Jump to content
IGNORED

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

betty

Recommended Posts

Posted (edited)

shit :lolol:

:lolol: a ja baš mislila da ćeš se obradovati  

Pretprošle godine sam napravila haos sa tačkama i zapetama (menjaju pravila od dokumenta do dokumenta, nikako da pohvatam šta gde i kad ide), stotine hiljada se u riportu pretvorilo u milione, sreća pa je jedna koleginica primetila prilikom potpisivanja svojih primanja pošto većina i ne gleda šta potpisuje. 

Edited by Notorious
Posted

:lolol: a ja baš mislila da ćeš se obradovati  

Pretprošle godine sam napravila haos sa tačkama i zapetama (menjaju pravila od dokumenta do dokumenta, nikako da pohvatam šta gde i kad ide), stotine hiljada se u riportu pretvorilo u milione, sreća pa je jedna koleginica primetila prilikom potpisivanja svojih primanja pošto većina i ne gleda šta potpisuje.

e, to. nisam ja popunjavala ali sam prilikom poptpisivanja uochila fantoma. a baza je zatvorena i shtampana. ne znam kako ce to da reshe?. kako si ispravljala ?
Posted (edited)

e, to. nisam ja popunjavala ali sam prilikom poptpisivanja uochila fantoma. a baza je zatvorena i shtampana. ne znam kako ce to da reshe?. kako si ispravljala ?

Zvala sam osobu zaduženu za grupaciju i iskukala otključavanje baze, ne znam drugi način. 

edit: telefon i mejl analitičara zaduženog za oblast su u pozivu za popunjavanje obrasca finansijskog izveštaja, na samom kraju dopisa. 

Edited by Notorious
Posted

Tako su meni upisivali milione umesto hiljada pa sam dobio čestitku od poreske uprave da doplatim majci porez.

Posted

Zvala sam osobu zaduženu za grupaciju i iskukala otključavanje baze, ne znam drugi način. 

edit: telefon i mejl analitičara zaduženog za oblast su u pozivu za popunjavanje obrasca finansijskog izveštaja, na samom kraju dopisa.

nema shanse, 40 ljudi je potpisalo, oni su sada kao perje rasuto iz jastuka sa vrha oblakodera :d

@prosper. od majchine poreske ti stigla chestitka? :o

Posted

Da doplatim porez na prihod. 

Greška u slanju xml fajlova na relaciji posao-poreska, pa je stornirano u hodu ali je majčica ipak pročitala da sam prihodovao više nego što jesam. U suštini nije frka ali je cimanje da se nose papiri da se dokaže 1 poštenje :(

Posted

Da doplatim porez na prihod. 

Greška u slanju xml fajlova na relaciji posao-poreska, pa je stornirano u hodu ali je majčica ipak pročitala da sam prihodovao više nego što jesam. U suštini nije frka ali je cimanje da se nose papiri da se dokaže 1 poštenje :(

nisu ti rekli prvo plati pa ulozi prigovor? ^_^

Posted

grešna ti duša bubo, pa nisu to derači kože nego nežni šišaoci ovčije vune :D

dalo rok od 5 dana da se učoži primedba, primedba uložena i biće usvojena i to je to.

• 3 weeks later...
Posted

Moba? Koji jebeni kreten...

Jel tako testirana i aplikacija koja je trebala da izračuna kategorije pre, koliko, 2 godine?

Posted

Plus ima i stvar sa Nacionalnim savetom za nauku, koje mora da da svoje mišljenje na akt o vrednovanju programa istraživanja, a koliko čujem NSN zapravo nije konstituisan i efektivno ne radi pa je pitanje ko će, kako i kada OK-ovati taj akt (koji je još uvek u formi predloga).

Posted (edited)

SANU progovorio o fakultetskim plagijatima

Na okruglom stolu "Kodeks profesionalne etike na univerzitetima Srbije: kakav je i da li ga poštujemo?", održanom u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti iznete su poražavajuće činjenice o etičkim normama u nauci i na univerzitetima. Više od sto profesora objavilo je naučni rad u bezvrednim časopisima, a nijedan univerzitet nije imun na plagijate. Prema podacima akademika Dušana Teodorovića, predsednika Akademijskog odbora za visoko obrazovanje, čak 59 profesora sa Fakulteta organizacionih nauka bar jednom je objavilo rad u "predatorskom" časopisu. Na Fakultetu tehničkih nauka iz Novog Sada bilo ih je 45, na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu je 31 ovakav profesor, na Mašinskom u Kraljevu 21, a na Medicinskom fakultetu u Nišu 16 (www.academlink.com/blog/view/30341/sanu-fakulteti--kole-prevare). Takođe, prepisani ili kupljeni diplomski radovi i lažni doktorati, kvazinaučni prilozi profesora, nepoštovanje etičkog kodeksa i problematični izbori u nastavnička zvanja masovna su pojava.

U poslednje dve decenije na srpskim univerzitetima primetan je dramatičan porast neetičkog ponašanja. Dokaz je afera „Indeks” koja nije dobila epilog ni posle devet godina (www.academlink.com/blog/view/30362/sanu-progovorio-o-fakultetskim-plagijatima). Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević kazao je da taj univerzitet preduzima niz sistemskih mera da bi se detektovalo i sankcionisalo nepoštenje u nauci, ali i delovalo preventivno. Govoreći o predloženim rešenjima u pravilniku o doktorskim studijama, Bumbaširević je naveo da mentori ubuduće neće biti članovi komisije za ocenu doktorske disertacije. Sem toga, podižu se standardi za sastav tih komisija, pa će u njima sedeti samo ljudi koji su ispunili uslove da budu mentori (www.academlink.com/blog/view/30343/izai-iz-atmosfere-bubica-i-komanda-copypaste).

Edited by Prospero
Posted (edited)

Govoreći o predloženim rešenjima u pravilniku o doktorskim studijama, Bumbaširević je naveo da mentori ubuduće neće biti članovi komisije za ocenu doktorske disertacije. 

Ne znam zasto se ovo uzima kao neko kljucno pitanje. To je pokrenuo onaj tip iz Engleske (zaboravih mu ime), razotkrivac Stefanovicevog i cijeg jos vec laznog doktorata, koji se zgrazavao nad cinjenicom da su kod nas mentori u komisiji, jer kao kod njega nije bilo tako. Pa OK, ali to onda cini Englesku prilicnim izuzetkom bar koliko ja znam - u Americi, Kanadi, Svajcarskoj, Francuskoj, sasvim je podrazumevano da mentor bude clan komisije. Sastav komisije, broj komisija, procedura za odbranu (negde cak i broj odbrana), variraju od zemlje do zemlje i od fakulteta do fakulteta, ali svugde je najnormalnije da mentor bude clan komisije na odbrani.

Edited by hazard
Posted (edited)

a pa mi cemo sad da izokrenemo i ono shto nismo mislili. u stvari, prvo cemo to da izokrenemo. ostalo cemo da ostavimo -_-

edip. a u realnosti sam se bash uplashila da se neshto nije desilo, pa doshla da vidim :D

Edited by gospa buba