Weenie Pooh Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 zasto? zato sto je taj sovjetoidni propagandni motiv ("a sta vi radite crncima?") nezaobilazan deo formiranja nase slike sveta. to je bread and butter antiamerikanizma koji se kod nas bukvalno uci u skolama, vec par decenija unazad Znam, ali ovde smo imali sasvim suprotan slučaj: "Umesto da tutumračite o tuđem rasizmu, bolje se zapitajte šta vi radite Romima".
Ayatollah Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 Pomoglo bi da grci nisu tolerisali drogu, alkohol i tuče na tom ostrvu na dnevnoj/višegodišnjoj bazi Ovako, neko mrtav, neko na robiju. Sve mislim da bi za civilizaciju i bilo neke šanse da su srbi stvarno najveći svetski ološ kako se zaključilo na ovoj temi Pomoglo bi takođe i da se u Srbiji ne tolerišu droga, alkohol i tuče, kao i nasilje i kriminal i muljačina svake vrste na svakodnevnoj bazi, i da bilo ko bilo kada za bilo šta odgovara. Možda bi onda i ove dve nesrećne žene i nesrećno dete koje su ubili njihovi muževi/otac u državnim institucijama koje su trebale da ih štite danas bili živi, ali ipak nisu. Onda bi možda i momci sa Zakintosa odrasli sa nekim drugačijim vrednostima, a ne u kulturi koja promoviše agresivnost, i u kojoj se ona percipira kao normalna, pa ne bi progonili Hendersona da ga ubiju, ali ipak jesu. Ovako neko mrtav, a neko na robiju. Vidimo se u čitulji.
gospa buba Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 (edited) e, da. alternativno mozemo da ne idemo vishe u grchku, poshto oni tolerishu pijanchenje i drogiranje? ^_^ edip. kako chemu. pogreshne okolnosti pogreshna mesta... i pogreshni drzavljani na kraju. mnogo je teshko prebaciti krivicu na nekog drugog, ali mozemo da probavamo, nije problem. Edited July 15, 2017 by gospa buba
adam Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 Pomoglo bi da grci nisu tolerisali drogu, alkohol i tuče na tom ostrvu na dnevnoj/višegodišnjoj bazi Ovako, neko mrtav, neko na robiju. Sve mislim da bi za civilizaciju i bilo neke šanse da su srbi stvarno najveći svetski ološ kako se zaključilo na ovoj temi najbolje da se kazni grcki ministar turizma a nasu decu, koja su naravno, zrtve, puste lepo kuci.
Redoran Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 a cemu ovo uvodjenje droge i alkohola u pricu? Pa pošlo se od toga da bi Grci ceo slučaj zataškali da ubijeni nije američki državljanin. Pošto se ta konstrukcija nije održala prešlo se na to da su Grci svojim tolerisanjem droge, alkohola i poneke pesnaje na Zakintosu svesno naveli napaćene srpske obiliće u zabludu da mogu, kao što bi mogli u Srbiji, bez posledica da nekome skaču po lobanji do smrti. Sačuvaj bože da Srbija i njeni obilići tu snose neku odgovornost.
