Zaboravan Posted March 20, 2024 Posted March 20, 2024 Razumem i Hamleta i drugu stranu... I ništa mi se to ne sviđa.
giuseppe Posted March 20, 2024 Posted March 20, 2024 Ja se iskreno divim forumskim pravnicima na prisebnosti. Ne sećam se da sam skoro ovoliko ispizdeo, još uvek me ne pušta. Užasno sam besan. 6
Popular Post Palmira Posted March 20, 2024 Popular Post Posted March 20, 2024 Ова вест је узнемирујућа на толико много нивоа. Не само што је у питању тако бруталан злочин, већ и зато што је учињен премао оваквом човеку. Неком декици од преко 70 година. Нажалост, видео сам и фотографију човека, коју су таблоиди објавили. Верујем да свако у њему може да препозна некг свог ујака, стрица, деду, тату... Око потребе да се санкционишу починиоци и ништа мање потребе да се санкционишу сви који су својим нечињењем и несавесним обављањем посла ово омогућили, лако ћемо се сви сложити, ту нема сумње. Једна ствар ме посебно узнемирује. Систем у коме је могуће да неко због бацања петарде заврши у затвору не може бити прихватљив никако. То је ненормално ригидно, средњовековно. И то не значи да бацање петарди не треба да се кажњава, али распон између тога и казне која може некога да доведе у позицију да не може да је плати и да због тога заврши у затвору је огроман и може да подразумева и друштвено корисни рад и разне мере упозорења и новчане казне пропорционалне примањима и безброј креативних могућности. Оваква казна је ненормална. Нарочито ако узмемо у обзир какви су наши затвори. Не можемо се правити да живимо у Шведској. Затвори су места која на људе делују дехуманизујуће сами по себи, лишењем слободе, а посебно ако узмемо услове у њима, остале затворенике, безбедност и остало. То се мора узети у обзир при креирању могућих казни. Истовремено, знам за много случајева у којима осуђени насилници месецима чекају код куће да их позову на извршење затворске казне. Безброј радова је написано о ригидном америчком систему кажњавања, где громан проценат људи који чаме по затворима су заправо починиоци ненасилних прекршаја. Наравно по правилу, припадници дискриминисаних заједница, клинци који су пали за пакет траве или дрско опхођење према полицајцима. Нико више не спори да је такав приступ, не само неправедан према људима који заврше у затвору, већ потпуно неделотворан и контрапродуктиван у ширем друштвеном контексту. Посебно ми је све сумњиво знајући рад наше полиције. Овде су се, не само потрудили да изађу на терен, нађу га, напишу пријаву, већ су се чак толико поцимали да се жале и да траже већу казну. Против човека од 75 година, који ми не делује као вишеструки преступник и озлоглашени серијски бацач петарди. Не могу да не помислим да постоји нека позадина свега овога. 12 1
kud u maglu Simoviću Posted March 20, 2024 Posted March 20, 2024 svako ko je na bilo koji način upleten u ovaj zločin, mislim na državne službenike, zaslužuje u najmanju meru sudbinu stanimira b. svi do jednog 6
Arkadija Posted March 20, 2024 Posted March 20, 2024 (edited) Da li zaista neko očekuje da će policija revnosno, kao ovaj put, da izlazi na svako bacanje patardi? Da revnosno traži i pronalazi svedoke, u, na primer novogodišnjoj noći na Novom Beogradu? Da će svi koji na taj način remete javni red i mir da budu pravedno kažnjeni? Sve po zakonu, ni po babu, ni po stričevima. Zar jedan forumaš (kakav god da je) nije bio u apsani što se sukobio sa nasilnim bacačem petardi? Ili grešim? Zašto uopšte o ovome pišemo na doomu-u, a ne na temi pravo i pravosuđe, gde je sve savršeno, jasno i divno,jednorozi i duga. Edited March 20, 2024 by Arkadija
