February 16, 20205 yr ResearchGate pomaže (tražiti radove direktno od autora, ako ih nema u celosti, a ima već dosta toga "okačenog" što se može skinuti valjda legalno - ili, barem niko još ne proganja zbog toga.)
February 16, 20205 yr sci-hub je trenutno bogotac za to, pa dok traje traje. autori na research gate su lenji na komunikaciju znam neke
February 16, 20205 yr neke su izdavachi pocheli da prete avokadima shto su okachili (nisu meni, nekom) Edited February 16, 20205 yr by gospa buba
February 18, 20205 yr mrzim research gate i sve slično zaobilazim te linkove u širokom luku naišla sam skoro na jednog lika koji mrzi res. gate više od mene i umrla od smeha ovo mu je profilna na akademiji i profil na res. gateu https://www.researchgate.net/profile/Claudio_Tennie ...... u drugim vestima, porodi se stogodišnji izveštaj :hor-peva-aleluja:
February 18, 20205 yr On 18. 2. 2020. at 18:20, beyoncé said: u drugim vestima, porodi se stogodišnji izveštaj :hor-peva-aleluja: ja predala jutros. ceo dan u stanju psihosomackom, kao da nije gotovo edip. al ovaj hejter RGa ipak folowovovao neke sent from bubamoto
February 18, 20205 yr @buba i feel you juče izašla napolje i ceo dan padala popolju od sunčevog svetla i kiseonika On 18. 2. 2020. at 18:28, gospa buba said: edip. al ovaj hejter RGa ipak folowovovao neke ipak sam doslednija u hejtu
February 18, 20205 yr On 18. 2. 2020. at 20:13, beyoncé said: @buba [emoji38]ol: i feel you juče izašla napolje i ceo dan padala popolju od sunčevog svetla i kiseonika [emoji3] ipak sam doslednija u hejtu na nesrecu mi se poklopilo sa nekim internim dedlajnom nauchne prirode, pa sam krala vreme sama od sebe.ako slece godine opet budu trazili, bush pukla bum [emoji38]ol;sent from bubamoto
April 28, 20204 yr On 16. 2. 2020. at 23:28, gospa buba said: neke su izdavachi pocheli da prete avokadima shto su okachili (nisu meni, nekom) Kasnim sad za ovu diskusiju ali okačiš neki preprint, drugačiju verziju, to bi trebalo da može proći? Tako mi radimo i nismo još imali problema, ali možda ih i boli kurac jer to nisu neki cutting edge radovi koji će biti citirani u stotinama i hiljadama radova. A kače ljudi i na one preprint servere (zavisno od oblasti, arxiv je super za mat/fiz/cs). Mislim da će sci hub zauvek preživeti. Meet the pirate queen making academic papers free online ako neko ne zna priču iza sci huba...
May 7, 20204 yr A inače se ne mora čak ni doi kopirati, može i url direktno ili naziv rada (u 90% slučajeva mi rade sve opcije, samo nekad traži baš doi).
May 7, 20204 yr Verovatno je jednostavnije (tj. kraće) samo kopirati doi (i manja verovatnoća pogrešnih nalaza)... Ali, kako bilo, od koristi je.