Jump to content
IGNORED

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

betty

Recommended Posts

pa bas. stvar je u tome sto je izuzetno dobar student, i sto je izgurala odlican projekat vrlo nezavisno. cak ga je sama i osmislila. pa bismo onda da budemo nezni s njom. ono, zasluzila je.

ali ovo brljanje s pojmom type I error-a joj ne treba. radi se inace o tome da smo uradili latency analysis, sto ona odobrava, ali onda smo otisli nedopustivo dalje po njoj, tako sto smo pogledali i efekat na amplitudi. koji se odvija kasnije od latency efekta, i u suprotnom je smeru nego sto bismo pretpostavili na osnovu ovog prvog efekta. 

da ja napisem clanak me sprecava i cinjenica da se radi o lingvistici, mada bih i mogla da ga uoblicim da glavna tema bude hijerarhijska auditorna obrada. ma...

ja imam jednog, koji iskreno i krajnje pesimistichno sumnja u svaki svoj rezultat, chak i kada je ponovljiv i ponovljen. i sve je besmisleno  apsolutna tragedija.

mnogo su teshki takvi ljudi, sreca pa ne moram da radim s njim, mislim da bih ga ustrijelila i pre prve publikacije.

Edited by gospa buba

radi se inace o tome da smo uradili latency analysis, sto ona odobrava, ali onda smo otisli nedopustivo dalje po njoj, tako sto smo pogledali i efekat na amplitudi. koji se odvija kasnije od latency efekta, i u suprotnom je smeru nego sto bismo pretpostavili na osnovu ovog prvog efekta. 

To sto si napisala stavite u pasus sa nadnaslovom Limitations to This Experiment, ili stogod slicno. Reci joj da perfekcija ne sme da bude neprijatelj dobrog.

ma sto je najbolje to uopste nisu limitations. kad dobijes jedan efekat, mozes da ocekujes i drugi. kad smo pogledali kakav je drugi, ispostavilo se da je daleko kompleksniji, sto je zanimljivo. e a onda smo hteli da imamo kontrolnu analizu, pa smo uradili istu stvar u desnoj hemisferi (koja nije toliko ukljucena u obradu verbalnih sadrzaja, i koja nije bila planiran target obrade na pocetku) i tu nas je docekalo iznenadjenje: umesto nikakvih efekata, vrlo jaki rezultati, i to kao u ogledalu u odnosu na levu hemisferu. ma, podaci su bombonica. 

nego ona jadna ne zna kako da intepretira to sto je dobila a mi joj nismo od neke pomoci. mi koji znamo neuroimaging ne znamo lingvistiku, tip u timu koji zna lingvistiku ne zna neuroimaging, i ona ne zna sta ce podacima koji su neocekivani i novi i ne uklapaju se u postojece teorije. mada, po pitanju uloge desne hemisfere, sve sto postoji u literaturi je relativno novo i nedovoljno istrazeno (rekao mi redbus), ali rad u takvim teorijskim uslovima je nauka par ekselans. 

Edited by betty

ma sto je najbolje to uopste nisu limitations. kad dobijes jedan efekat, mozes da ocekujes i drugi. kad smo pogledali kakav je drugi, ispostavilo se da je daleko kompleksniji, sto je zanimljivo. e a onda smo hteli da imamo kontrolnu analizu, pa smo uradili istu stvar u desnoj hemisferi (koja nije toliko ukljucena u obradu verbalnih sadrzaja, i koja nije bila planiran target obrade na pocetku) i tu nas je docekalo iznenadjenje: umesto nikakvih efekata, vrlo jaki rezultati, i to kao u ogledalu u odnosu na levu hemisferu. ma, podaci su bombonica. 

nego ona jadna ne zna kako da intepretira to sto je dobila a mi joj nismo od neke pomoci. mi koji znamo neuroimaging ne znamo lingvistiku, tip u timu koji zna lingvistiku ne zna neuroimaging, i ona ne zna sta ce podacima koji su neocekivani i novi i ne uklapaju se u postojece teorije. mada, po pitanju uloge desne hemisfere, sve sto postoji u literaturi je relativno novo i nedovoljno istrazeno (rekao mi redbus), a rad u takvim teorijskim uslovima je nauka par ekselans. 

djizs, pa bachite se svi troje zajedno, ti koja ne znash to shto zna on, on koji ne zna to shto znash ti i ona koja ne zna shta ne zna.

meni to skroz izgleda tako, da nemate kud drugo :)

(hocu da kazem, iskoristite neistrazenu oblast, makar (malo) i pogreshili. ja sam jednom surfovala na talazu nove oblasti i bilo je bozanstveno, a sada ti govorim sa dna vec stare oblasti. ono prvo je bolje ^_^. da ne kazem kad ako ne sad i ko ako ne vi -_-)

Edited by gospa buba

@betty

Sve su to meni spanska sela, ali generalno ako imas neki problem (a posebno ako je interesantan) u vezi sa svojim radom i metodologijom, i to moze biti paper (cak i samo za sebe... ako se dovoljno razradi). Mozda je, doduse, preveliki zalogaj za totalnog pocetnika.

pa eto, kod prosecnog master studenta bi standardno bilo da phd mentor preuzme kormilo i objavi rad, sa studentom kao drugim autorom i vrhovnim mentorom kao poslednjim. kod nje, deluje da ima kapacitet da izgura clanak (u smislu da moze da napise solidan prvi draft koji mi onda mozemo da iskasapimo), i zbog opsteg kvaliteta rada i zbog toga sto je bila njena ideja i zbog toga sto je sama uradila najveci deo posla, mislimo da je zasluzila da bude prvi autor. i tako je i pao dogovor, ali sad se ona odjednom ukopala. mislim ukopavala se i ranije, izrazito je oprezna u interpretacijama i tako to, ali sad se bas bas ukopala. i sad je pitanje, valja li je naterati da napise nesto sto nece i stavi ime na to, ili joj oduzeti prvo autorstvo. i jedno i drugo je nasilno i bezveze, tako da je cilj da je nezno ubedimo. ali malo me to smara. 

jos su me ostali ostavili na vetrometini da se ubedjujem. kad sam ih podbola, bili su u fazonu - a pa mi se s tobom sve slazemo, bas si joj lepo rekla, klimamo glavom! pa majku mu, dodajte svoje glasove. valjda ce uskoro.

ja radim samo permutacione testove -_-  ne haju za oblik distribucije i nije im u dizajnu da proizvode greske tipa jedan, dva velika bonusa za tip podataka sa kojim se obicno akam.

Ja sam nekad imao kolegu (Kanadjanina) koji je sa ponosom tvrdio da on uopste ne koristi statistiku u svojim istrazivanjima. U rezultatima predstavlja samo gole brojeve. (Mozda zato nije imao nijednu publikaciju, ne znam).

Ali, gledano unazad, imao je interesantan pogled na stvari.

Ja sam nekad imao kolegu (Kanadjanina) koji je sa ponosom tvrdio da on uopste ne koristi statistiku u svojim istrazivanjima. U rezultatima predstavlja samo gole brojeve. (Mozda zato nije imao nijednu publikaciju, ne znam).

Ali, gledano unazad, imao je interesantan pogled na stvari.

Ovo zvuci kao medicinar :)

Betty, ova tvoja situacija zvuci kao 1 pravi pedagoski zadatak za mentora. A vjerojatno bi se radije bavila sa 100 usko-strucnih...