Sestre Bronte Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 (edited) nemaju vremensku mašinu jbg Edited October 14, 2012 by Zugurosh
Аврам Гојић Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 (edited) Rusija, 1909. - 1912. godinaautor Prokudin - Gorski Edited October 17, 2012 by Marko M. Dabovic
zorglub Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Sjajan je, ali portreti su ipak najjačitm. Emir:
Аврам Гојић Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Hehe, da, kako se razbaskario, tacno vidis da ga zulja stolica, nije navikao tako da sedi, ali, hajde, kada se vec pravi "vestacka slika"*, daj da se posedi na samlici.*rekao mi je jedan drugar da je njegov pradeda drzao foto radnju u staaarom Beogradu, i da su se fotografije reklamirale kao "vestacke slike".
Roger Sanchez Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Vidio sam te fotke na BBCevom sajtu - uživao. Preljep način da te podsjeti koliko nam toga fali u crno-bijelim tipičnim fotografijama prošlosti. Povijest je uvijek bila i uvijek će biti koloristička!
bigvlada Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Vidio sam te fotke na BBCevom sajtu - uživao. Preljep način da te podsjeti koliko nam toga fali u crno-bijelim tipičnim fotografijama prošlosti. Povijest je uvijek bila i uvijek će biti koloristička!I ja, koliko je fascinantna i malo poznata srednja Azija, a ovo je slikano pre malo više od 100 godina.
Аврам Гојић Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 (edited) Danas putujemo u Kutno, 100 kilometara od Varsave. Godina je 1940, i Hitlerov licni fotograf Hugo Jaeger odlucio je da u jevrejskom getu napravi snimke koje njegovi sunarodnici nece videti jos decenijama. Ovaj vatreni nacista i izvanredni dokumentarista snimio je Jevreje u getu - ne kao parazite koji cede srz nemackog naroda, nego kao ljude cija lica, puna duhovne snage, svedoce o tome da se ljudsko dostojanstvo moze videti i u najuzasnijim okolnostima.Niko ne zna zasto je napravio ove snimke. Gotovo svi ljudi sa snimaka okoncali su svoje zivote kao mucenici, dve godine kasnije, u logoru Helmno, prvoj fabrici smrti na tlu Treceg rajha. Edited October 18, 2012 by Marko M. Dabovic
Dr Arslanagić Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 East Germany - West Germany 1:0 (Jürgen Sparwasser '14)Hamburg, VolksparkstadionJune 22nd 1974Attendance 60.350
Recommended Posts