Krošek Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 (edited) Znam, ali ovde smo imali sasvim suprotan slučaj: "Umesto da tutumračite o tuđem rasizmu, bolje se zapitajte šta vi radite Romima". da, tacno. Pomoglo bi da grci nisu tolerisali drogu, alkohol i tuče na tom ostrvu na dnevnoj/višegodišnjoj bazi Ovako, neko mrtav, neko na robiju. Sve mislim da bi za civilizaciju i bilo neke šanse da su srbi stvarno najveći svetski ološ kako se zaključilo na ovoj temi ali stvarno nije ubistvo kao takvo (i te opšte okolnosti koje naglašavaš) toliko u fokusu na temi, nego eksploatacija zločina zarad nečijeg profita ovde, kod nas eventualnost drugačijeg ishoda postupka zbog toga što je ubijen amerikanac ne opravdava eksploatativni narativ (nastao bukvalno u prvim satima nakon zločina) da srbima nameštaju jer je ubijen amerikanac i da je sve ovo američka propaganda. ali recimo nijedan strani faktor, medij bilo ko rekao da su srbi kolektivno krivi (naravno da nije, ovo na kraju krajeva i jeste relativno običan događaj). prema ovoj domaćoj nakaradnoj konstrukciji pravde koju i ti dozivaš, bilo bi veća pravda kada bi grci nemarno vodili postupak, jer to inace čine (da li čine? to je jedna puka pretpostavka unutar ove konstrukcije, pretpostavka koju i ti praviš bez ikakvog potkrepljenja), nego da dobro vode postupak, što inače ne čine, zato što je motivišući faktor u tom slučaju uticaj amerike. i gde god ima uticaj amerike to je ZLO I NEPRAUDA. pa nećemo tako. to je prizemno do krajnjih granica. ne može nepravda biti pravda. i cela konstrukcija je imbecilna jer je sve podređeno njoj bez obzira na realnost - nema NIKAKVIH indikacija da su se amerikanci posebno zainteresovali za ovaj slucaj i nikakvih dokaza osim pretpostavki nekolicine intervjuisanih grka da bi pravosudje moglo biti stroze jer je amerikanac zrtva. ali vrlo lako moze i da ne bude tako. Edited July 15, 2017 by Krošek
đorđe geprat Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 (edited) jel se zna ko je platio kauciju? mislim, neka je i porodica i prijatelji, ekspresno je skupljeno. koliko juče/prekjuče bio je prilog na RTSu da i dalje fali nešto para (manje od 5000€) za lečenje docenta iz niša. za bolest, nikako da se ekspresno skupi. Edited July 15, 2017 by djordje geprat
vememah Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 (edited) Otkrila za grčke medije šta se dešavalo kobne noći ZBOG NJE JE SVE POČELO, PROGOVORILA SRPSKA HOSTESA SA ZAKINTOSA: Slikala sam se sa Amerikancem, a onda mi je prišao jedan naš i rekao... Tada je počeo pakao Crna Hronika 15.07.2017. 10:33h Posle nemilih događaja na grčkom ostrvu Zakintos, tamošnji mediji došli su do devojke iz bara, srpske hostese zbog koje je navodno počela tuča. Grčki mediji njeno ime ne otkrivaju, ali prema pisanju "Oladeke", ona je izjavila da su joj momci iz Srbije prišli i pitali je "zašto se pored toliko Srba ona fotografiše sa crncem". Naime grčki portal "Oladeka" uspeo je da dođe do hostese iz kluba, devojke srpskog porekla, koja je najverovatnije razlog za pokretanje stravične tuče na Zakintosu u kojoj je život izgubio američki turista Bakari Henderson. Devojka je, ni kriva ni dužna, upetljana u ceo incident. Ime devojke nije otkriveno, ali je ona prema pisanju "Oladeke" izjavila da su joj momci iz Srbije prišli i pitali je "zašto se pored toliko Srba ona fotografiše sa crncem". Tada je počeo pakao. Jedan od momaka iz Srbije je udario Bakarija, nakon čega mu je ovaj razbio flašu u glavu. - Otišla sam sa troje Amerikanaca. Posle pet minuta sam se vratila i videla kako na ulici leži Bakari, bez svesti i kako mu teče krv iz očiju. Jedan od Amerikanaca je bio pored njega i pokušavao je da mu pomogne - izjavila je ova devojka. Podsetimo, grčki list ProtoTema je objavio i izjavu, kako se navodi, "srpskog izbacivača", koji je "prekinuo tišinu i ispričao šta se dogodilo", a koja se podudara sa izjavom srpske hostese. - Te