Jump to content
IGNORED

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

betty

Recommended Posts

plus ja imam večan problem multidisciplinarnosti u smislu da sam dobra u oblasti X, Y i Z ali ni u jednoj ultra-super-giga-mega dobra
Plus jean. Posebno sam se istakao u oblasti forumologije, izmedju ostalih pola tuceta raznorodnih specijalnosti.
samo ako se vratim psihologiji
Ej, psihologe, kad si ovde, reci da li je ovo nesto pogresno protumaceno (kako se meni cini). Posto na sr/hr netu govore da ta nova psiho-biblija (americka) smatra "opozicioni stav" disorderom, medjutim nigde na engleskom ne mogu da nadjem istu tvrdnju.Primer 1Primer 2Jako sam zainteresovan posto sam ubedjen da i sam patim od ODD (Oppositional Defiant Disorder). :s_d:
Ej, psihologe, kad si ovde, reci da li je ovo nesto pogresno protumaceno (kako se meni cini). Posto na sr/hr netu govore da ta nova psiho-biblija (americka) smatra "opozicioni stav" disorderom, medjutim nigde na engleskom ne mogu da nadjem istu tvrdnju.
mislim da je ODD stara dijagnoza, samo ju je neko sad naprasno otkrio pa je potura kao novu stvar. vecina dijagnoza lice na normalne varijacije u ponasanju kad ih procitas na papiru, ali u teoriji bar ne bi trebalo da budu nalepljene osim ako ne stvaraju velike probleme u zivotu. u ovom slucaju, recimo da se radi o deci koja toliko burno reaguju na sputavanja (a zivot deteta je pun sputavanja volje, ko jos zeli da sedi u klupi i uci tablicu mnozenja), da sa njima ne mogu da izadju na kraj ni roditelji ni skola ni okolina, nego je potrebna i pomoc terapeuta.to je u teorijskoj praksi. u prakticnoj praksi, citala sam da se dijagnoze zbilja daju sve lakse i lakse. ja sam dugo imala utisak da se ljudi jako ruzno foliraju kad ozbiljno kazu da su malo ocd, ili malo bipolarni, ili sta vec - kad su to sve jako ozbiljni problemi. kad ono medjutim, zbilja se na zapadu doslo do toga da se psihofarmaci prepisuju za simptome koji su daleeeko daleko manje izrazeni nego nekad ranije (i daleko su ispod nivoa za koji su sami lekovi proizvedeni).a ti si malo mator za odd, moras da nadjes neku drugu dijagnosticku kategoriju ^_^
Same here! Neverovatno.
opet konkurencija :isuse:
nego, beto, koga uze djevojku ili djuvegiju? :happy:
uh, ja sam odlucila da ga branim ali on je odlucio da ipak radi tezu negde drugde. tako da sam bila srecna sto se nisam upustala u to, i pripade mi djevojka. e medjutim, on se posle par nedelja javio da se predomislio i da bi ipak kod nas, ali tu mi se vec cinilo da mi je prethodnim odustajanjem izmakao i ono malo argumenata, tako da sam ostala pri devojci. cula sam da je fantasticno talentovana, videcemo da li cu se sloziti.
statisticians for peace, prosperity and safety (SPSS)?
Prvo treba da se slozite oko toga kako se prave akronimi.EDIT. Glup sam, to je bila betty-fora. Edited by Indy
uh, ja sam odlucila da ga branim ali on je odlucio da ipak radi tezu negde drugde. tako da sam bila srecna sto se nisam upustala u to, i pripade mi djevojka. e medjutim, on se posle par nedelja javio da se predomislio i da bi ipak kod nas, ali tu mi se vec cinilo da mi je prethodnim odustajanjem izmakao i ono malo argumenata, tako da sam ostala pri devojci. cula sam da je fantasticno talentovana, videcemo da li cu se sloziti.
znaci ko pre djuvegiji njemu djevojka! sasrecom :ss1: Edited by lostfanforever

SPSS ima sasvim dovoljno S da se negde ubaci Srbija :lolol:A, inace, o ovome smo pricali neki dan na kafe pauzi (cuvena svedska "fika"). Manje vise svi (svi ovde znaci- drustvenjaci, empiricari) su u fazonu da makar u nekom periodu treba izaci iz "research question" sveta u nesto malo realnije. Ili bar imati neku tezgicu u neakademskom svetu.

Ja mislio, znas ono kada nekada namerno "pogrese" akronim, tako da ispadne neka fora. :D
eto, ispade fora i ovako...
SPSS ima sasvim dovoljno S da se negde ubaci Srbija :lolol:
vizionar!ja kad ne bih ostala u nauci, najvise bi mi nedostajalo okruzenje. volim ja svoje ngo drustvo, ali to podrazumeva prihvatanje lozenja na homeopatiju, uverenja da dezodorans izaziva rak dojke (napisala sam djoke!), da se organizam moze detoksikovati, da vazduhu u kancelariji treba jonizator, da se valja hraniti prema krvoj grupi... zna malo da smori.
da se organizam moze detoksikovati .
Ovo je apparently uslov i za clanstvo na ovom forumu. -_- EDIT. Okej, ne bas, ali se neki mnogo ljute oko toga. Edited by Indy
eto, ispade fora i ovako...vizionar!ja kad ne bih ostala u nauci, najvise bi mi nedostajalo okruzenje. volim ja svoje ngo drustvo, ali to podrazumeva prihvatanje lozenja na homeopatiju, uverenja da dezodorans izaziva rak dojke (napisala sam djoke!), da se organizam moze detoksikovati, da vazduhu u kancelariji treba jonizator, da se valja hraniti prema krvoj grupi... zna malo da smori.
svashta, ja sam u nauci u takvom okruzenju. homeopatija, krvne grupe, masoni, biciklisti, fashisti, junejmit :s_w:
A svetlosna formula?!
ne. tu mora da se rachuna ^_^(jao choveche, pa ne znam da li si ti bio u toku sa fantastichnim intervujima nama omiljenog druga spasoja, onomad o smaku sveta. to je jedna poezija :D. kasu velja abramchik i onaj jedan samoinicijativni inzenjer emitovali tesline talase sa rtnja? brate choveche, to je bio 1 spektakl!) Edited by thermal bug