Indy Posted February 16, 2020 Posted February 16, 2020 ResearchGate pomaže (tražiti radove direktno od autora, ako ih nema u celosti, a ima već dosta toga "okačenog" što se može skinuti valjda legalno - ili, barem niko još ne proganja zbog toga.)
gospa buba Posted February 16, 2020 Posted February 16, 2020 sci-hub je trenutno bogotac za to, pa dok traje traje. autori na research gate su lenji na komunikaciju znam neke
Indy Posted February 16, 2020 Posted February 16, 2020 A nisu svi lenji, neki™ su okačili sve što imaju u pdf-u... pa kome treba.
gospa buba Posted February 16, 2020 Posted February 16, 2020 (edited) neke su izdavachi pocheli da prete avokadima shto su okachili (nisu meni, nekom) Edited February 16, 2020 by gospa buba
beyoncé Posted February 18, 2020 Posted February 18, 2020 mrzim research gate i sve slično zaobilazim te linkove u širokom luku naišla sam skoro na jednog lika koji mrzi res. gate više od mene i umrla od smeha ovo mu je profilna na akademiji i profil na res. gateu https://www.researchgate.net/profile/Claudio_Tennie ...... u drugim vestima, porodi se stogodišnji izveštaj :hor-peva-aleluja:
gospa buba Posted February 18, 2020 Posted February 18, 2020 u drugim vestima, porodi se stogodišnji izveštaj :hor-peva-aleluja: ja predala jutros. ceo dan u stanju psihosomackom, kao da nije gotovo edip. al ovaj hejter RGa ipak folowovovao neke sent from bubamoto
beyoncé Posted February 18, 2020 Posted February 18, 2020 @buba i feel you juče izašla napolje i ceo dan padala popolju od sunčevog svetla i kiseonika 1 hour ago, gospa buba said: edip. al ovaj hejter RGa ipak folowovovao neke ipak sam doslednija u hejtu
gospa buba Posted February 18, 2020 Posted February 18, 2020 @buba [emoji38]ol: i feel you juče izašla napolje i ceo dan padala popolju od sunčevog svetla i kiseonika [emoji3] ipak sam doslednija u hejtu na nesrecu mi se poklopilo sa nekim internim dedlajnom nauchne prirode, pa sam krala vreme sama od sebe.ako slece godine opet budu trazili, bush pukla bum [emoji38]ol;sent from bubamoto
Shitgenstein Posted April 28, 2020 Posted April 28, 2020 On 17.2.2020. at 0:28, gospa buba said: neke su izdavachi pocheli da prete avokadima shto su okachili (nisu meni, nekom) Kasnim sad za ovu diskusiju ali okačiš neki preprint, drugačiju verziju, to bi trebalo da može proći? Tako mi radimo i nismo još imali problema, ali možda ih i boli kurac jer to nisu neki cutting edge radovi koji će biti citirani u stotinama i hiljadama radova. A kače ljudi i na one preprint servere (zavisno od oblasti, arxiv je super za mat/fiz/cs). Mislim da će sci hub zauvek preživeti. Meet the pirate queen making academic papers free online ako neko ne zna priču iza sci huba...
Shitgenstein Posted May 7, 2020 Posted May 7, 2020 A inače se ne mora čak ni doi kopirati, može i url direktno ili naziv rada (u 90% slučajeva mi rade sve opcije, samo nekad traži baš doi).
Indy Posted May 7, 2020 Posted May 7, 2020 Verovatno je jednostavnije (tj. kraće) samo kopirati doi (i manja verovatnoća pogrešnih nalaza)... Ali, kako bilo, od koristi je.
Recommended Posts