večeri je bila gužva u klubu. Hostesa, koja je bila srpskog porekla imala je slobodan dan, ali je došla u klub gde se družila sa Amerikancima među kojima je bila i žrtva. Pričala je sa njima, šalila se i dobro zabavljala. U klubu je u tom trenutku bilo i puno Srba, od kojih je jedan prišao devojci i rekao ‘Zašto se družiš sa Amerikancima’, pretećim tonom. Amerikanac je verbalno odreagovao, a Srbin mu je zadao udarac u lice. - Onda je Amerikanac uzeo flašu i udario Srbina u glavu. Tada je sve počelo. Devojka je počela da ih razdvaja, a žrtva je greškom udarila devojku laktom i njoj je počela da curi krv. Došla je da mi traži pomoć i ja sam uleteo da ih razdvajam. Počele su da lete pepeljare, a Amerikanac je izašao iz lokala i počeo da trči, a za njim su krenuli momci iz srpske ekipe, ja i grčki barmen. - Sećam se da sam ga udario jednom pesnicom u lice i dva-tri puta po telu, ali ne po glavi. Kada sam ja otišao, masa Srba je nemilosrdno nastavila da ga tuče po celoj glavi i telu - rekao je srpski izbacivač za sajt Protothema.gr. http://www.kurir.rs/crna-hronika/2880727/zbog-nje-je-sve-pocelo-progovorila-srpska-hostesa-sa-zakintosa-slikala-sam-se-sa-amerikancem-a-onda-mi-je-prisao-jedan-nas-i-rekao-tada-je-poceo-pakao Sajt Oladeka.com se inače poziva na izjavu hostese grčkoj TV Alpha, a kao izvor navodi sajt Tribune.gr, odakle je članak bukvalno prepisan. http://oladeka.com/2017/07/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84o-%cf%86%cf%8c%ce%bd%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b6/ http://www.tribune.gr/crime/news/article/377174/apokalypsi-gia-to-fono-tou-tourista-sti-zakyntho-ti-ipe-gyneka-gia-to-mireo-vrady.html Edited July 15, 2017 by vememah
pbg12345 Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 dakle "nasa napacena deca" su cele godine odvajala od usta i otisli na odmor u grcku tamo je sve bilo ok, dok nije naisao zli amerikanac(pa jos i crnac) koji im je sipao drogu u alkohol to bi ovi mladici nekako i oprostili, ali ih je pogodilo to sto ovaj to isto radi i 1 srpkinji, jos se usudjuje da tu nesto prica sa njom naljubaznije su ovog zamolili da skloni od devojke, sta je ovaj odbio i napao ih flasom piva u samoodbrani njih 7(7?) je sticajem nesrecnih okolnosti ubilo americkog turistu i kao da to nije dovoljno sad zli grci hoce da sude nasoj deci, sve pod pritiskom amerike, umesto da rasteraju tu drogiranu americku omladinu, a ovim nasima doplate odmor za prezivljeni bol i patnju jer su se nasli u pogresno vreme na pogresnom mestu?
copkillah Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 (edited) Otkrila za grčke medije šta se dešavalo kobne noći ZBOG NJE JE SVE POČELO, PROGOVORILA SRPSKA HOSTESA SA ZAKINTOSA: Slikala sam se sa Amerikancem, a onda mi je prišao jedan naš i rekao... Tada je počeo pakao Crna Hronika 15.07.2017. 10:33h Posle nemilih događaja na grčkom ostrvu Zakintos, tamošnji mediji došli su do devojke iz bara, srpske hostese zbog koje je navodno počela tuča. Grčki mediji njeno ime ne otkrivaju, ali prema pisanju "Oladeke", ona je izjavila da su joj momci iz Srbije prišli i pitali je "zašto se pored toliko Srba ona fotografiše sa crncem". Naime grčki portal "Oladeka" uspeo je da dođe do hostese iz kluba, devojke srpskog porekla, koja je najverovatnije razlog za pokretanje stravične tuče na Zakintosu u kojoj je život izgubio američki turista Bakari Henderson. Devojka je, ni kriva ni dužna, upetljana u ceo incident. Ime devojke nije otkriveno, ali je ona prema pisanju "Oladeke" izjavila da su joj momci iz Srbije prišli i pitali je "zašto se pored toliko Srba ona fotografiše sa crncem". Tada je počeo pakao. Jedan od momaka iz Srbije je udario Bakarija, nakon čega mu je ovaj razbio flašu u glavu. - Otišla sam sa troje Amerikanaca. Posle pet minuta sam se vratila i videla kako na ulici leži Bakari, bez svesti i kako mu teče krv iz očiju. Jedan od Amerikanaca je bio pored