Sestre Bronte Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 2 hours ago, djordje geprat said: nema veze s kapitalizmom. samo sa platama. žena mi je rekla da je prednost bivanja tehnološkog viška i seljakanja po školama što je godinama nošena garderoba u novoj školi smatrana novom. jasno, ona koja je bila očuvana. ima veze sa kapitalizmom, prvenstveno 2
đorđe geprat Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 u samoupravnom socijalizmu jedino su nastavnici bili van onoga "radio ne radio, svira ti radio". svi ostali, činovnici i šloseri, lekari i čistači ulica imali su zagarantovano radno mesto imali posla ili ne. jedino su nastavnici, ako nema dovoljno đaka u školi alani u drugu školu. ima li ijedne druge profesije i onda i danas da ako nema dovoljno posla u jednoj policijskoj stanici, kasarni, kancelariji fabrici.............. budeš poslat negde drugo da dopuniš radno vreme? a plata? moja, zanatlije elektromontera bila je veća od fakultetski obrazovane matematičarke. tako da, nema veze kapitalizam - socijalizam bilo je uvreženo u narodu ono što snarc napisa "Cetiri meseca nista ne rade a primaju platu..pa idu na ekskurzije i sve to mi placamo..i daju privatne casove usput" 1 1
Sestre Bronte Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 koliko se sećam, u tom teškom i nepravednom socijalizmu model je bio da završiš školu kako bi mogao eventualno nešto da uradiš u životu, a nažalost nije bilo raznih privatnih škola, šmrtz samim tim, oni koji su davali ocene su imali bar neki adut u rukama, koji im je vredeo kod 50+% dece i 50+% roditelja da, bilo je protekcije tu i tamo sada to nije bitno, zato što se parama završava sve, a nastavnici na prosjačkom štapu i tako ne mogu ništa da urade 3
Frank Pembleton Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 Meni jedna učiteljica priča da joj roditelji dolaze na razgovor u školu sa advokatom.Eeej sa advokatom.....shiit has hit the fan. 1 1
đorđe geprat Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 sledi da će advokat da prisustvuje ocenjivanju, pregledu pismenih zadataka, testova, urađenog na prijemnom ispitu. nebo je granica.
namenski Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 Na stranu takozvane industrijske skole, sa obaveznim internatima, ugasene negde sredinom 60-ih koje su davale prvoklasnu visokokvalifikovanu radnu snagu i (polu)uspesno zamenjene takozvanim ШУП, skolama ucenika u privredi u koje su, kako se drustvo raslojavalo, isli ili nedovoljno elitni, ili platezno nesposobni, a koje su postale babaroga za plasenje losih djaka, ono poslacemo te na zanat ako ne budes dobro ucio, taj rad, samo kursevi po fabrikama, vecernje skole pa i kursevi na radnim akcijama davali su kvalitetnije strucno obrazovanje od danasnjih strucnih skola... Obaska sto je, cenim, u protekloj deceniji u penziju otisla ili izumrla poslednja generacija profesionalnih vozaca obucenih u pokojnoj SFRJ i u kojoj je 80% dozvola steceno u JNA, u takozvanim autojedinicama, tacnije nekoliko ogromnih centara za obuku... 1
cedo Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 11 minutes ago, Frank Pembleton said: Meni jedna učiteljica priča da joj roditelji dolaze na razgovor u školu sa advokatom. Eeej sa advokatom. ....shiit has hit the fan. i ova profesorka engleskog iz trstenika kaze da su roditelj deteta sto je izmaklo stolicu dolazilo sa advokatom ako je dobro preneseno
I*m with the pilots Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 4 hours ago, djordje geprat said: rekoh, sve je do roditelja. vide od roditelja da telefoniraju dok voze, ne može im se zabraniti da nose telefone u školu, zabrana da ih koriste na času je nesprovodiva. kao i bilo kakva radna disciplina. A zašto je nesprovodivo zabraniti mobitele u školi? Šta je tačno prepreka tome, nije da je to neko nastavno pomagalo? Zar sam nastavnik ne bi smeo da im svima uzme telefone i vrati posle, ako remete čas? 3
gospa buba Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 i ova profesorka engleskog iz trstenika kaze da su roditelj deteta sto je izmaklo stolicu dolazilo sa advokatom ako je dobro prenesenopa shto sa advokatom, shta ce da im se desi, nemoguce da imaju neki problem sent from bash mnogo dobar novi bubamoto 1
cedo Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 6 minutes ago, gospa buba said: pa shto sa advokatom, shta ce da im se desi, nemoguce da imaju neki problem sent from bash mnogo dobar novi bubamoto pa zato sto imaju para rekoh ja da je problem novac
Moonwalker Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 11 minutes ago, gospa buba said: pa shto sa advokatom, shta ce da im se desi, nemoguce da imaju neki problem sent from bash mnogo dobar novi bubamoto Da zaplase nju i da joj pokazu da im se moze. Psiholoski pritisak.
Lezilebovich Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 Moze li nastavnica da tuzi roditelje ove dece za stres, to sto su pustili snimak u javnost i jos kojekakva sranja ?
cedo Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 (edited) evo ovde malo vise Imaju li obrazovne ustanove način da kazne nasilne učenike: Kad u školu dođe tata sa advokatom… edit: u principu sve postoji ... samo nitko ne sprovodi treba malo (vise) integriteta u konacnici je problem kvaliteta, kako profesora tako i pravne sluzbe kao i svuda ... partijska zaposljavanja i poslusnost Edited November 17, 2022 by cedo
Sestre Bronte Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 da, integritet ok ovo je malo maltretiranja nastavnika, a zamisli da se (ne daj Bože) desi da pogine neki zaposleni zbog nemara direktora, koliko bi se tu kolege tog radnika digle protiv direktora, kakav bi tu pakao nastao izgleda da se dižemo tek kad dogori do nokata mada prema poslednjim anketama nemamo nokte, tako da ništa, idemo daalje 2
Svemir Zeka Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 46 minutes ago, I*m with the pilots said: A zašto je nesprovodivo zabraniti mobitele u školi? Šta je tačno prepreka tome, nije da je to neko nastavno pomagalo? Zar sam nastavnik ne bi smeo da im svima uzme telefone i vrati posle, ako remete čas? Jeste zabranjeno, po svim pravilnicima. Mislim, da se koriste na času, ako nije po nalogu nastavnika u svrhe učenja. Apsolutno sme da sd zahteva na početku časa da se ostave telefoni.
Recommended Posts