vememah Posted March 20, 2024 Posted March 20, 2024 (edited) Kurir pozivajući se na komšije naravno tvrdi da je pravio probleme bacanjem petardi i ranije i da je ispredradnjaški alkos. Quote Kako su za Kurir ispričale Brajkovićeve komšije iz Mladenovca, njegovi sinovi uopšte nisu znali od čega im je preminuo otac, a sigurno nisu mogli ni da pretpostave šta je Stanimir proživeo u zatvoru. - Mi nismo ni znali da je naš komšija bio u zatvoru, mislili smo da je negde otputovao, možda kod sinova, pošto je on živeo sam. Međutim, pozvonili su mi jedan dan na vrata i dostavili telegram iz zatvora da je Stanimir preminuo, a njegovi sinovi, koji žive van Srbije, nisu imali pojma od čega je umro. Došli su u Srbiju da sahrane oca, odmah su posumnjali da nije umro prirodnom smrću, ali ovako nešto im na kraj pameti nije palo - kaže jedan komšija i dodaje: - Sinovi su praktično na sahrani tek saznali da je on ubijen u zatvoru. U šoku smo i dalje šta je sve trpeo jadničak i kako je na kraju skončao. Inače, Stanimir je bio osuđen na mesec dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira, odnosno zbog toga što je bacio petardu sa terase svog stana za Novu godinu i tako uplašio roditelje i bebeu koji su u tom momentu prolazili pored njegove zgrade. Kako kažu njegove komšije u Mladenovcu, niko od njih nije imao pojma da je nesrećni starac uopšte bio u zatvoru. - Nismo ga mnogo viđali, čovek je bio u penziji, ili je bio u svom stanu ili je pio ispred prodavnice - ispričao je za Kurir Stanimirov prvi komšija, ipak, ostali stanari nisu delili isto mišljenje. - Čovek je bio na svoju ruku, voleo je mnogo da pije, a u vreme novogodišnjih praznika redovno nam je zadavao muke, izađe napolje pa baca petarde, nekoliko puta smo mu skretali pažnju da može povrediti nečije dete, međutim, on je po tom pitanju bio gori od svakog deteta - kaže naš sagovornik i dodaje: - Ipak, da zbog bačene petarde završi u zatvoru i da ga još tamo i ubiju, zaista je van svake pameti. Jezivo! Ne možemo da dođemo sebi od kad smo saznali za sve to. Zgroženi smo. kurir.rs/crna-hronika/4368801/sinovi-na-sahrani-saznali-da-im-je-otac-stanimir-brajkovic-ubijen-u-zatvoru Edited March 20, 2024 by vememah
mackenzie Posted March 20, 2024 Posted March 20, 2024 3 hours ago, Filozof manijak said: Pisalo je da su psihoubice takođe ležale zbog prekršaja Možda su preko veze dobili Padinjak da bi ih "sklonili". Zasad se znaju samo imena bez prezimena i fotografije. Možda bi neko od pravnika sa foruma mogao reći da li mediji ili neko iz javnosti može da traži informacije u njihovom punom identitetu kao i fotografije (da li se vrši fotografisanje osuđenika pred odležavanje kazne?) kao i presude zbog čega su tačno bili u PS. Ne znam jel iko spomenuo da se sve ovo dešavalo početkom februara.
eumeswil Posted March 20, 2024 Posted March 20, 2024 Žalba na presudu zbog petarde?! WTF Meni ovo liči na osvetu, da li njemu ili nekome iz porodice, a verovatnoća da je petarda pala pored nekog moćnog sa vezama je velika.
ragasto Posted March 20, 2024 Posted March 20, 2024 1 minute ago, mackenzie said: Ne znam jel iko spomenuo da se sve ovo dešavalo početkom februara. Tako je, novi nivo užasa. Disciplinski postupci su pokrenuti tek sada. 3
Dsnake Posted March 20, 2024 Posted March 20, 2024 Pa kad se saznalo. Dok se ne zaboravi. Pa će onaj degradirani da se unapredi. 3
Meduzalem Posted March 20, 2024 Posted March 20, 2024 6 minutes ago, Dnaralaske said: Pa kad se saznalo. Dok se ne zaboravi. Pa će onaj degradirani da se unapredi. A u zatvor onaj koji je dunuo u pištaljku. 8 minutes ago, ragasto said: Tako je, novi nivo užasa. Disciplinski postupci su pokrenuti tek sada. Kad si spomenuo Užas, koji je nivo zverstva koje su ti klinci na kraju počinili. Biće da su im idoli Mare mesar i ekipa, s obzirom da vole da muče.
Uskebasi Posted March 20, 2024 Posted March 20, 2024 Vi izgleda i dalje ne shvatate gde zivite? 1 1 1
dragance Posted March 20, 2024 Posted March 20, 2024 Teško je biti advokat, a još teže u Srbiji ☹️ Beše jedan mnogo javno eksponiran pravnik na NZ i uglavnom je dobijao klijente sa najgorim delima da ih brani. E sad, ko zna šta se sve dešavalo sa njim u životu, ali oduzeo je sebi život - delimično zbog tereta koga je sve branio. 1
villiem Posted March 20, 2024 Posted March 20, 2024 Petarde generalno treba zakonom zabraniti, znaci prodaju i proizvodnju prvo 4 2
ragasto Posted March 20, 2024 Posted March 20, 2024 Zna li se kako je vest tek sada došla do medija? Čovek je ubijen u zatvoru i nikom ništa, da li je porodica nešto rekla, da li je nekome proradila savest pa je progovorio...? 1
Recommended Posts