May 25May 25 Ne bih da prekidam zaista zanimljivu pricu o starim filmovima (imam poskidane sve Hammer filmove sa nekog torenta ali nikako da nadjem vremena za njih) nego samo da vas "upozorim" da ne gubite vreme sa "Until Dawn". Retko dosadan horor...a koliko sam saznao i nema bas mnogo veze sa samom igricom po kojem je nastao.
Monday at 11:025 days Метаморфозы, 2015.jedna poeticna razglednica iz estetike srebrnog veka,pored neobicno dobro artikulisane dikcije, neobicno verno prikazana/odigrana aplikatura glavnog glumca.za ljubitelje predratnih ruskih dekadentskih sezona, lnk
Tuesday at 10:384 days Les Amants du Pont-NeufVrlo svedena prica u pogledu lokacije i broja likova, a duboka u njihovoj karakterizaciji i odnosima.Lep je i poster za film.
Tuesday at 11:044 days Odgledao the Threads, kapiram da ga minimum 4 decenije nisam gledao, i dalje je verovatno najbolji postapokaliptični film ikad snimljen, za razliku od recimo pisama mrtvog čoveka ovo je suvi realizam i to mu naravno daje na jezivosti, način na koji je ispričan kratkim i konciznim fragmentima te prosto tera da gledaš iako je po jezivosti u samom vrhu, možda zajebaniji nego idi i smotri.Sjajan film, zauvek aktuelan.
Thursday at 21:022 days On 21. 5. 2025. at 8:22, steins said:Ne znam o čemu Ajant priča ali i meni je film dobar.Nije hajfaj pucačina, niti unapred vidjeni blokbaster nego stari dobri špijunski triler.Ja sam imao malo onaj retro vajb kao da gledam film iz 70tih al mi se čini da je to malo i bio cilj režisera.Chini mi se da je pocetak prilicno referenca na Harry Palmera,kad kuva,samo sto je Cainov agent sharmantan,dok Fasbender i sharm.
Friday at 13:241 day On 27. 5. 2025. at 12:38, Stela said:Les Amants du Pont-NeufVrlo svedena prica u pogledu lokacije i broja likova, a duboka u njihovoj karakterizaciji i odnosima.Lep je i poster za film.gledala sam ovaj film kada sam imala možda 15 godina i toliko me pogodio da sam ga prepričavala drugarici do najsitnijih detalja na putu do škole i nazad. sećam se da je to trajalo danima :D tada sam prvi put gledala i ž. binoš. igrom slučaja idem u junu tamo poslom, pa ću malo da klošarim i ispod pont neuf :)
Friday at 14:391 day 1 hour ago, bey said:gledala sam ovaj film kada sam imala možda 15 godina i toliko me pogodio da sam ga prepričavala drugarici do najsitnijih detalja na putu do škole i nazad.sećam se da je to trajalo danima :D tada sam prvi put gledala i ž. binoš.igrom slučaja idem u junu tamo poslom, pa ću malo da klošarim i ispod pont neuf :)Jeste, Z je tu vrlo mlada, ovo je bilo pre Tri boje.Klosari malo i za mene
Friday at 21:271 day On 27. 5. 2025. at 12:04, ToniAdams said:Odgledao the Threads, kapiram da ga minimum 4 decenije nisam gledao, i dalje je verovatno najbolji postapokaliptični film ikad snimljen, za razliku od recimo pisama mrtvog čoveka ovo je suvi realizam i to mu naravno daje na jezivosti, način na koji je ispričan kratkim i konciznim fragmentima te prosto tera da gledaš iako je po jezivosti u samom vrhu, možda zajebaniji nego idi i smotri.Sjajan film, zauvek aktuelan.film je apsolutna jeza. svaka cast da si ga pogledao ponovo, trenutno mi je dostupan ali nema sanse opet ... potpuni poraz, svega. i bas ga zato treba videti, kao strasnu opomenu.
6 hours ago6 hr Brazilski "Još sam tu" iz 2024. Odličan, zanimljiv scenario po istinitoj priči, sjajna fotografija, dobar soundtrack. Dobro prikazuje šta je nedostatak slobode, i da ni tvoj bubble u vili na Kopakabani ne može da te zaštiti kad represivna država krene na tebe. Toga nema u filmu, ali zanimljivo da je glavni muški lik u stvarnom životu tokom egzila živeo i u Jugoslaviji.Posle toga obnovio "Secrets and Lies". Remek delo. Gledao sam ga prvi put u bioskopu kad je bio prikazivan (biće to neka 1996), ali sada me je mnogo jače opaučio. Veliki je car Mike Leigh, skoro sam gledao i "Meantime" prvi put i "Naked" po drugi.