Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

jebeni degenirici

inace pisu lokalni portali ozonpress i moravainfo vec godinama, ako nekog eventualno detaljnije zanima

• Replies 41.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

966

• radisa

818

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
On 8. 1. 2025. at 17:11, vememah said:

Najmanje petorica klinaca ostala bez prstiju zbog petardi ovih dana.

blic.rs/vesti/beograd/na-novom-beogradu-decaku-eksplodirala-petarda-u-ruci-u-kafic-uneli-decaka-kako-bi-mu/lbe8e7r

telegraf.rs/vesti/beograd/4032352-decaku-iz-barajeva-petarda-eksplodirala-u-saci

da li ovo podleže postupku protiv roditelja zbog zanemarivanja dece?

imamo zanemarivanje K.K.

Posted
52 minutes ago, đorđe geprat said:

imamo zanemarivanje K.K.

Kad sam bio klinac/80-ih apsolutno svi smo bacali petarde, to nam je bio highlight cele godine maltene :D

Posted
58 minutes ago, đorđe geprat said:

imamo zanemarivanje K.K.

Koliko mi je poznato, prodaja i promet pirotehničkih sredstava maloletnicima je zakonom zabranjeno.

Posted

ma kapiram ja to nego, dete ostane bez prstiju jer je koristilo nešto što ne sme. postoji li krivična/prekršajna odgovornost roditelja. ponavljam,majka K.K. je osuđena za zanemarivanje.

Posted
5 minutes ago, đorđe geprat said:

ma kapiram ja to nego, dete ostane bez prstiju jer je koristilo nešto što ne sme. postoji li krivična/prekršajna odgovornost roditelja. ponavljam,majka K.K. je osuđena za zanemarivanje.

Nije uopšte poredivo, KK je imao gomilu oružja i obuku, dok petardu možeš nabaviti kako hoćeš

Posted

OK. imaš 10 godina i baciš petardu najružnijoj devojčici ili štreberu u školi pod noge i roditelji nemaju ništa s njim.

štojeonaj starac zaglavio kaznu pa zatvor i smrt?

a K.K. otac nije smeo da obučava a majka je morala to da zabrani.

Posted
5 minutes ago, đorđe geprat said:

OK. imaš 10 godina i baciš petardu najružnijoj devojčici ili štreberu u školi pod noge i roditelji nemaju ništa s njim.

štojeonaj starac zaglavio kaznu pa zatvor i smrt?

Jedino da zaključaju dete u stan i da ne izlazi, inače ne vidim kako bi sprečili da dođe u kontakt s petardom ako se baš zainatio. I taj starac naravno nije trebalo da zaglavi zatvor, ako se dobro sećam osuđen je samo novčano pa je otišao jer nije platio, neka me ispravi neko ako grešim

Posted

ima nešto i u vaspitanju.

a starac jeste novčano kažnjen zbog bacanja petardi.

možda su i roditelji ovih klinaca trebali da budu novčano kažnjeni. ili se smatralo da su tri prsta dovoljna kazna.

Posted
21 minutes ago, đorđe geprat said:

ima nešto i u vaspitanju.

a starac jeste novčano kažnjen zbog bacanja petardi.

možda su i roditelji ovih klinaca trebali da budu novčano kažnjeni. ili se smatralo da su tri prsta dovoljna kazna.

Po pisanijima naših pravnika, roditelji prosto ne odgovaraju krivično za ponašanje svoje dece osim ako ih nisu namerno usmerili na to da počine krivično delo. 

Mogu da odgovaraju građanski, tj. da plaćaju odštete za materijalnu i nematerijalnu štetu koju njihova deca počine. 

I to je tako. Za psa si krivično odgovoran, pošto nije osoba, za dete nisi.

• Tužno 1
Posted
12 minutes ago, Sammael said:

Po pisanijima naših pravnika, roditelji prosto ne odgovaraju krivično za ponašanje svoje dece osim ako ih nisu namerno usmerili na to da počine krivično delo. 

pisali ne pisali, tako stoje stvari u našem pravu: niko ne može krivično odgovarati za radnje nekog drugog lica

• +1 1
Posted

ne razumemo se. ne razmišljam o kažnjavanju za nedelo maloletnog lica )mada mislim da bi trebalo) nego o nebrizi, zapuštanju. za to već postoji drastična sankcija oduzimanja potomka. neka odgovarajuća, primerena čini mi se da bi bila potrebna.

da se vratim na K.K. majka je kažnjena zatvorom zbog nebrige, ne zbog čina K.K.