Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

a ako se ode pre 65 a sa 40 staža?

postojao je predlog / zahtev da se to umanjenje ukine kada se navrši 65 a koliko znam nije usvojeno.

sećam se kada je vulin to ustanovio, ako je bilo izmena, ne znam za njih.

u svakom slučaju, to je "tekovina"novih vlasti, kada sam ja 2007 otišao upenziju sa 57 godina starosti,"žuti" nisu ozakonili nikakve redukcije primanja

• Replies 41k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

954

• radisa

804

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Osiguranik stiče pravo na starosnu penziju:

1) kad navrši 65 godina života i najmanje 15 godina staža osiguranja;

2) kad navrši 45 godina staža osiguranja

ovo je puna penzija 

Posted (edited)

kada je podignuto sa 40 na 45?

svo vreme se pričaloda se ženama die prag za, valjda, 4 meseca svke godine i ponavljano jeda muškarcima je pun staž sa 40 godina.

edit: nova pravila na su doneli DKT, Ona i On. da znaju kanditati za penziju ko ih yebe.

Edited by djordje geprat
Posted

Do 2013 je bilo ovako

Осигураник стиче право на старосну пензију:

1) кад наврши 65 (мушкарац), односно 60 (жена) година живота и најмање 15 година стажа осигурања;

2) кад наврши 40 (мушкарац), односно 38 (жена) година стажа осигурања и најмање 58 година;

3) кад наврши 45 година стажа осигурања.

Posted

izvinte što guslam.

šta se hamlete dešava kada momak krene da vezuje žice, zda, mesi hleb sa 20 godina i napuni tih 40 godina sa 60 godina starosti i zatraži ovo tvoje pod 2?

da li dobije penziju na osnovu 40 godina uplate u PIO onako kako treba ili mu se to trajno umanjuje za neki % jer nema 65 godina.

ovo što si napisao pod 3 je potpuna budalaština zakonodavca jer,

ako si počeo sa 20, imaćeš 65 kada nabaciš tih 45 a onda ti sleduje penzija pod 1 i pod 2.

u svakom slučaju u vreme VK i ministra lalovića, ja sam otišao u penziju pod boljim uslovima od sadašnjih. tako da ................

Posted

Ovo drugo ne vazi više. 

45 godina može da bude neko ko je počeo sa 17 godina i da ima 62. Ima punu penziju. 

Posted

Čini mi se da za punu penziju mora da ima ispunjena oba uslova, ako je staž (valjda je 40 godina za muškarce?) ispunjen a godine (65) nisu, penzija se trajno umanjuje?

Posted

Ne koliko ja znam, umanjuje se za prevremeni odlazak u penziju

Posted

Jedan od dva uslova mora da se ispuni. 

Znaci 65 godina i 15 staza ili 45 godina staza

Posted
36 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Ne koliko ja znam, umanjuje se za prevremeni odlazak u penziju

Pa to sam i napisao, umanjuje se i ne vraća se kada se napuni 65 godina živtota. Ko ode pre 65. u penziju, ima umanjenje zauvek bez obzira na staž.

Posted (edited)

Dakle, ako muskarac ima 60 godina starosti i 40 godina staza, umanjuje mu se penzija ukoliko ode u prevremenu. Uslov za odlazak u prevremenu starosnu penziju je 60 godina zivota.

0.34% je mesecno umanjenje po svakom nedostajucem mesecu do prvog sledeceg uslova za ostvarivanje penzije, dakle maksimalno to moze biti 60*0.34 = 20.4%.

12*0.34 = 4.08% - to je umanjenje ako odes u penziju sa 64 godine, ili 44 godine staza (ako nemas 65)
24*0.34 = 8.16% - to je umanjenje ako odes u penziju sa 63 godine ili 43 godine staza (ako nemas 65)

itd.

60 meseci = 5 godina. Ako bi ti puna penzija bila 50 hiljada, prevremena bi ti bila za 20.4% manja (to je 39.800 dinara; 50000*0.204=10200. 39800 dobijes kad oduzmes ovaj procenat od pune penzije koja je 50k) ukoliko u nju odes sa 60 godina starosti, i to je maksimalno moguce smanjenje. Je l' se tako racuna? 

Edited by Plajvi
Posted
On 3.4.2022. at 1:31, Plajvi said:

Poceo sam juce da gledam dokumentarac o onoj najgoroj nesreci u Aleksincu iz '89, krv ti jebem. Necu ni da zavrsim nikad.

Reveal hidden contents

Ona scena kad projuri sanitet je jeziva, urezuje se u mozak.  

90 zrtava iz cele SFRJ. od slo do mkd. cela smena. uzas!!!

• Tužno 2
Posted

Nije deo posla da covek umre

Ko nikada nije sišao u rudničku jamu ne može ni da pretpostavi kako izgleda osmočasovni rad rudara na dubinama od više stotina metara, dok znaju da je metan svuda okolo. Oni koji su preživeli i veliku nesreću u sokobanjskom rudniku 1998. godine i ovu poslednju 1. aprila, govore isto: Uprkos povećanoj opasnosti za koju su svi znali, naređenje je bilo da se u jamu - mora.

• +1 1
  • Tužno 1