Mel Posted October 7, 2022 Posted October 7, 2022 1 hour ago, gospa buba said: pa to je interesantno da inspekcije bukvakno krstare i mrcvare lekare koji prepisuju skupe lekove sa fonda onima kojima stvarno treba, skidaju od plate, direktori pritiskaju, sns pritiska (direktori=sns), onda da deca dijabetichari i razne druge (neizlechive, genetske) bolesti idu na komisije svako malo, da se sluchajno neko ne samoisceli, a da drzava ne zna. tu su efikasni i tu se zna shta ko pishe zapalicemo sve shto pretekne zivotami To kao UK.
gospa buba Posted October 7, 2022 Posted October 7, 2022 ne znam kako je tamo, ali ovde svako kome treba skupa terapija za zivot, jednom godishnje ima shansu da mu skinu lek sa fonda. sent from bash mnogo dobar novi bubamoto 1
Mel Posted October 7, 2022 Posted October 7, 2022 38 minutes ago, gospa buba said: ne znam kako je tamo, ali ovde svako kome treba skupa terapija za zivot, jednom godishnje ima shansu da mu skinu lek sa fonda. I bice sve gore uverena sam u to.
Frank Pembleton Posted October 8, 2022 Posted October 8, 2022 Tokom jula i avgusta u intenzivnim negama zdravstvenih ustanova u Srbiji bilo je devet potencijalnih donora u stanju moždane smrti, međutim ni u jednom od slučajeva porodica nije dala saglasnost da budu donori organa. A srce, bubrezi, rožnjače, jetra preminulih jedini su lek za oko 2.000 pacijenata koji čekaju transplantaciju. Čekaju da zazvoni telefon, da ih lekari obaveste da je stigao organ. Na žalost mnogi ne dočekaju poziv koji život znači. A jedno "da" može da znači produžetak i spas za osam i više ljudi.....shiit has hit the fan. 2
holden kolfild Posted October 8, 2022 Posted October 8, 2022 (edited) jos kad bi neko seo i napisao smisleni tekst kako obican covek moze postati donor. meni ne treba, obavljeno je. kartice su ukinute, jel postoji razlog? e> sa sajta vma> Quote U skladu sa Zakonom o presađivanju ljudskih organa i Zakonom o ljudskim ćelijama i tkivima Republike Srbije usvojenim u julu 2018. godine, obustavljeno je izdavanje donorskih kartica i u Vojnomedicinskoj akademiji kao jednoj od zdravstvenih ustanova gde su svi zainteresovani građani mogli da poruče obrasce ili lično potpišu karticu. Novim zakonom zaveštanje organa regulisano je pretpostavljenom saglasnošću što podrazumeva da se svi punoletni građani naše zemlje u slučaju moždane smrti smatraju potencijalnim davaocima organa ukoliko se nisu pismenim ili usmenim putem izjasnili suprotno Upravi za biomedicinu Ministarstva zdravlja. Zbog svega navedenog donorske kartice više nisu potrebne, ali je, kao što je bilo i do sada, neophodno da građani sa svojom odlukom upoznaju najbliže članove porodice. Jer uprkos izmeni zakona i dalje je potrebna saglasnost najbližih članova porodice kako bi se organi osobe koja je doživela moždanu smrt upotrebili za lečenje drugih ljudi transplantacijom. i dalje ne objasnjava sta sa umrlima od nemozdane smrti. e2> moguce da ja tumacim mozdanu smrt kao mozdani udar i samo to. Edited October 8, 2022 by holden kolfild
JozoMujica Posted October 8, 2022 Posted October 8, 2022 Moždani udar i moždana smrt nemaju veze jedno sa drugim. 4
Desmond Bojčinski Posted October 9, 2022 Posted October 9, 2022 @holden kolfild 19 hours ago, holden kolfild said: ne objasnjava sta sa umrlima od nemozdane smrti. Čeka se moždana
vememah Posted October 11, 2022 Posted October 11, 2022 (edited) Quote Svetlana Petrović (56) i njen rođeni brat Slobodan Trajković (48), kao i njihov prijatelj Goran Radivojević (56) poginuli su preksinoć u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Pančevačkom putu u Beogradu, dok je Tomislav P. (58), Svetlanin emotivni partner, teško povređen. (...) Kako saznajemo, u trenutku nesreće Goran Radivojević imao je zabranu upravljanja vozilom od osam meseci, koja mu je izrečena u avgustu, što znači da nije smeo da upravlja vozilom u vreme nesreće. Pored toga, Radivojević je imao čak 19 krivičnih dela i 36 otkrivenih saobraćajnih prekršaja. - Vozač je do sada bio osuđivan za sedam krađa, 10 teških krađa, takođe je imao jednu prijavu za nasilje u porodici, kao i jedno falsifikovanje isprava. On je učestvovao u 12 saobraćajnih nesreća, od koji je polovinu sam izazvao - objašnjava izvor i dodaje: - Tokom 2017. bila mu je izdata zabrana upravljanja vozilom u trajanju od osam meseci, da bi u 2021. bila izdata još jedna od šest meseci, kao i trenutna, koja važi ponovo osam meseci. blic.rs/vesti/beograd/u-automobilu-smrti-nadjene-i-stake-brat-i-sestra-stradali-na-licu-mesta-10/r1g9sbq Edited October 11, 2022 by vememah 1
đorđe geprat Posted October 11, 2022 Posted October 11, 2022 On 7.10.2022. at 12:57, gospa buba said: ne znam kako je tamo, ali ovde svako kome treba skupa terapija za zivot, jednom godishnje ima shansu da mu skinu lek sa fonda. sent from bash mnogo dobar novi bubamoto nema "arave" participacija 550 RSD.
mustang Posted October 12, 2022 Posted October 12, 2022 (edited) U slucaju nuklearnog napada, na primer na los andjeles, treba im 30min do nas, jel treba uzimati jod tablete i sta preporucujete kako najbolje da se pripremimo i ocistimo posle ne daj Boze napada? Konzerve hrane, baterijske lampe, prečišćivač za vodu vec imam zbog zemljotresa. Da li je vise bezbedno da ostanes u stanu sa prozorima, gradjeno od gipsa ili da zapalim na prizemlje gde su nam kao "podrumi" ali nema prozora i blokovima sam okruzena. Edited October 12, 2022 by mustang
Frank Pembleton Posted October 12, 2022 Posted October 12, 2022 O bože.......shiit has hit the fan. 2 5
Ratamahatta Posted October 12, 2022 Posted October 12, 2022 6 minutes ago, mustang said: U slucaju nuklearnog napada, na primer na los andjeles sta preporucujete kako najbolje da se pripremimo 2 1
Recommended Posts