May 19, 20195 yr Znaci stvarno bila zavera. A nas su ucili da zavere postoje samo u glavama dokonih paranoika.
May 19, 20195 yr On 19. 5. 2019. at 20:17, Meazza said: Znaci stvarno bila zavera. A nas su ucili da zavere postoje samo u glavama dokonih paranoika. To što si paranoičan, ne znači da ipak nisi u pravu...
May 19, 20195 yr On 19. 5. 2019. at 21:28, Caligula said: Nije zavera nego kriminal +1 bilo je i drugih slučajeva kartelskog štelovanja cena pa niko nije kukao da je zavera
May 20, 20195 yr nije to zavera, nego kapitalizam. to shto se ovde kapitalizam masovno dozivljava kao zavera, mozda jeste intuitivno tachno razumevanje marksa, moze i tako da se gleda na stvari, ali je u praksi (1) naivno (2) odraz lenjosti uma. a da je lakshe tako, jeste.
May 20, 20195 yr On 20. 5. 2019. at 7:40, gospa buba said: nije to zavera, nego kapitalizam. to shto se ovde kapitalizam masovno dozivljava kao zavera, mozda jeste intuitivno tachno razumevanje marksa, moze i tako da se gleda na stvari, ali je u praksi (1) naivno (2) odraz lenjosti uma. a da je lakshe tako, jeste. Pa sad, ovako kako glasi naslov, to nije ni u kapitalizmu dozvoljeno (mislim, jeste, u onom 19.vekovnom, ali sam se nadao da toga nema više u takvim oblicima)... To se zove stvaranje kartela i trebalo bi da je zabranjeno u modernom kapitalizmu... Zavera nije naravno, nego samo klasični, stari, i ne baš tako dobri kapitalizam, koji je stvorio Marksa... E sad, ja dalje od naslova nisam čitao, ne da mi se da otvaram b92, jer neznam kakva će glupost da iskoči, možda tekst, kao po običaju, nema nikakve veze sa naslovom... Što je još jedan pošast 21. veka i modernog kapitalizma, bar u Srbalja...
May 20, 20195 yr Evo ga na engleskom, ovaj mi se učinio najčitljivijim od prvih nekoliko koje sam pročitao. https://www.pharmacytimes.com/resource-centers/reimbursement/antitrust-lawsuit-targets-20-generic-drug-manufacturers-15-industry-executives-over-medication-pricing Quote ...statins, ace inhibitors, beta blockers, antibiotics, antidepressants, contraceptives, and nonsteroidal anti-inflammatory drugs that are used to treat basic infections, diabetes, cancer, epilepsy, multiple sclerosis, HIV, ADHD and other conditions... Trenutno je u pitanju samo tužba, nije dokazano. Moguće da će doći do nagodbe. Ja to površno i potpuno laički pratim. Iznenađenje mi je da nema meni najomraženijih GlaxoSmithKline. U aprilu je bilo i ovo: Quote Drugmakers Jazz, Alexion, Lundbeck to pay $123 million to resolve U.S. charity kickback probe https://www.reuters.com/article/us-usa-healthcare-charities-settlement/drugmakers-pay-123-million-to-resolve-u-s-charity-kickback-probe-idUSKCN1RG1SJ
May 20, 20195 yr On 20. 5. 2019. at 7:48, radisa said: Pa sad, ovako kako glasi naslov, to nije ni u kapitalizmu dozvoljeno (mislim, jeste, u onom 19.vekovnom, ali sam se nadao da toga nema više u takvim oblicima)... To se zove stvaranje kartela i trebalo bi da je zabranjeno u modernom kapitalizmu... Zavera nije naravno, nego samo klasični, stari, i ne baš tako dobri kapitalizam, koji je stvorio Marksa... E sad, ja dalje od naslova nisam čitao, ne da mi se da otvaram b92, jer neznam kakva će glupost da iskoči, možda tekst, kao po običaju, nema nikakve veze sa naslovom... Što je još jedan pošast 21. veka i modernog kapitalizma, bar u Srbalja... ne da ja kritikujem tebe/vas, nemoj da mislish. sve i da nije dozvoljeno sada, to je samo lokalna i vremenski ogranichena prepreka, sve ce to da se promeni kad se steknu uslovi. takva je priroda uredjenja...
May 20, 20195 yr On 20. 5. 2019. at 10:07, gospa buba said: ne da ja kritikujem tebe/vas, nemoj da mislish. sve i da nije dozvoljeno sada, to je samo lokalna i vremenski ogranichena prepreka, sve ce to da se promeni kad se steknu uslovi. takva je priroda uredjenja... A mozda se nekad nesto promeni i u smeru opsteg dobra? hhhhahahahahaha....ha..
May 20, 20195 yr uvek moze da se proba nekad i probaju ljudi al uvek ima neko da im objasni da je to bulshit i neka pobedi najjachi. jer prirodno.
May 20, 20195 yr On 20. 5. 2019. at 11:03, gospa buba said: uvek moze da se proba nekad i probaju ljudi al uvek ima neko da im objasni da je to bulshit i neka pobedi najjachi. jer prirodno. Najbolje da se vrati ono natprirodno, vlast da se imenuje od boga licno pa ti onda nesto kazi Ionako samo tupimo bezveze
May 20, 20195 yr Kapitalizam je i ovo što će da ih tuže i što će morati da se nagode ili da plaćaju po odlukama nadležnih organa.
May 20, 20195 yr da li uopshye postoji neki drugi mehanizam da se sprechi bogatash da eksploatishe bolesnu nejach?