kgmr Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 edit: i cesto citira izvesnog ramon-y-cajal-a, naucnika rodjenog 1850, koji je izneo skup osobina dobrog naucnika. jao, meni je sef poklonio tu knjigu! os ti pozajmim?
betty Posted December 7, 2014 Author Posted December 7, 2014 neeeeeeeee danas mi je bas napisao u mailu: "They say stubornness and persistence are the most essential qualities in a scientist. So just take a deep breath and bounce back!" they je ramon-y-cajal (ramonika hal, kako sam razumela nase predavace na prvoj godini), naravno. otpisala sam mu ponesto gadno na racun them-a.
kgmr Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 they (ali nasima treba oprostiti, kod nas 'i' nesto i znaci. njemu 'y' ne znaci nista. glup je)
Indy Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 :( A meni pise na Google translate da 'y' znaci 'and'
gospa buba Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 neeeeeeeee danas mi je bas napisao u mailu: "They say stubornness and persistence are the most essential qualities in a scientist. So just take a deep breath and bounce back!" takva pisma pishe? :o kako ako kanish pobijediti, niposhto ne smijesh izgubiti?
Dagmar Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 (edited) takva pisma pishe? :o kako ako kanish pobijediti, niposhto ne smijesh izgubiti? bubo Betty, nadam se jer ti tako hoćeš da će ti uleteti taj grant, a ono što bih ti lično iskreno poželela je neko mesto u real ekonomiji (ako to postoji) tipa pri nekoj klinici. Edited December 7, 2014 by Dagmar
gospa buba Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 (edited) pa shta, pa shta! ^_^ ni prvi ni poslednji hromozom koji se zaleteo na malo vlasti. shto bi moj otac rado citirao nekog svog vec mrtvog profesora - chovek je toliko kvarljiva roba da nema te ambalaze koja moze da ga sachuva. da se mre od sujete, groblja bi bila na sprat <_< Edited December 7, 2014 by gospa buba
betty Posted December 8, 2014 Author Posted December 8, 2014 platice me ovde nesto mizerno za jedan semestar na oksfordu aaaand: kad je doslo do toga da pricamo konkretno, ipak nece. ne moze zvanicno da me zaposli, moze samo na tri meseca bez benefita, ali ne voli da zaposljava na tri meseca tako da sto ne bih potrazila drugde pa ako grant upali da se vratim u aprilu. kill me now.
BraveMargot Posted December 8, 2014 Posted December 8, 2014 bas mi je zao sto se tako maltretiras oko sledeceg projekta. mozda je resenje u tome da neko vreme napravis pauzu, pogledas poslove unaokolo, veliki broj organizacija podrzava mlade naucnice koje su zbog porodice neko vreme pauzirale s naucno istrazivackim radom? meni pada na pamet loreal, ali ima jos slicnih fondova, samo je potrebno nakucati nekoliko godina zivota u britaniji za neke od njih. koliko kapiram, ionako neces imati preveliki pad u produktivnosti, jer imas tu 1 publikaciju s bivsim sefom i par meseci rada na oksfordu koje ce se verovatno u nesto izroditi, a mozda ces nauku i vise voleti kad te ne bude masirao vise taj bivsi sef. u okolini oksforda ima puno prilika, npr jedan moj kolega radi u oksfordu clinical trials management za farmaceutsku industriju posle doktorata na temu pamcenja i hipokampusa (ispitanici=misevi), jedna drugarica (doktorat iz auditorne paznje) je neko vreme radila u muzeju nauke u londonu, imas ponekad i predavacke prilike na manjim univerzitetima u okruzenju (npr oxford brookes). prilike sa sredstvima u uk su tako lose da ni vecina ljudi sa stalnim polozajem nisu u stanju da dobiju projekat, pa je mozda dobro gledati koji se projekti oglasavaju na jobs.ac.uk pa ici na takva mesta, makar se nalazis u dobrom regionu gde ima puno prilika u okruzenju, ovde na severu skotske nasi bivsi postdokovi/studenti koji nece da se sele zavrsavaju redovno u naftnoj industriji da rade human factors analysis. sto se tice knjiga sa savetima za mlade naucnike, meni je ramon y cajal previse okrutan, dosadan i staromodan, tako da mladim studentima koji se raspituju o tome kako je to biti naucnik preporucujem medawarovu 'advice to a young scientist'. ramon y cajal je vise koristan ako ti trebaju saveti kako da budes uspesan vodja velike istrazivacke grupe na nemackom univerzitetu a nisi dovoljno bezosecajan i sklon maltretiranju ostalih.
BraveMargot Posted December 8, 2014 Posted December 8, 2014 zaboravih, ima i dobrih prilika u administraciji na fakultetima, gde je direktno isukstvo u nauci neophodno, a to su moderne teme kao public engagement officer, ili athena swan officer. za one koji ne znaju, athena swan je sistem koji je uveden u uk da bi promovisao/stitio zene u nauci.
betty Posted December 8, 2014 Author Posted December 8, 2014 (edited) hvala margot, korisni su mi ovi saveti. svakako cu prvo odmoriti ko covek. jel primas posete? :) a onda cu potraziti nesto izvan ove laboratorije, mozda i izvan univerziteta. samo moram da kazem: imam ja dve JNS publikacije s njim - jednu citiranu stotinak puta, a i druga je prilicno jaka - i jednu tehnicku publikaciju u neuroimage kao drugi autor. i jos tri in the pipeline, dve kao prvi autor. jedna ce izaci cim uspemo da dignemo podatke na neku bazu koja sporo uploaduje. sve to sa doktorata, plus jos par od vremena pre doktorata. nije moj problem u produktivnosti, nego u nepoverenju u produktivnost uprkos rezultatima. Edited December 8, 2014 by betty
Budja Posted December 8, 2014 Posted December 8, 2014 Kad smo vec kod Britanije, jos 10 dana do objavljivanja REF rezultata.
Indy Posted December 8, 2014 Posted December 8, 2014 (edited) zaboravih, ima i dobrih prilika u administraciji na fakultetima, gde je direktno isukstvo u nauci neophodno, a to su moderne teme kao public engagement officer, ili athena swan officer. za one koji ne znaju, athena swan je sistem koji je uveden u uk da bi promovisao/stitio zene u nauci. Betty, koliko sam ispratio, mora da dosad prilicno dobro vlada nekim od programskih jezika. EDIT. Naravno i statistikom, da ne zaboravim. Trebalo bi da ima nesto u formi data analyst, data scientist, kako god da se zove... Mogu da napisem detaljnije sta se trazi, ako te to zanima betto. Edited December 8, 2014 by Indy
Recommended Posts