Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

• Replies 40.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

946

• radisa

798

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ne nego nije dozvoljeno pribavljati dokaze na taj način, što je sasvim OK

Posted

Nije zabranjeno snimati, a to nije ni krivicno delo.

Neovlašćeno prisluškivanje i snimanje

Član 143

(1) Ko posebnim uređajima neovlašćeno prisluškuje ili snima razgovor, izjavu ili kakvo saopštenje koji mu nisu namenjeni,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom od tri meseca do tri godine.

(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko omogući nepozvanom licu da se upozna sa razgovorom, izjavom ili saopštenjem koji su neovlašćeno prisluškivani, odnosno tonski snimani.

(3) Ako je delo iz st. 1. i 2. ovog člana učinilo službeno lice u vršenju službe,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

Dakle, snimanje telefonom radnje treceg lica nije zabranjeno.

Ovde je problem to sto je kamera postavljena tajno i ostavljena da snima duzi vremenski period. Da je neko ko je bio prisutan uzeo telefon i snimio ovo, to ne bi bilo krivicno delo, a ovako se moze tumaciti da je nedozvoljeno.

Posted
12 hours ago, J-♣ said:

Sve dok postoji mogućnost reinkarnacije, smrtna kazna je blaga, što bi rekao Sledge Hammer.

+1

Posted
10 hours ago, pt 2.0 said:

uz ogradu da ne znam šta se tačno podrazumeva pod klasičan silovatelj, 

ono što je u medijima bilo rečeno jeste da je ovde reč o psihopatskom tipu ličnosti,

koji je teško i jako bilo zlostavljan od majke kao dete, deo čega je predstavljalo i šišanje.

jezivo je sve zajedno, i ne bih dalje komentarisala ništa.

juce na n1 prilogu rekose da je na vestacenju prilikom proslih sudjenja psihijatar utvrdio da ovaj nije mentalno bolestan, da je svega svestan i visoko inteligentan, nego da je psihopatski tip licnosti, a to nije bolest nego poremecaj licnosti

dakle, nema terapije, lekova, koji mogu da promene to stanje, a odlikuje ga totalno odsustvo empatije.

zato ne shvatam sto se pustaju na slobodu jer je samo pitanje vremena kada ce to ponovo uraditi..

Posted (edited)

12 hours ago, ordi said:

ne, nije mi to bila namera. debil nisam. samo mi je doslovno muka od vaše PC.

a jel možeš recimo da malo spustiš loptu, izađeš iz ad hominem moda i prihvatiš da nije pc u pitanju?

i uostalom kakve veze ima pc sa bilo čime u ovom slučaju?

zar nije pitanje da li smo onda za smrtnu kaznu ili ne? ta rasprava je toliko stara i široka da je valjda jasno da nema veze sa pc.

sasvim sigurno da bih i ja želeo krv da se meni ili nekom mom bližnjem dogodilo nešto slično, ali to je valjda na nivou fantazije i niko ne želi društvo gde bi tako nešto bilo tolerisano od strane sudstva zbog mogućnosti zloupotrebe, što je upravo sada slučaj na filipinima, a bilo ih je mnogo kroz istoriju.

jedino da se vrati smrtnu kaznu i to sprovedemo kako treba.

što se tiče ostatka rasprave, nefunkcionalne institucije nisu srpski specijalitet

Edited by Ravanelli
Posted
5 minutes ago, Ravanelli said:

a jel možeš recimo da malo spustiš loptu, izađeš iz ad hominem moda i prihvatiš da nije pc u pitanju?

i uostalom kakve veze ima pc sa bilo čime u ovom slučaju?

zar nije pitanje da li smo onda za smrtnu kaznu ili ne? ta rasprava je toliko stara i široka da je valjda jasno da nema veze sa pc.

joj, ne mogu.

da sam ja neka vlast, meni bi svaki ovaj pedofil silovatelj i ubica završio na električnoj stolici. end of. 

Posted
19 hours ago, pbg12345 said:

ko zna kakav je teren u pitanju, nije to bas tako lako, pogotovo  ako je manijak dobro isplanirao

nego, meni nije jasno da je trebalo toliko dugo da se poveze da je ovaj u pitanju

не бих сад да браним полицију, али имаш добар прилог од синоћ у емисији репортери на н1.

повезали су одмах да је он, али нису објавили медијима док се нису уверили да нема паметни телефон и да не би могао да прати потезе полиције.

и мени је то било чудно, али речено је да су веома брзо повезали да је о њему реч, преко снимака са надзорних камера, видели су у којих је 5 минута нестала и која су је кола пратила на задњем снимку, а то је ауто сестре отмичара.

Posted

Ne bih da mračim, ali previše je vremena prošlo već... još ako su odmah povezali da je on.

Bojim se da su lešinari samo dodatno iskomplikovali situaciju, nije pametni telefon jedini način da ih prati.

Posted

gde se piše o ubistvu iz novog sada?

mislim da sam baš u to vreme koleginici objašnjavao kako je novi sad miran grad. 

Posted
3 hours ago, slepa živana said:

не бих сад да браним полицију, али имаш добар прилог од синоћ у емисији репортери на н1.

повезали су одмах да је он, али нису објавили медијима док се нису уверили да нема паметни телефон и да не би могао да прати потезе полиције.

и мени је то било чудно, али речено је да су веома брзо повезали да је о њему реч, преко снимака са надзорних камера, видели су у којих је 5 минута нестала и која су је кола пратила на задњем снимку, а то је ауто сестре отмичара.

da ok, ali posle toga on je sa monikom boravio u onoj kuci od bratovljeve zene ili tako nesto

ako im je odmah bilo jasno da je on, valjda je logicno i da se proveri tih nekoliko lokacija koje su povezane sa najblizima

nije to beograd, pa da ima bezbroj mesta za sakrivanje, po takvim selima se jako dobro zna gde bi se neko eventualno mogao kriti

ne znam naravno, moguce je da gresim

pisem najvise pod utiskom kako je javnost reagovala prvi(h) dan(a), moguce zaista da je policija od starta ozbiljno pristupila

Posted

Neverovatno mi je da sedmi dan bezi vec tu po zaseocima.. Strahujem od onog najgoreg sad, da je roknuo nju pa sebe negde u nekoj shumetini nepristupacnoj

Posted
1 hour ago, nisam ja said:

gde se piše o ubistvu iz novog sada?

mislim da sam baš u to vreme koleginici objašnjavao kako je novi sad miran grad. 

od drugara koleginica. radila praksu ili tako nešto u gradskoj kući. ovaj debil je došao čak iz crne gore samo da bi je zaklao.

verovatno je i pobegla od njega odatle

Posted

to je ta eugenika. 

ubij žensko i pre no što se rodi, a ako izmakne može i ispred radnje.