Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

ne bi valjalo ni da kazem srbi su stoka nevidjena.sve ih treba pobiti ili dozivotna...

Opet bi bila uzasna generalizacija kad bi to tako rekla. Kao sto je bila i kad te generacije dodju na vlast i vode drzavu prodavace prozore sa bolnica.

drago mi je da nalazim sagovornike koji apsolutno nista nisu culi....go on....

ali bih vas uposlila za spinovanje sa vinijem na celu samo tako :) zlu ne trebalo....uteftericu vam talente. merci beaucoup

Cuo (culi?) smo da razumes kako su dosli u tu poziciju, mi se samo hvatamo za glavu i pitamo kako se bre ne ubijaju tako svaki dan na ulici, i svi imaju dosije dva prsta debeo. Kad vec toliko utice odrastanje i okruzenje.

• Replies 41k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

954

• radisa

804

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Da, jer, oni rodjeni, recimo, 1980. su odrastali u fantasticnim uslovima. 

Posted

salu na stranu, stvarno ne kapiram sta mustang hoce da kaze, i kakve veze ima odrastanje bilo u kakvim uslovima sa gazenjem nekog do smrti takoreci iz dosade i bahatosti.

Posted (edited)

ne kazem da ih treba osloboditi, ali mogu da pretpostavim put kojim su prosli da bi dosli do ove tragicne tacke.

Otac mu tukao kevu ali mu kupio Renoa, poslao na letovanje, platio tetovazu etc.

U skoli nije bio nesto ali je jebavao profesore kako je hteo, uz opsti smeh odeljenja.

Ako vec nije maltretirao debelog Tonija iz drugog dva, onda se od srca smejao sa ekipom dok je neki lokalni buli otimao Toniju sendvic i prosipao mu sok na glavu.

Nabio macki zapaljenu petardu u dupe kad je imao 12 godina. Posle otisao kuci i zaspao snom pravednika.

Umesto da cita srpsku istoriju ili lake teoloske tekstove, on je dobacio do ozbiljne face kad se krsti na nekoj slavi i psovanju pedera jer hoce da zatru sve srpsko.

Zivot je uvek prihvatao zdravo za gotovo (srecnik jbg) ali odatle cesto idu i ovakve posledice (nesrecnik jbg)

Mozak mu nije nista drugo do prost zbir stereotipa za koji su ovi stereotipi koje sam gore ispisao naucno stivo. Decko sazdan od opstih mesta koji doduse ima sansu da sazri, ostvari se i postane bolji ali mnogo je zamki na putu zivota za taj list na vetru. Na kraju dodje do tragicne tacke u kojoj sa sedmoricom drugara (sapatnika po nesrecnom detinjstvu) vija nekog crnca da bi mu zaboo New Balans u glavu, sto jace moze. Posle nabijanja stopala u neciji mozak, on zurno (sa drugarima) napusta kosovo polje.

Ne znam, meni i dalje ovo idiotski, a sto se trnovitog zivotnog puta tice imam nekoliko primera iz prve ruke koji prosto vriste da trnje u odrastanju cesto dovodi do ranijeg sazrevanja, bolje razvijene empatije i uopste kvalitetne licnosti, ok, sa oziljcima ali individualnost voli oziljke.

Edited by Caligula
Posted

Da, jer, oni rodjeni, recimo, 1980. su odrastali u fantasticnim uslovima. 

Da ti kažem, uopšte nije bilo lako. Evo ni Stevie Gerrard ni ja nikad nismo osvojili Premijer ligu. Slučajnost?

Realno je trebalo da nam respektivne države pomognu bar malo, da istolerišu kad napenalimo di džeja u pabu jer neće da pušta Fila Kolinsa. I mi smo nečija deca...

Posted

Meni kad vidim ove snimke prodje kroz glavu pitanje koliko bi trebalo da budem uplasen da bi nekoga udario s namerom da povredim, a ovo sutiranje na zemlji je tek posebna dimenzija.

Posted

Nego, cekajte bre ljudi, kakve veze ima u kakvim je okolnostima odrastala generacija? Ekipa buzdovancina je odluvila da si malo da oduska i olupa mrskog Amera, i sad treba da robijaju, sto se mene tice, po dozivotnu.

Da to zaista toliko utice, imali bi ekipe mladih koji svaki dan nekome razbiju glavu na ulici, a procenat budala je, koliko, 0.5%? Jedina stvar koja se koliko vidim desila je da su odrasli dosta ranije, i pozaposljavali se cim su krenuli na fakultet, mnogi i ranije.

Problematicno je sto ovakvih buzdovana ima koliko hoces, a ni ovakvi slucajevi masovnog prebijanja po velikim dogadjajima ili petkom/subotom uvece uopste nisu retkost, samo sto se ne desi cesto da nekome pootvaraju krvne sudove u mozgu. Cak je postala redovna praksa i da na koncertnim okupljanjima na otvorenom neko bude uboden nozem, pa to dodje do medija, a tuce i prebijanja su vec postali redovna pojava kojoj se ne pridaje paznja. Po manim mestima je to slucaj sa izlascima u petak i subotu. Ne postoji vise postovanje za tudji licni integritet niti svest da nekome zaista mozes ozbiljno nauditi ako ga napadnes u coporu ili nozem i staklenom flajkom. A ako je nekoj generaciji bilo dobro, to je upravo ovoj koja je osumnjicena - odrastali u vreme privatizacija kad su upumpavane pare i imali priliku da zavrse fakultete i steknu nekakav kapital u tom pogledu. Onima koji su mladji ce biti gore od toga, a starijima koji su svasta doziveli i videli da ne pricamo.

