Jump to content

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Featured Replies

6 minutes ago, Hermetico said:

Svi ti legendarni Partizanovi navijači na zidovima i uopšte svi ljudski simboli Cane Gile Prele Gaga, oni i žive ljude crtaju ko umrlice. Kult mrtvih ovde snažno odjekuje, ljudi se primaju na to. U kombini s navijaštvom to je uvod u pakao.

Sve je to estetski eksponent organzovanog kriminala, neću da kažem umetnički, ja koji svaki folk art volim, jer je pre propagandni i služi za zastrašivanje. Ili legitimizaciju zastrašivanja.

Mislim da procenjujes te murale kroz prizmu Mladicevog grafita i da ti to kvari objektivnost. To sto su kao umrlice je mozda vise vezano za crnobele boje partizana i grobarstinu™, a ne zastrasivanje

^^to uopste nije vazno, ali nastavi

Edited by morgana

Just now, Lezilebovich said:

Mislim da procenjujes te murale kroz prizmu Mladicevog grafita i da ti to kvari objektivnost. To sto su kao umrlice je mozda vise vezano za crnobele boje partizana i grobarstinu™, a ne zastrasivanje

mladicev mural je samo namjerno pravljen u tom stilu tj vucic ga je crtao rukom navijaca umjetnika, a kontekst je kao pogodan nastao mnogo ranije

Jbt koliko nemate pojma o tome ko crta jedne grafite, a ko druge, ali vas to ne sprečava da učitavate nešto što nema veze sa životom.

Ne ne ne, daj da čujemo kako mural Ediju Grantu služi da se zastraši neko 

Doduše nije da Tanja ne kaže "iiigrajmo taj tango smrti kao nekadaa preee"

masite poentu ali sta god

a ti murali su nam bitni zbog?

Mislim da procenjujes te murale kroz prizmu Mladicevog grafita i da ti to kvari objektivnost. To sto su kao umrlice je mozda vise vezano za crnobele boje partizana i grobarstinu[emoji769], a ne zastrasivanje
da li ne-grobari crtaju drugachije grafte/murale? da li ih laik bez internog poznavanja scene (prvo ne mislim u umetnichkom smislu, posle i mislim) moze razlikovati?

pitam.zato.shto ne znam.

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Uopšte ne procenjujem drugačije nego ikad pre. Malko se razumem u estetiku makar dovoljno da pokupim vajb ali daleko od toga da sam ekspert za navijače.

Pacifistička i fašistička struja tribine, zanima me. Mislim da vi mešate fašizam i ratne zločine, malograđanska kultura hrani fašizam samo tako. Dodaj tribalizam i inherentni nacionalizam vernih pratilaca profesionalnog fudbala i tu smo negde. Ali stvarno me zanimaju detalji, dan mi je da uopšte ne moram da sam u pravu ni promil.

Pa zapravo jesu pranje...
Ono kao nije mi problem što sam na tribini sa raznim "nevoljama, vučkovićima, arkanovim otpacima itd" ali eto ispoštovao sam Caneta.
I nemoguće da neko ko "ispoštuje" sve te umetnike može da radi ono ispred murala.
Ili bude deo ekipe koja igra fudbal ljudskim glavama...
Pičkasto zaklanjanje iza "veličina"

... Shiit has hit the fan

• Popular Post
9 hours ago, ronin said:

Ne burazeru...Potrebno je da ljudi koji tamo žive budu spremni na žrtvu tj. da se biju i da trpe i zadaju udarce...Uostalom kao i svi mi koji preziremo vladajući fašizam...Pošto to očito nije slučaj...Jebiga...Nek jebu po kućama...

Za početak bi mogli da dođu Đilas, Marinika, Lutovac, Jeremić, NDMBG, itd. sa jedno pedesetak svojih ljudi (valjda mogu toliko da skupe), i da uklone i operu taj grafit Mladiću sa zida, a ne da se čeka da se lokalni stanari zgrada i predsednik Skupštine zgrade biju sa parapolicijski organizovanim i državno podržanim kriminalcima da bi o svom trošku sklonili grafit posle batina. Mislim to pod uslovom da su stvarno nekakva opozicija AV i da isto misle o Mladiću kao i većina nas na forumu, barem bih ja to uradio da pretendujem na to da sam nekakva opozicija. Iskreno, pun mi kurac njihovih praznih priča, sedenja po salonima i tviterisanja, evo im odlične šanse za neku konkretnu akciju koju će podržati većina njihovih potencijalnih birača - ako je ne iskoriste, mogu slobodno da prestanu da se bave politikom što se mene tiče.

32 minutes ago, napadaj said:

Jbt koliko nemate pojma o tome ko crta jedne grafite, a ko druge, ali vas to ne sprečava da učitavate nešto što nema veze sa životom.

eno, mislim da je RTS-ov novinar sinoć rekao da je mural delo GTR-a, vaše pravo da znate sve

ko je gtr?

mene i dalje zanima zasto su nam ti grafiti toliko bitni da ih ima na svakoj zgradi. svi navijamo za partizan, ne kapiram?