Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

State of Grace

Davno sam gledala film, pa obnovila gradivo. Dobra odluka, savrseno mi je legao. 

Od cega je satkan Gary Oldman da mi je znati, ovakve uloge uvek pokida, pojede kadar kad se pojavi. Sean Penn standardan, dobar su tim njih dvojica. I naravno, John  Turturro :wub: tamo negde u pozadini, ali znacajna faca...kao i New York. Epizodne uloge pazljivo birane i uklopljene. Muzika odlicna.

• +1 5

Odlican je to film. Imao je tu nesrecu da se pojavi u bioskopu kad i Goodfellas, pa je izgubio bitku u popularnosti. Ali sto se kvaliteta tice, ne zaostaje mnogo.

• +1 3

Gledao Irishmana juce, sad motam Pesci scene, zasluzio je oskara za sporednu

Bilo je tesko ubaciti ih u slicnu ali drugu pricu, mislim da je uspesno odradjeno. Izdvojio bih lika sto igra Sali Bagsa, mala minutaza al perfektno.

@Stela Volim taj film, posebno stil oblacenja i glumu Oldmana. Bratski odnos u filmu, tuga bas

Edited by villiem
  • +1 1

"Ono malo duše", iz 1986, režiser Ademir Kenović (režiser Kuduza).

Mnogo je lep film.

Branko Đurić igra oca, Davor Janjić sina (između kojih je inače samo 5 godina razlike, ali se ne primećuje u filmu).

Nisam znala da je Davor umro pre 2 godine... Rastužih se, mlad čovek, dobar glumac...

• +1 3
3 minutes ago, Patty Lee said:

Explain.

Ne volem horore inace, pa se nesto nalozio da pocnem da ih gledam jer kontam da sam propustio dosta dobrih filmova samo zato sto su (izmedju ostalog) oznaceni kao horor. Ovo me zbog podijeljenih ocjena i trilerstine u najavi privuklo, medjutim apsolutno not my cup of coffee

• Hvala 1

Rumble fish / F. F. Coppola, 1983.

Prosečan film sa nekoliko natprosečnih scena / kadrova.

Šteta što nije slikao više mjuzikla, ume u scensku koreografiju.

Longlegs

Opasno sam bio nahajpovan nako trejlera..ali meh.Imam utisak da je Perkins ovaj scenario pisao bukvalno pocecu sa tom nekom "klasicnom"premisom pa kud me odvede,da bi na kraju ispalo totalno glupa i klise radnja.Takodje vizuelno jeste veoma dobar,ali je prosto neorginalno..imam utisak da bi neki studenti isto ovo postigli.Taj 90s estetika je nekako vestacka.Razumem da je ovo verovatno neki omaz Twin Peksu,Jaganjcima..ali je to samo ostalo na vizuelnom delu.Nedovoljno je samo da izgleda kao 90s.Kao da sam gledao spoj slika sa Pinteresta.Takodje ne znam kakav je to trend da glavni likovi budu mutavi,cudnjikavi..boze me oprosti kao da su autisticni.Imam utisak da tako zele da se podvuku ljudima koji se osecaju "odbaceno"usamljenicima...kao da je kul da lik tako izgleda.Sto se tice Kejdza,u jednom momentu mi je sjajan u drugom kao da glumi samog sebe.Mislim da to nije problem sa njim,vec kako je lik napisan.Takodje mislim da je previse iskarikiran,nekako nisam mogao da lik Longlegsa shvatim ozbiljno.Ispade na kraju da je od svega najbolji bio trejler.Od mene max 6.3

• Hvala 2

Ne moze ovo biti omaz bilo cemu, jednostavno je prelose, dosadno, predvidljivo, lose. Horor kao takav se samo upleo i samro u mrezama pokusaja.

• +1 1

ne moraš, gledaceš ga za 20-30 godina kad bude na listama klasika i pričati kako više ne snimaju takve :fantom:

Ako ti je do znanja gledao sam onu interesnu zonu nekidan u Kinu a to je bukv film iz prošle godine :fantom:

• Haha 1

a što se tiče longlegs, kao što rekoh pre par nedelja na horor topicu backlash je vrlo očekivan posle velikog hajpa koji je proizvela marketinška kampanja. u isto vreme je zbog te odlične marketinške kampanje bio vrlo uspešan na blagajnama i generalno dosta gledan, pa sad jbg...

definitivno nije film za svakog, tj. može se reći da nije generalno za širu publiku pa me ovakve reakcije ne iznenađuju. to je ok i razumljivo. na moju sreću jeste za mene i to vrlo, tako da sam ga pogledao opet čim se pojavio na kioscima i opet bio vrlo zadovoljan. za sad moj omiljeni horor ove godine, lagano.

• +1 1