Jump to content
IGNORED

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

betty

Recommended Posts

:D

opet si pijan izgleda

Cekaj, pa ti ladno brises moje postove  :lolol:

More govedo jedno neotesano

da se sacuva od edita

Edited by ToniAdams

btw ja sam mogao da odem , ali me žigao stojko da idem pošto ja ja ja u životu imam sve, tako da u stvari nisam mogao da odem, te sam odbijao lukrativne ponude, kako su dolazile

Edited by Braća Strugacki

ama ljudi, sad tek vidim koliki je juce bio nesporazum, Indy prica o jednom krugu ljudi i o jednom momentu, vi (i ja juce) imate na umu celu populaciju i (bar) cele devedesete

toni penetrir'o.

?

tema je na koju sam odgovorio je bila sve samo ne naucna. 

a mislim da je bilo i pre mene nenaucnika koji su ovde izneli svoje misljenje.

jesi ti naucnica, beti?

Hm, hazard jeste ozbiljan, ali da li je to bas ozbiljno? :D Btw. tema o Indijcima je zanimljiva sama po sebi. Ja sam nasao da su (kako i prilici naciji od milijardu) uzasno varijabilni po svakom pitanju. I u dobrom i u losem smeru. (Moj trenutni shef je Indijac, i super je... za sad.)

Sudeci po mom iskustvu po bivsim britanskim kolonijama mogu reci da su indusi najgore gazde na svetu. Jedino srpske novokompovane mogu da im pariraju.

ne razumem, kako mislis da se odlucim?

Neke kompanije se zaista trude - od slova na papiru, preko HRa do stvaranja prihvatajuce atmosfere u kompaniji. Neke se trude samo na papiru. Neke se ne trude uopste i posalju na intervju ljude koji se cude sto zena voli programiranje.

Zato sto jedno i drugo ne ide. Ili je preovladjujuca atmosfera da zene imaju prednost ako nema nikakvih drugih razlika, ili se na intervjuima krste sto si uopste dosla. Ili je mozda negde izmedju i ovi sto se cude su pojedinacni slucajevi. U principu, to i jeste problem. Radis u dve firme u celoj Australiji i onda donosis zakljucke koje treba da se odnose na celu profesiju u celom svetu, da bi onda neko sa strane dosao i rekao "auuuu nisam znao da je to toliko zatucana sredina". To je stereotipizacija najgore vrste. NIGDE gde sam radio nisam slusao viceve na temu glupih zena, niti je bilo cisto muska ekipa (jednom je bilo blizu). Niti, i ovo je jako vazno, se svuda igra stoni fudbal, PS, Xbox i pusta brada - postoje zamisli jos sredine gde ljudi dodju na posao, ukljuce kompjuter, odrade posao i ugase kompjuter. Na fakultetu gde sam, postoji okvirno 1/4 zena, sto ne zvuci puno, ali automatski iskljucuje bilo kakvu musku atmosferu. Na masteru ih je rekao bih i nesto vise i ima ih medju studentima koji rade za profesore. Prosto ne postoji nijedan momenat gde bilo ko strci, zato sto je zensko. 

Sudeci po mom iskustvu po bivsim britanskim kolonijama mogu reci da su indusi najgore gazde na svetu. Jedino srpske novokompovane mogu da im pariraju.

oh yeah!

mi smo imali autenticnog idiota u ulozi CTO koji je pored toga sto kurcem nije hteo da mrdne u svom poslu uglavnom setao okolo i bukvalno cesao jaja, uglavnom pred zenama ali i muskarcima, iskazujuci tako valjda svoju visokopotentnost i prokrvljenost reprodukcionog sistema. stalno je u firmu iz rodne dzungle dovlacio mlade Induse od kojih su neki smrdeli kao zivotinje i nisu znali kako se koristi uredjaj poznat pod imenom water closet te su se na istog penjali ne bi li dosegli visinu na kojoj je vazduh do duse malo redji ali i cistiji.

Iako su orangutana drzali u firmi preko svake mere dugo uprkos zalbama koje su dolazile sa svih strana, konacno je zavrsio nogiran u dupe, naravno posle ogromne stete koju je napravio.

Edited by 3opge

Ovde su indusi gazde najvecih biznisa. Cini mi se da se vode devizom "jeftinije od konkurencije" sto prolazi jer vecina ljudi zaradjuje malo a i oni koji zaradjuju vise cesto nisu u stanju da razlikuju kvalitet.

E sad, kako postajes jeftiniji od konkurencije? Placaju ubedljivo najgore od svih, cesto za istu poziciju duplo manje, tretiraju te ko poslednje govno, ne placaju prekovremeno ili rad vikendom, ne daju odmor, otvoreno traze da radis neeticke stvari (i sami ih rade) itd itd... Pri tom, ovo je najbolje, isti ljudi koji se zale na los tretman svog sefa ce se tako ponasati prema svojim podredjenima i nece osecati nikakav problem. Npr, jedna induskinja mi je kukala sto njenom muzu indusu gazda (takodje indus) nije dao odmor kada su dobijali bebu nego je morao da uzme neplaceno (odbili mu mesecnu platu). Sa druge strane ta ista induskinja je ispizdela sto je sluzavka zatrudnela u isto vreme i sada trazi zamenu a nju ce da sutne (sa sve rodjenimom/nerodjenom bebom) na ulicu cim dodje druga.

Ili sef indus koji kenja otvoreno svojim inzenjerima sto instaliraju softver tako da se ne kvari pa ne mogu da naplacuju dodatno musterijama. 

Ili jedan sef indus sa kojim smo puno radili koji mi je ponudio, jer me jelte mnogo voli, nekog automehanicara takodje indusa uz reci "znam da je u frci sa kintom pa ga teram da mi popravlja kamione za kikiriki a evo ako oces i tebi moze, nemoj samo da mu das realnu cenu". Gledaju i da ti po svaku cenu izvuku sto vise kinte pa makar mu nikad vise ne dosao. 

Takodje su (bar u ITu) ubedljivo prvi po davanju mita. I takodje, uvek, placaju kikiriki radnu snagu (skoro mi se jedan zalio da ga potkradaju... a plata takva da se pitas od cega ovaj placa leba). 

Najgore u vezi sa njima je sto nemaju nikakav moralni problem sa svojim ponasanjem. 

Eto, a ako zvuci ko predrasuda, samo da kazem da sam radio sa par stotina indusa i da nisam sreo jednog koji se ne uklapa u ovaj kalup. 

Edited by Shan Jan