Jump to content

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Featured Replies

Tzv. starački dom je registrovan za smeštaj đaka i studenata.

39 minutes ago, Nikodije said:

Groblja će nam biti mala, reče prorok svojevremeno i bi u pravu. Znao je šta priča.

Horror Bishke?

2 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Nisam, jer nisam siguran da ona ima bilo kakvu imovinu.

Šta znam, ja bih je tužio i ako bi dobio presudu onda bih je narednih 10 godina barem držao u neizvesnosti oko imovine, a uvek bi se moglo desiti da joj kapne neko nasledstvo ili da se razvede recimo, pa da se na tome izvršavaš - da ne pominjem neke egzotike tipa da napadneš zajedničku bračnu imovinu, ako je u braku. Nekako mi je to sve bolje nego nula.

Naravno, tu ostaje večito pitanje da li je klijent bio spreman da sve to prati i finansira, jer to nije ni jednostavno ni jeftino.

6sYar4n.png

Edited by vememah

gledam obu kucu, ovo je kuca?

oni ovde drze legalno 30 ljudi?

10 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

gledam obu kucu, ovo je kuca?

oni ovde drze legalno 30 ljudi?

Najveci deo tih privatnih domova za stare i jesu adaptirane (manje ili više) kuće.

Obišao sam ih nekoliko kada sam tražio smeštaj za majku.

To je potpuno ludilo sa nekim sobicama od do 10kvm u kojima su po dva kreveta sa jednim zajedničkim toaletom za ceo sprat.

HIgijena i održavanje je krajnje upitno.

• Popular Post

nisu svi privstni domovi isti

moja pokojna majka je bila u dva

prvi, nov, sve po standardu, zbilja super smeštaj, hrana, sve pet, ali medicinsko osoblje skupljeno s koca i konopca

morala sam da je prebacim u drugi, smeštaj je bio onako, osrednji, ali osoblje vrh

glavna sestra, mlada, žandar pravi, sve pod konac, lekovi pod špagu, mama mi je bila mirisna kao beba, okupana, očešljana, u čistoj pižami uvek

na najmanji problem dolazio lekar, sestre završavale ono što one mogu, neverovatno

SAOPŠTENJE

20. januara 2025.

Po nalogu dežurnog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje do 48 časova za troje osumnjičenih u vezi sa požarom u “Domu za smeštaj odraslih i starijih Ivanović” u naselju Veliki Borak u kojem je protekle noći smrtno stradalo osam lica, a sedam lica zadobilo telesne povrede.

Lišeni su slobode odgovorno lice G.I. (52), kao i A.I. (52) i M.I. (29) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili po jedno krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 2 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Osumnjičeni će u roku od 48 časova biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Naložena je obdukcija stradalih u požaru i preduzimaju se dalje radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je došlo do ove tragedije. Postoje osnovi sumnje da je požar izazvao jedan od korisnika tog doma, koji je i sam nastradao.

https://beograd.vjt.rs/aktuelnosti/saopstenje-868/?language=sr_lat

Edited by vememah

34 minutes ago, steins said:

Najveci deo tih privatnih domova za stare i jesu adaptirane (manje ili više) kuće.

Obišao sam ih nekoliko kada sam tražio smeštaj za majku.

To je potpuno ludilo sa nekim sobicama od do 10kvm u kojima su po dva kreveta sa jednim zajedničkim toaletom za ceo sprat.

HIgijena i održavanje je krajnje upitno.

pa da al ova novinarka sa nove ili n1 kaze zgrada :/ ok je kuca, al ovo ako ima 200 m2 pa je bas bas malo za tolike ljude

• Popular Post

Sada sam pričala sa rođakom čija je majka prekjuče pala na onom ledu i polomila kuk i rame.

Plakala je žena koja je inače jako stabilna. Zbog svega što je videla i doživela u urgentnom centru tog dana.

Ona i sestra joj, imaju strašne (generacijske) veze sa lekarima i uspele su majku da stave na program za operaciju, ali pored svega toga, ona je očajna.

Kaže da to ne može da se zamisli taj dan šta je bilo u urgentnom. Kaže da to nije videla ni u jednom filmu, ljudi nagurani u hodniku a gužva kao u najvećem špicu u bg prevozu.

Ljudi ječe, zapomažu.

Njena majka ležala na -3 na terasi sat vremena u kućnom ogrtaču, sve dok je komšija nije čuo. Takvu ženu, polomljenu i promrzlu, nakon snimanja hteli da vrate kući jer nemaju gde da je prime. I vratili bi je da veze nisu proradile. 

Čuvajte se ljudi, pakao je u našim bolnicama.

bože pomozi samo da umrem na nogama :pout2:

14 minutes ago, mire said:

bože pomozi samo da umrem na nogama :pout2:

jesi ti revolveras?

:D