njega i pokušavao je da mu pomogne - izjavila je ova devojka. Podsetimo, grčki list ProtoTema je objavio i izjavu, kako se navodi, "srpskog izbacivača", koji je "prekinuo tišinu i ispričao šta se dogodilo", a koja se podudara sa izjavom srpske hostese. - Te večeri je bila gužva u klubu. Hostesa, koja je bila srpskog porekla imala je slobodan dan, ali je došla u klub gde se družila sa Amerikancima među kojima je bila i žrtva. Pričala je sa njima, šalila se i dobro zabavljala. U klubu je u tom trenutku bilo i puno Srba, od kojih je jedan prišao devojci i rekao ‘Zašto se družiš sa Amerikancima’, pretećim tonom. Amerikanac je verbalno odreagovao, a Srbin mu je zadao udarac u lice. - Onda je Amerikanac uzeo flašu i udario Srbina u glavu. Tada je sve počelo. Devojka je počela da ih razdvaja, a žrtva je greškom udarila devojku laktom i njoj je počela da curi krv. Došla je da mi traži pomoć i ja sam uleteo da ih razdvajam. Počele su da lete pepeljare, a Amerikanac je izašao iz lokala i počeo da trči, a za njim su krenuli momci iz srpske ekipe, ja i grčki barmen. - Sećam se da sam ga udario jednom pesnicom u lice i dva-tri puta po telu, ali ne po glavi. Kada sam ja otišao, masa Srba je nemilosrdno nastavila da ga tuče po celoj glavi i telu - rekao je srpski izbacivač za sajt Protothema.gr. http://www.kurir.rs/crna-hronika/2880727/zbog-nje-je-sve-pocelo-progovorila-srpska-hostesa-sa-zakintosa-slikala-sam-se-sa-amerikancem-a-onda-mi-je-prisao-jedan-nas-i-rekao-tada-je-poceo-pakao izbacivač je ladno u fazonu "nemam ja ništa s tim, ovo što sam ga udario par puta se ne računa " .. živo me zanima kako će da prođe na suđenju dakle "nasa napacena deca" su cele godine odvajala od usta i otisli na odmor u grcku tamo je sve bilo ok, dok nije naisao zli amerikanac(pa jos i crnac) koji im je sipao drogu u alkohol to bi ovi mladici nekako i oprostili, ali ih je pogodilo to sto ovaj to isto radi i 1 srpkinji, jos se usudjuje da tu nesto prica sa njom naljubaznije su ovog zamolili da skloni od devojke, sta je ovaj odbio i napao ih flasom piva u samoodbrani njih 7(7?) je sticajem nesrecnih okolnosti ubilo americkog turistu i kao da to nije dovoljno sad zli grci hoce da sude nasoj deci, sve pod pritiskom amerike, umesto da rasteraju tu drogiranu americku omladinu, a ovim nasima doplate odmor za prezivljeni bol i patnju jer su se nasli u pogresno vreme na pogresnom mestu? tebi kao da je drago što smo često stoka od naroda Edited July 15, 2017 by copkillah
Sara Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 (edited) imputirate. nikoga ne branim, samo incidentu ne pripisujujem vise od onoga sto jeste nego, jel nekome palo u oci da se u svim tim desavanjima, sto na moru sto kod kuce, radi iskljucivo o muskarcima?! odoh i ne vracam se, sve sam cula, nemam sta da dodam, vozdra. Edited July 15, 2017 by Sara
James Marshall Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 (edited) imputirate. nikoga ne branim, samo incidentu ne pripisujujem vise od onoga sto jeste nego, jel nekome palo u oci da se u svim tim desavanjima, sto na moru sto kod kuce, radi iskljucivo o muskarcima?! odoh i ne vracam se, sve sam cula, nemam sta da dodam, vozdra. A s kim ribe da se šibaju, sem ako nije kojim slučajem Joana Jendžejčik ili tako neka mma šampionka, u sudaru sa muškarcem to se završava tako što je njeni odvedu dalje da ne bi popila nokaut u 3. sekundi a ako se bije sa ženom to se završava čupanjem kose. Obezbjeđenje iz Pošte, matorci od 60 godina mogu da razdvoje dvije žene, a da bi se uletjelo u X puta 100 kila mesa, alkohola i droge treba mnogo veća sila, palice, šokeri, suzavci, pa i jače. Žene generalno ne rješavaju fajtove silom, ne piju kao muškarci, ne drogiraju se kao muškarci, i kad to i rade nisu opasne kao muškarci pa nema smrtnih ishoda. Stvarno pitaš zašto nema težih ishoda između žena ili troluješ? Edited July 15, 2017 by James Marshall
Recommended Posts