bigvlada Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Vidiš, znao sam da će neko reagovati na komentar, pa sam zato stavio i Pavla. Koji ima normalnu fotografiju. Pa i na zvaničnim slikama i svoju decu oblači normalno. Molio bih za punu fotografiju Elizabete iz tog perioda. Nosi li pet kila ordenja na sebi? Ovako je izgledao pre uvlačenja u zvanični dvorski pr. Srećom, kada je bio dovoljno odrastao da sam odlučuje o tome kako će se odevati, njegov ukus je bio dobar.
*edited by mod Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 (edited) Iz godišnjaka Jugoslovenskog Vazduhoplovstva za 1936. godinu.Jadno dete, šta mu rade.Jel po protokolu bilo da se deca kite ordenjem od 100 kila a da odrasli nista ne nose? Mislim nekako mi logicnije da je ovaj stariji nekako zavredio to ordenje vise od ovog mini me-a. A i ko god da je ubedio mog imenjaka da treba da se slika iz profila, taj mu nije mislio dobro. Edited December 13, 2012 by pavllle
Dr Arslanagić Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Da li bi ovaj pored kneza Pavla na slici mogao biti Verner Marh?Marh
kapetanm Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Žao mi što nemam skenirano svoju fotografiju u odelcu sa francuskom kapom i žilet razdeljkom -dete debil koje su oblačili baba i deda (polušvaba). Šta se čudite vremenima i običajima, bljak
Pontijak Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Da li bi ovaj pored kneza Pavla na slici mogao biti Verner Marh?auuuu kako je dobra ova fotografija!!! mislim na zanatsko umece fotografa :)
Dr Arslanagić Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Pronašao sam je na netu, nažalost nije potpisana. Rekao bih da je CPB ili Pravda (Politika nije jer ova sjajna fotka nije objavljena u štampanom izdanju).Na slici su (s leva na desno): kneginja Olga, Dragiša Cvetković (predsednik Vlade), knez Pavle (namesnik), Karl Maria Hetlage (izaslanik Alberta Špera), general Milan Nedić (Ministar vojske i mornarice), Viktor fon Heren (nemački ambasador u Jugoslaviji) i Hans Štefan (činovnik nemačkog građevinskog inspektorata).Beograd, nemački paviljon na Sajmištu, 5. oktobar 1940.
Cane Vukic Prebranac Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 Србачка лака бригада ВРС, Кустурица, чича Дража и добровољци из Пенџаба.
pere urban x Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Ovo je neka svadba na vojnoj vezbi, vidis da su okiceni.
Indy Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Kad su muskarci bili brkati i pravi muskarci. Circa 1900. "U.S.S. Newark -- sword exercise."
Dr Arslanagić Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 A 6-year-old orphan from Austria (above) ecstatically embraces a brand-new pair of shoes just given to him by the Red Cross, 1946 Gerald Waller
SleeperSleep Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 mene podsetila fotka na ovaj film: http://www.imdb.com/title/tt0118849/?ref_=sr_1preplakao od pocetka do kraja.
Recommended Posts