbežnu evoluciju dramaturgije u ovih skoro 50 godina koliko je prošlo između.

sada niko živ ne bi dao novac da se snimi ovako nešto niti bi otišao i platio kartu da gleda. jbg nema rokanja 90 minuta,

i kamera se ne trese ceo film

otprilike kao i poslednja i pretposlednja verzija na zapadu ništa novo. nebo i zemlja

s tim da je 1917 maestralno snimljen u “jednom” kadru što je uz umeće snimatelja(dop-a) više potpomognuto tehničkim razvojom gripa, tehno jimmy jib-ova, stedikemova, dronova…

ipak se sve samo i isključivo svodi na priču, ako je imaš, imaš i film

ako je nemaš primoran si da treseš kamerom 90 minuta, da tiktok publika ne bi bila izneverena

samo čekam prvog koji će da sabije film u 3-4 minuta

Galipolje je jedan od najvrhunskijih antiratnih filmova. Doslo mi da placem na kraju. Uzasno emotivan sa sve promenama od mladalackog zanosa do uzasa rata preko nade i... 

Spoiler

Jos se secam mada sam davno gledao. Kad na kraju ipak moraju u napad i svi padaju pod kisom metaka a on trci trci trci... Sve sam se nadao da ce uspeti ipak nekako. I onda metak koji presece sve.

Treba da bude lektira za decu.

Edited by Shan Jan
  • +1 4
  • Vojvodo,serdare 1