villiem Posted December 26, 2019 Posted December 26, 2019 1 minute ago, pbg12345 said: zasto je tesko razumeti da bi to bilo samo jos jedno dodatno oru(z)dje u rukama vlasti i otkud uverenje da bi se eto bas to, za razliku od svih drugih poluga moci koristilo iskljucivo u "ispravne" svrhe recimo da usled emocija gledaju siru sliku, drustvo koje bi se sustinski razlikovalo od ovoga
ordi Posted December 26, 2019 Posted December 26, 2019 2 minutes ago, pbg12345 said: dakle nemam ja nikakav problem da neko ovakav zavrsi najgore moguce imam problem sa tim ko je merodavan da procenjuje kad treba izvrsiti tako drakonsku kaznu rekoh u postu iznad - u slučajevima pedofilije i ubistava dece
pt 2.0 Posted December 26, 2019 Posted December 26, 2019 Quote nije u pitanju "klasican silovatelj" vec manijak koji je opsednut sisanjem koje nije (iskljucivo) povezano sa seksualnim nagonom uz ogradu da ne znam šta se tačno podrazumeva pod klasičan silovatelj, ono što je u medijima bilo rečeno jeste da je ovde reč o psihopatskom tipu ličnosti, koji je teško i jako bilo zlostavljan od majke kao dete, deo čega je predstavljalo i šišanje. jezivo je sve zajedno, i ne bih dalje komentarisala ništa.
Filozof manijak Posted December 26, 2019 Posted December 26, 2019 8 minutes ago, pt 2.0 said: jezivo je sve zajedno, i ne bih dalje komentarisala ništa. +1
Bogotac Posted December 26, 2019 Posted December 26, 2019 Ne vidim razlig zasto ne uvesti smrtnu kaznu za ekstremne slucajeve kao sto je ovaj
pbg12345 Posted December 26, 2019 Posted December 26, 2019 10 minutes ago, Bogotac said: Ne vidim razlig zasto ne uvesti smrtnu kaznu za ekstremne slucajeve kao sto je ovaj zato sto je jedna stvar, da covek kad cuje za ovako nesto i takve "ljude" pomisli "zasto zaboga ovakvi imaju pravo na postojanje" a nesto sasvim drugo dati u ruke nekom zakonsko pravo da druge ljude lisava zivota pogotovo je to problematicno u drustvima poput naseg
Frank Pembleton Posted December 26, 2019 Posted December 26, 2019 Jedino što mi vuče prevagu protiv smrtne kazne je to što ne verujem da možemo biti 100% sigurni u pravednost osude, a posle smrtne kazne jelte nema ispravke...A razumem i ljude koji misle da to jeste jedina kazna, meni prosto te sumnje nose prevagu da sam protiv da država na ovaj način deki pravdu... ... Shiit has hit the fan...
Meazza Posted December 26, 2019 Posted December 26, 2019 27 minutes ago, pbg12345 said: kod mene sigurno nije to slucaj samo pre svega strah koje bi takvo delovanje moglo doneti po drustvo dakle nemam ja nikakav problem da neko ovakav zavrsi najgore moguce imam problem sa tim ko je merodavan da procenjuje kad treba izvrsiti tako drakonsku kaznu Isto i kod mene, plus jos jedan razlog. Lako je pricati i zeleti smrt, ali niko ne pita i ne misli o tome ko zapravo treba da obavlja posao dzelata, kako i na koji nacin i kakav uzas to u stvari podrazumeva kod osobe koja vrsi smrtnu kaznu. Ubijanje unistava dusu, a zamislimo sta radi na dusevnom planu ubijanje kao posao. Sama ideja ledi krv u zilama Ne zelim da postoji institucija dzelata u mojoj drzavi i da takve stvari i takvi uzasi budu normalizovani. Tako mislim i najdublje osecam. Zrtve ne mozemo vratiti, zlocine ne mozemo ispraviti. Ubicu-psihopatu treba zauvek onemoguciti da ponovi zlocin i zauvek ga lisiti slobode. Jednostavno ne shvatam sta smrtna kazna pozitivno donosi drustvu sto ne daje kazna dozivnotnog zatvora. Ali vidim njene negativne efekte po moral dzelata i citave nacije koje dozivotna kazna nema.
Tsai Posted December 26, 2019 Posted December 26, 2019 7 minutes ago, Skyhighatrist said: Jeboteleb jel moguce da je neko toliki ljjdski otpad i govno mrtvo da objavi ovo. Pa poludecu jbt
Meazza Posted December 26, 2019 Posted December 26, 2019 1 hour ago, ordi said: i da - ja ne bih imala problem da ga upucam i da živim sa tim da je, daleko bilo, moje dete u pitanju. Ovo apsolutno razumem i delim sentiment. Ali jedno je kad je osveta licna, a nesto sasvim drugo da je ubijanje nekim ljudima posao za koji dobijaju drzavnu platu, ljudima koji mogu imati i porodicu, zenu, decu... Kako ce rasti takva deca, sa kakvim idejama i osecanjima? Kako je znati da ti se komsija... time bavi? Samo nam jos taj uzas fali u ovoj drzavi.
pbg12345 Posted December 26, 2019 Posted December 26, 2019 (edited) @Meazzauostalom nije bez razloga bila praksa da u streljackom vodu nemaju svi bojevu municiju da bi izvrsioci sebi mogli dati nadu da nisu oni ti koji su ubili, vec da je u pitanju "kolega pored" i to potenciranje "malcanskog berberina" i davanja nekakvog holivudskog zapleta ovom uzasu je velika novinarska jadnost Edited December 26, 2019 by pbg12345
Meazza Posted December 26, 2019 Posted December 26, 2019 Just now, pbg12345 said: @Meazzauostalom nije bez razloga bila praksa da u streljackom vodu nemaju svi bojevu municiju da bi izvrsioci sebi mogli dati nadu da nisu oni ti koji su ubili, vec da je u pitanju "kolega pored" Da, tacno. Biti i najmanji saucesnik u toj gadosti moze da te moralno unisti.
đorđe geprat Posted December 26, 2019 Posted December 26, 2019 1 hour ago, Frank Pembleton said: Jedino što mi vuče prevagu protiv smrtne kazne je to što ne verujem da možemo biti 100% sigurni u pravednost osude, a posle smrtne kazne jelte nema ispravke... A razumem i ljude koji misle da to jeste jedina kazna, meni prosto te sumnje nose prevagu da sam protiv da država na ovaj način deki pravdu... ... Shiit has hit the fan... prvi pasus je iskazao moj stav. takođe, mislim da silovanje nije samo seksualni čin, da je tu u većoj meri iskazana neka patološka potreba za dominacijom, za potrebom da se neko učini nemoćnim. institucije treba da rade posao kako treba. ovde, na žalost, institucije ne postoje.
Recommended Posts