vathra Posted December 27, 2018 Posted December 27, 2018 Meni ovo liči na dve fotke slikane u malom razmaku.
Pontijak Posted December 27, 2018 Posted December 27, 2018 (edited) 13 minutes ago, vathra said: Meni ovo liči na dve fotke slikane u malom razmaku. a jeste, u pravu si, obratio sam paznju na polozaje svih likova auuu sta mi je ovih dana pa tako brljavim ? i umesto da odmah obratim paznju na stene ja gledam polozaj svakog od ljudi Edited December 27, 2018 by Pontijak
namenski Posted December 27, 2018 Posted December 27, 2018 2 hours ago, Pontijak said: moguce meni iskocila takva legenda i nisam imao razloga da sumnjam iliti ispadoh naivan edit: da, sada gledao malo po netu, u pravu su i anduril i namenski + sto je ova fotka koju sam postavio fotomontaza a ovo je originalna fotka Ha, nisam ni znao za varijante; Kapu su i inace optuzivali za neobjektivnosttm da ne kazem sklonost menjanju takozvane stvarnosti, cak i kod ove ikona fotografije koja je postala simbol Gradjanskog rata u Spaniji: Postavio sam je ovako, da se vidi za koju musteriju je radjena: liberalna Amerika, ona prava, nije imala dilemu oko strana u sukobu sto ce da iskija 50-ih kada krene lov na vestice i ostale komuniste... Ipak, mislim da je vathra u pravu, da se radi o 2 fotografije, snimljene u kratkom vremenskom razmaku: polozaj steneta, odlazeci Hemingvej (prvo se vidi njegov profil, a zatim ledja), izrazi lica ostalih koji tesko da su glumljeni...
Pontijak Posted December 27, 2018 Posted December 27, 2018 @namenski da, napisah vec da se cudim svojoj brljavosti pa ne primecujem ocigledno najvise sam sebe nasmejao oko tog steneta, skrenuli ste mi paznju anduril i ti i ja krenuo po netu da nadjem autenticniji sken te fotografije, nasao ovu drugu iz neke ozbiljne fotokolekcije i odmah sebi dreknuo a-ha! fotomontaza! pa mi vatra skrenuo paznju da su to ipak dve fotografije i ja onda krenuo da pazljivo proucacam ljude u kadru i zakljucio da je vatra u pravu i tek onda video stene u prvom planu koje samo sto ne laje sa fotografija da mi pokaze da su to dve fotke ako ovako izgleda pocetak demencije pa bice mi veselo
namenski Posted December 27, 2018 Posted December 27, 2018 2 hours ago, Pontijak said: ako ovako izgleda pocetak demencije pa bice mi veselo Ma pusti demenciju, nego me ovo tvoje stene podseti na jednu odlicnu seriju sovjetskih fotografija iz 1920 - 1921. Tema besprizorni, беспризорный, koji je posle Gradjanskog rata bilo sigurno par miliona i koje je trebalo zbrinjavati u uslovima koje je bolje i ne pokusavati opisati. 1
Pontijak Posted December 28, 2018 Posted December 28, 2018 @namenski odlicna serija dokumentarnih fotki :)
čarobni breg Posted January 10, 2019 Posted January 10, 2019 Građani i vojnici Crvene Armije u Knez Mihailovoj:
apostata Posted January 11, 2019 Posted January 11, 2019 On 27.12.2018. at 22:34, namenski said: Tema besprizorni, беспризорный, koji je posle Gradjanskog rata bilo sigurno par miliona i koje je trebalo zbrinjavati u uslovima koje je bolje i ne pokusavati opisati. E ali tu je tad bio Feliks Edmundovič.
namenski Posted January 11, 2019 Posted January 11, 2019 1 hour ago, apostata said: E ali tu je tad bio Feliks Edmundovič. Ти си Га први поменуо, тек да се зна; ја на твом месту не бих смео да чекам андурила
apostata Posted January 11, 2019 Posted January 11, 2019 (edited) Nema šta tu anduril da prigovori. To je nepobitni fakt. Edited January 11, 2019 by apostata
apostata Posted January 11, 2019 Posted January 11, 2019 Nego evo nešto uskladu sa nazivom teme. Glavna medicinska sestra hirurškog odjela bolnice Bestovske tvrđave Praskovja Leontjevna Tkačeva sa ženama i djecom oficira RKKA, u okruženju njemačkih vojnika, 26.06.1941.
apostata Posted February 18, 2019 Posted February 18, 2019 Danas je javljeno je da je u 95. godini umro Džordž Mendonsa, čovjek koji je ovjekovječen na jednoj od najčuvenijih fotografija XX vijeka - V-J Day in Times Square.
Recommended Posts