Lezilebovich Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 6 minutes ago, Hermetico said: Svi ti legendarni Partizanovi navijači na zidovima i uopšte svi ljudski simboli Cane Gile Prele Gaga, oni i žive ljude crtaju ko umrlice. Kult mrtvih ovde snažno odjekuje, ljudi se primaju na to. U kombini s navijaštvom to je uvod u pakao. Sve je to estetski eksponent organzovanog kriminala, neću da kažem umetnički, ja koji svaki folk art volim, jer je pre propagandni i služi za zastrašivanje. Ili legitimizaciju zastrašivanja. Mislim da procenjujes te murale kroz prizmu Mladicevog grafita i da ti to kvari objektivnost. To sto su kao umrlice je mozda vise vezano za crnobele boje partizana i grobarstinu™, a ne zastrasivanje
morgana Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 (edited) ^^to uopste nije vazno, ali nastavi Edited November 11, 2021 by morgana
morgana Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Just now, Lezilebovich said: Mislim da procenjujes te murale kroz prizmu Mladicevog grafita i da ti to kvari objektivnost. To sto su kao umrlice je mozda vise vezano za crnobele boje partizana i grobarstinu™, a ne zastrasivanje mladicev mural je samo namjerno pravljen u tom stilu tj vucic ga je crtao rukom navijaca umjetnika, a kontekst je kao pogodan nastao mnogo ranije 2
napadaj Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Jbt koliko nemate pojma o tome ko crta jedne grafite, a ko druge, ali vas to ne sprečava da učitavate nešto što nema veze sa životom. 2 1
theanswer Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Ne ne ne, daj da čujemo kako mural Ediju Grantu služi da se zastraši neko 4
napadaj Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Doduše nije da Tanja ne kaže "iiigrajmo taj tango smrti kao nekadaa preee" 2
gospa buba Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Mislim da procenjujes te murale kroz prizmu Mladicevog grafita i da ti to kvari objektivnost. To sto su kao umrlice je mozda vise vezano za crnobele boje partizana i grobarstinu[emoji769], a ne zastrasivanjeda li ne-grobari crtaju drugachije grafte/murale? da li ih laik bez internog poznavanja scene (prvo ne mislim u umetnichkom smislu, posle i mislim) moze razlikovati?pitam.zato.shto ne znam.sent from novi mnogo jak bubamoto.
Hermetico Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Uopšte ne procenjujem drugačije nego ikad pre. Malko se razumem u estetiku makar dovoljno da pokupim vajb ali daleko od toga da sam ekspert za navijače. Pacifistička i fašistička struja tribine, zanima me. Mislim da vi mešate fašizam i ratne zločine, malograđanska kultura hrani fašizam samo tako. Dodaj tribalizam i inherentni nacionalizam vernih pratilaca profesionalnog fudbala i tu smo negde. Ali stvarno me zanimaju detalji, dan mi je da uopšte ne moram da sam u pravu ni promil. 2
Frank Pembleton Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Pa zapravo jesu pranje...Ono kao nije mi problem što sam na tribini sa raznim "nevoljama, vučkovićima, arkanovim otpacima itd" ali eto ispoštovao sam Caneta.I nemoguće da neko ko "ispoštuje" sve te umetnike može da radi ono ispred murala.Ili bude deo ekipe koja igra fudbal ljudskim glavama... Pičkasto zaklanjanje iza "veličina" ... Shiit has hit the fan 5 1
Popular Post Ayatollah Posted November 11, 2021 Popular Post Posted November 11, 2021 9 hours ago, ronin said: Ne burazeru...Potrebno je da ljudi koji tamo žive budu spremni na žrtvu tj. da se biju i da trpe i zadaju udarce...Uostalom kao i svi mi koji preziremo vladajući fašizam...Pošto to očito nije slučaj...Jebiga...Nek jebu po kućama... Za početak bi mogli da dođu Đilas, Marinika, Lutovac, Jeremić, NDMBG, itd. sa jedno pedesetak svojih ljudi (valjda mogu toliko da skupe), i da uklone i operu taj grafit Mladiću sa zida, a ne da se čeka da se lokalni stanari zgrada i predsednik Skupštine zgrade biju sa parapolicijski organizovanim i državno podržanim kriminalcima da bi o svom trošku sklonili grafit posle batina. Mislim to pod uslovom da su stvarno nekakva opozicija AV i da isto misle o Mladiću kao i većina nas na forumu, barem bih ja to uradio da pretendujem na to da sam nekakva opozicija. Iskreno, pun mi kurac njihovih praznih priča, sedenja po salonima i tviterisanja, evo im odlične šanse za neku konkretnu akciju koju će podržati većina njihovih potencijalnih birača - ako je ne iskoriste, mogu slobodno da prestanu da se bave politikom što se mene tiče. 19
copkillah Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 32 minutes ago, napadaj said: Jbt koliko nemate pojma o tome ko crta jedne grafite, a ko druge, ali vas to ne sprečava da učitavate nešto što nema veze sa životom. eno, mislim da je RTS-ov novinar sinoć rekao da je mural delo GTR-a, vaše pravo da znate sve 1
precog Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 mene i dalje zanima zasto su nam ti grafiti toliko bitni da ih ima na svakoj zgradi. svi navijamo za partizan, ne kapiram?
Recommended Posts