kipo Posted June 28 Posted June 28 16 hours ago, *edited by mod said: Imao neke free karte pa da ne propadnu otišao sa ortakom u bioskop a jedino što se daje a da mi je iole zanimljivo je bio The Bikeriders. Nisam ni trejler pogledao pa moram da priznam da sam očekivao nekakav kliše sons of anarchy ili mladi bajker koji se probija kroz bandu i napreduje do vrha ali na sreću je bilo drugačije. Radjeno po dokumentarnoj knjizi iz 60ih i 70ih ovo je odlična deromantizacija i demistifikacija starih ali i novih bajkerskih bandi. Slično kao što to sa drugim tematikama rade Sopranosi, Good Fellows, Shield, Wire... Ono što je još zanimljivije je što su glavni glumci holivudske zvezde Hardi i Batler koji bi u neka druga vremena ili drugom filmu oni lagano glumili sexy I privlačne buntovnike bez razloga. Norman Reedus I Michael Shannon imaju dobre side role. Sve u svemu vredi da se gleda ali nema razloga da se ide u bioskop. Zaista ne volem motore ali ovo moram pogledati 1
Stela Posted June 30 Posted June 30 Juste la fin du monde Film prikazuje porodicnu dinamiku kroz prelomne trenutke jednog svog clana. Disfunkcionalni odnosi, secanja na detinjstvo, hrana i opet hrana....kako to biva kad se okupi porodica. Najvise toga je receno u onome sto je precutano. Zanimljiv izbor muzike, izmedju ostalog i numera Une miss s'immisce, ali ne u izvodjenju Francoise Hardy, vec dua Exotica. Inace je glavni glumac (Gaspard Ulliel), odlican u ovoj ulozi, pre dve godine poginuo nakon nesrece na skijanju, imao je 37 godina . Glumacka postava poznata i dobra u oslikavanju porodicne dramaturgije. 1
zmanic Posted July 3 Posted July 3 (edited) Fenomenalan dokumentarac: https://www.imdb.com/title/tt7604980/ Ako neko nije gledao neka mi pošalje email na PM. Edited July 3 by zmanic 1 1
pariah Posted July 3 Posted July 3 2 hours ago, zmanic said: Fenomenalan dokumentarac: https://www.imdb.com/title/tt7604980/ Ako neko nije gledao neka mi pošalje email na PM. Preporuke i od mene. Ima ga i na većini trafika.
goofs Posted July 3 Posted July 3 Sasvim dobar, uz napomenu da sam ja skroz mušterija za ovaj film, za mene je pravljen, voleo sam originalne filmove, a Edi Marfijev opus 80ih držim za sam vrh i humora i kinematografije. U poređenju sa onim nastavkom "Princa koji otkriva Ameriku" je filmčina i po. Film je školski primer omaža akcijama iz 80ih, preglup zaplet, malo detektivskog rada, po koja jurnjava, jebački dobra muzika i Akvel u koledžici, par puta se fino nasmejah. Svi stari likovi su tu, Gordon-Levit i Kevin Bejkon od novih i neka crnkinja kojia mi nije baš legla, razumem njenu svrhu i ulogu u zapletu, ali mi se čini da je to pomalo ubilo neozbiljnost filma. Moglo je bolje, naravno, bar četvrtina dijaloga je solidno glupa, ali šta da se radi, to je Edi Marfi, gledao bih ga i dok pere sudove ako će da psuje i pravi face. Ako niste gledali trejlere biće vam 20% bolji ugođaj. 2 3
kipo Posted July 3 Posted July 3 (edited) Ne mogu da ne vristim na ovaj retouch horor, ne samo potrebu da izgleda kao da ima 20 god iako svi znaju da je matora drtina, nego kao dijete da je dobilo posao. Slicno kao Palinja malopre gledam, promasaj do neprepoznatljivosti, imbecilno. Ed: Dobro, mislio sam da je Edi stariji, tek 63 Edited July 3 by kipo
Shan Jan Posted July 4 Posted July 4 Prilicno dobar, mada ne koliko prvi deo. Drugi problem je sto se sustinski bavi problemima devojcica u pubertetu pa za nas muske nije bio toliko relatable. Zato je zenski podmladak odusevljen.
