Jump to content
IGNORED

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

betty

Recommended Posts

Posted

devojke! pa vi ste u fazi nasilnog chitanja poslednjeg poglavlja? :o

pa kul, nachisto :D

ja poznajem osobu, tj. poznajem osobu i mentora (ne da mentor nije osoba) koja je smislila fantasticnu tehniku: jednom nedeljno je zvao mentora na kafu, ovaj se rado odazove, onda bi se nasli, osoba-kandidat bi otvorila lap-top, stavila ispred mentora i ovaj bi citao, dok bi kandidat listao neki casopis. dok je ovaj shvatio, posle par nedelja, sta se desava, bilo je kasno, teza je vec bila procitana...

Posted (edited)

ja cu morati da vrshim takvo neko neprimetno nasilje nad kandidatkinjom, vishe treba meni nego njoj <_<

samo ne znam kako ce da napravi tezu a da ne zna :o

i to ne mogu da se nakajem shto sam se prihvatila :cry:

Edited by gospa buba
Posted

mozda da je uclanimo na forum i otvorimo temu sa temom teze? ima li neki hobi?

Posted

evo dobih i feedback za poslednje poglavlje danas, fala isusu. temeljan, promisljen, konstruktivan, kvalitetan. vidim i da je prvo procitao sve u komadu da stekne sliku pa onda krenuo da cita ispocetka i komentarise redom. i jos kaze, ne moram nista ja da menjam, nego ako hocu... stvarno ima momenata kad je odlican. steta sto je budala :lol:

Posted (edited)

mozda da je uclanimo na forum i otvorimo temu sa temom teze? ima li neki hobi?

ne znam. ne zelim da znam. zelim vremeplov <_<

ili da je lansiram na mars nepovratno. to je dobro opravdanje :s_w:

edip@beta. to je obichno tako ^_^

Edited by gospa buba
Posted (edited)

tvitnula sam, gotovo je, sad mi nema nazad.

naucni vocap: otkako sam prosle nedelje odlucila da je vreme da ne radim nista naucno do februara, tako su mi stigla dva izuzetno zanimljiva poziva za kolaboraciju.  :frust:

vidimo se u februaru, kolege.

Edited by betty
Posted

Moj bivi radni univerzitet u mojoj bransi prema ocekivanjima. Moj PhD univerzitet podbacio. 

UCL razbio u ekonomiji, u biznisu je cudno da je LBS zavrsio peti.

Posted

Neje mi jasno gde je Kembridz u fizici, kako to uopste fercera...

Posted

Evo mi odgovora... ko je vas cek'o da mu odgovorite, docekao je i Godota.  :fantom:

http://www.bbc.com/news/education-30521423

precizniji odgovor je ovde: http://results.ref.ac.uk/%28S%282oaaancjyj5xezhnwp213kkc%29%29/Results/ByUoa/9#

po mom misljenju prosli su odlicno, od njih je bolji samo oksford, a tu su u nivou sa mancesterom, notingemom i sent endrjusom/edinburgom. stratklajd razvalio, eto to su ti pozitivni momenti refa kad relativno beznacajni univerzitet moze da odneguje i razvija sjajno odeljenje.

Posted

UCL odlican. Po research power smo prvi  :thumbup:

research power je za upravu, a league tables su za naucnike da se slade i ponose. jos uvek razmisljam o rezultatima. environment naravno donosi stanoviti bias prema velikim institutcijama koje imaju tradiciju i resurse, ali to je neminovno, impact mi je jos uvek zagonetan i cekam da objave sve pa da vidim sta je trebalo uraditi za 4*.

Posted

Manchester tačno u nivou Kembridža. Zna Brian Cox gde je dobro. ;) 

Posted

Evo mi odgovora... ko je vas cek'o da mu odgovorite, docekao je i Godota.  :fantom:

http://www.bbc.com/news/education-30521423

nisam pazljivo gledao linkove, tako da mozda nesto ponavljam... ali generalno je dosta komplikovana igra i razne skole optimizuju razne stvari.

jedan kljucni deo odgovora ti je u kategoriji "number of staff submitted"

svaka skola sama odlucuje ko im je "research active" staff. mozes da ne submitujes nekog profesora ako mislis da ce lose proci, a mozes i da submitujes postdoca (dokle god ima neki personal fellowship, ne sme da bude obican postdoc na grantu).

cam i ox generalno optimizuju ukupan broj poena, koji se bolje korelise sa parama koje zapravo dobijes, a ne prosecnu ocenu, na osnovi koje se pravi ova prvo-objavljena lista.

konkretno za fiziku cam i ox su prijavili bar dva puta vise ljudi nego sto imaju faculty membera, znaci u proseku svako bar jos po jednog postdoca.

bilo koja skola moze da izvuce malo bolji prosek ocena ako dovoljno smanji broj prijavljenih, na samo najsigurnije, ali osim jednog dana slave to im ne donosi nista stvarno bitno.

zapravo od svih mogucih lista/interpretacija je ta po proseku, koja se prva objavi, najmanje bitna.

sto je cam 5. manje vise, ox je 20 i neki.

a zapravo ox ima najveci procenat 4* radova, i pored drugog najveceg ukupnopg broja prijavljenih radova, a cam najveci ukupan broj 4* radova.