Posted (edited)

To je, izmedju ostalog, i rezultat visedecenijskog gajenja, da to tako nazovem, "kulture zrtve" (koji na ovim prostorima nije ogranicen samo na Srbe, ali je veoma prisutan u Srba). Stotine hiljada novinskih clanaka, TV priloga i komentara, (ma i  kao i time izazvan hallo efekat na drustvenim mrezama da ste "Ti" i "tvoji" ste prikraceni, zrtvovani, ubijani, opljackani, ucenjeni, a potpuno nevini i nezasluzeno (dok ste pri tom najbolji na svetu ili u svakom slucaju bolji od tog ko nanosi nepravdu) mora dobrim delom da se spusti jednom i sa kolektivnog na individualni nivo i porodi jedan sveopsti resantiman. On, zbog svega gore napisanog jednostavno u glavi ljudima skida odgovornost sa bilo cega sto urade, istovremono cineci da pasivno-agresivni narativ prerasta u agresivnu/nasilnicku praksu. Vinovnici takvih praksi posle svojih dela ne kazu: ma tukao sam ga/tukli smo ga jer je zasluzio. Ne. Posle dela krece - nije to tako bilo, smestaju nam, to je samo zato sto smo ________ , a (uglavnom) rezimski (citaj deep state) mediji vracaju sve te dogadjaje u onaj isti pasivno-agresivni narativ i perpetuiraju tu "kulturu zrtve" natpisima o "nasoj deci", "jadnim majkama", svetskoj zaveri i nepostenom tretmanu ("a sve samo zato sto su...") itd.  

Edited by MancMellow
Posted

Nije ova Paklena pomorandža baš toliko nova stvar. Još negde 1980. ili 1981. bilo je identična potera  sa fatalnim ishodom koja se završila kod hotela Srbija, nakon svađe na žuru na Konjarniku. Uhapšeno je nekih 13 tinejdžera, novine su mesecima pisale i tako...

Razlike su u tome šta je bilo posle.

Od uhapšenih tinejdžera poznavao sam dvojicu, i koliko sam uspeo da ispratim, obojica su sad oženjeni porodični ljudi daleko od kriminala i čistih dosijea. Katarzu su prošli odmah nakon hapšenja, bili su potpuno pogubljeni od siline osuda javnosti i najbliže okoline na svoj račun, strogosti policije i visine kazni koja ih je sačekala.

To se već u slučaju Taton nije dogodilo: reakcije javnosti i osuda okoline bila je pola-pola. Pravda za Grobare, Pretpostavka pravde, 240 godina za jednog Francuza, Zora Dobričanin, bili su bar jednako glasni kao zgražavanje iz kruga dvojke. Nakon izlaska sa robije čekaju ih mesta u agencijama za obezbeđenje i razrađene kombinetm.

Koliko vidim, na Zakintosu se pravi slična šema, Zora Dobričanin je već angažovana, prvo zgražanje se buši 'povoljnijim snimkom', tablodni naslovi se prilagođavaju potrebama okrivljenih, mnogi su tu dobri.Uzgred, mislim da se jedan bitan lik iz slučaja Taton skrivao dugo u Grčkoj, tako da je Zora već napravila kontakte sa kolegama, to je sad poznat teren za nju.

Za ovih 35 godina, ključna promena je manjak odgovornosti, prema pojedincu, prema društvu i najviše prema sebi. Nekad je učešće u ubistvu bilo trajan beleg, danas je 'Jebiga, desilo se'.

You're going to reap just what you sow.

Posted

prvi put čujem za tu Zoru. šta nije u redu s tim advokatima i ko je njih cipelario kad su bili mali?

pitam za hamleta. 

Posted

prvi put čujem za tu Zoru. šta nije u redu s tim advokatima i ko je njih cipelario kad su bili mali?

pitam za hamleta.

Od svih u društvu, koji bi mogli biti krivi za manjak odgovornosti (o kojoj April govori), ti si se uhvatio za advokaticu.

Oni, kao ibsvi advokati, rade za privatne pare, a sudija radi za pare svih nas i on prvi ne sme da uvažava argumente advokata tipa "olakšavajuća okolnost jer je čovek mlad, 25 godina, život je pred njim", kakva je uzeta pri formiranju presude Urošu Mišiću.

Posted

Nije ova Paklena pomorandža baš toliko nova stvar. Još negde 1980. ili 1981. bilo je identična potera  sa fatalnim ishodom koja se završila kod hotela Srbija, nakon svađe na žuru na Konjarniku. Uhapšeno je nekih 13 tinejdžera, novine su mesecima pisale i tako...

1983 zapravo i to je bilo prvo ubistvo tog tipa koliko se ja secam. decko se zvao srdjan tomic. reakcija javnosti onda i sad, heh..je otprilike reper koliko smo otisli u qrac.

Posted (edited)

Ok ali Zora je baš žena debil

Neka je, ima prava da bude i debil, kao što ima prava i osuđeni da bude debil.

Sudija je taj koji treba da kaže: "Vi ste debil i argumenti su vam debilni, tako da ovaj debil ide i zatvor toliko i toliko i kraj priče. Šta mlad, šta nije hteo, šta kaje se".

edit: iju, kakav je ovo Miroljub progovorio iz mene

Edited by Tihajeza