Shan Jan Posted July 7 Posted July 7 Kaskaderi su zasluzili bolji film. Od svega ce ostati upamcena samo Bluntkina guza
đorđe geprat Posted July 8 Posted July 8 (edited) do maločas na inasajderu predivno "tri boje - plavo" sa predivnom binoš. nisam mrdao do poslednjeg takta odjavne špice. šteta što mi je trilogija nestala sa diskom. pr kraju vidim ime emanule riva. setih se upečatljvog " Amour" sa njom i tretinjanom. Edited July 8 by đorđe geprat
copkillah Posted July 8 Posted July 8 On 4. 7. 2024. at 7:47, Shan Jan said: Prilicno dobar, mada ne koliko prvi deo. Drugi problem je sto se sustinski bavi problemima devojcica u pubertetu pa za nas muske nije bio toliko relatable. Zato je zenski podmladak odusevljen. Ništa se pubertetom, pogotovo u trećoj deceniji 21. veka, ne bavi bolje od Big Mouth.
jms_uk Posted July 8 Posted July 8 https://www.imdb.com/title/tt8209702 Prica je onako, ali je lepo snimljeno. Gledao u bioskopu, malo nerviralo sto su titlovi bili oni za osobe sa slabijim sluhom - pa je bilo puno opisnih...
JohnnyD Posted July 8 Posted July 8 Omaz psiholoskih trilerima 90ih, tipa Seven, Kad jaganjci utihnu... Generalno dobar, ali ne drzi paznju kao spomenuti klasici. Valja pogledati da se upotpuni katalog bravura Denzela Vosingtona, iako je i njegov rodjeni The Bone Collector za nijansu jaci "triler u potrazi za serijskim ubicom" od ovoga. Mozda i gresim, delove sam odspavao.
pariah Posted July 9 Posted July 9 https://www.imdb.com/title/tt2514338/ Strašno sam hteo da mi se ova poezija dopadne i odgađao gledanje ali nažalost... Koprodukcija pola tuceta zemalja, snimljen u formatu 4:3 u kome Aragorn ima priliku da pokaže da tečno govori danski, naravno engleski i španski. Ono što počinje kao obećavajuća misterija brzo sklizne u dvosatnu prezentaciju slajdova pejzaža, doduše prelepog za oko, Čak i kasnije uvođenje nadrealizma u priču nije uspelo da razbije monotoniju. Lenj i besmislen obrt u finišu. Ona izreka; nije bitna destinacija, važan je put, ovde ne fercera. Šteta.
pt 2.0 Posted July 9 Posted July 9 Posle par decenija (?) sinoć opet Tri boje: plavo (1993). Gledala sam ga u bioskopu čim se pojavio kod nas, u svojim 20-im, i sada, u 50-im. Jedan od filmova (važi za kompletnu trilogiju) koje sam pogledala na vreme, i koji su me obeležili emotivno, etički i estetski zauvek. Što sam tek sinoć u potpunosti sagledala. Volela bih da imam priliku da opet pogledam i druga dva dela. Imam CD-ove, naravno, kupila sam čim je moglo da se kupi, ali nemam na čemu da ih pustim. A i nisu to filmovi za često gledanje. Baš me kopka kako ću doživeti junakinju iz Tri boje: crveno ako kada ponovo pogledam film. 1
Blojler Posted July 9 Posted July 9 On 28. 6. 2024. at 8:11, *edited by mod said: Radjeno po dokumentarnoj knjizi iz 60ih i 70ih ovo je odlična deromantizacija i demistifikacija starih ali i novih bajkerskih bandi. Slično kao što to sa drugim tematikama rade Sopranosi, Good Fellows, Shield, Wire... Ono što je još zanimljivije je što su glavni glumci holivudske zvezde Hardi i Batler koji bi u neka druga vremena ili drugom filmu oni lagano glumili sexy I privlačne buntovnike bez razloga. Norman Reedus I Michael Shannon imaju dobre side role. bas ovo - shannon i reedus + boyd holdbrook su imali okej uloge iskusno odradili - Jodie Comer i Tom Hardy u takmicenju ko ce vise da usere americki akcenat sa pojacanom piskavoscu da se ne primeti da ga sakate - bas su mi smetale sve scene gde ijedno od njih dvoje govori (sto je 80% filma) Butler po obicaju - sedam krupnih planova dok gleda u daljinu - devet mrstenja sa sto dubljim glasom i pet puta dizanje obrve = zaradnjen honorar. preskocite ako ima nesto drugo da se gleda
Recommended Posts