betty Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 a obaška što nije tačno da uvek neko nešto hoće, jer bi to značilo da se sve žene sviđaju svim muškarcima i obrnuto (tj obrnuto ne po onoj studiji, ali svejedno apsurdno)nenene, studija ne kaze da li muskarci hoce da jebu zene a zene nece da jebu muskarce, nego kaze da je jebacki momenat izrazeniji kod muskaraca. ne govori dakle o apsolutnim velicinama, nego o razlici u percepciji. razlika moze nastati i ako i jedna i druga osoba u principu i nemaju mnogo seksualnog interesa (u odnosu na seksualni interes prema drugim ljudima), a i ako obe osobe imaju mnogo seksualnog interesa. kljucni nalaz dakle je polna razlika, a ne kaze se ni kolika je ni gde su na nekoj apsolutnoj jebackoj skali ni jedni ni drugi. mozda se kaze u originalnom clanku, mada trend davanja tog podatke (tzv. velicine efekta) nije jos zaziveo u studijama tog tipa.
betty Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 E to bih i ja voleo da čujem.prvo se okaci na perspik pa cemo ti objasniti.
Turnbull Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 (edited) prvo se okaci na perspik pa cemo ti objasniti.Prvo mi objasnite, da se ne kačim bzvz :) Edited November 23, 2012 by Syme
pt 2.0 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 (edited) Ma nije nego čemu gluma?mozda nije gluma. pomisao da izlazis sa namerom da bi se ugovoreno muvao stvara nervozu, ne samo tipovima. jos ako je tip koji zove malo squared i bukvalan, osecas se kao da imas omcu oko vrata ili giljotinu nad glavom. spontano (pretpostavljam) znaci ajde da izlazimo (u grupi?), druzimo se, pa polako...kad vec pricamo o muvanju - moje naaaajbrze muvanje:... sa biciklistom na brankovom mostu pre sto godina. hodala ka nbgd, on vozio ka gradu, mimoisli se, on se vratio da mi kaze kako sam mu bas lepa i kako hoce da me upozna.kako smo se brzo smuvali, tako me brzo i otkacio (bukvalno za 2-3 nedelje), jer nisam htela da ga vodim na neku sedeljku (a tamo bile samo devojke i crko bi od dosade pa mi bilo nesto glupo) pa je ljubomorisao i raskinuo. mislio da nisam zainteresovana, a ja jesam bila (bio je skroz kao onaj tip iz nikite), samo mi trebalo malo vremena da se naviknem na vezu.@ilight - najbolji frajeri iz osnovne skole su uglavnom postali raspad, najbolji frajeri iz moje srednje - woahahaha, ne stvarno ne znam sta bi to bilo, sa izuzetkom mog najboljeg ortaka. nesto mi malo ruzno kako pricas o izboru svoje drugarice. Edited November 23, 2012 by PointTaken
Amelija Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 bas bili susta suprotnost, bas ono sto smo zvali 'Frajeri' i za kojima je otkidala cela gimnazija :Daha, to :Dšto znači da se meni en general sviđaju šonje razlika moze nastati i ako i jedna i druga osoba u principu i nemaju mnogo seksualnog interesa (u odnosu na seksualni interes prema drugim ljudima), a i ako obe osobe imaju mnogo seksualnog interesa. kljucni nalaz dakle je polna razlika, a ne kaze se ni kolika je ni gde su na nekoj apsolutnoj jebackoj skali ni jedni ni drugi. mozda se kaze u originalnom clanku, mada trend davanja tog podatke (tzv. velicine efekta) nije jos zaziveo u studijama tog tipa.pu bemliga sad tek ič ne razumem :lol:znači ako je muškarac A drug sa ženom B i oboje su seksualno napaljeni, a muškarac X je drug sa ženom Y i niko nije seksualno napaljen, svejedno će A biti napaljeniji nego B i X napaljeniji nego Y? A šta ako je drugarica napaljena kao takva a drug nije kao takav?ili je naučno utvrđeno da se takve kombinacije ni ne druže?ili šta?
ordi Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 ja bih samo 'tela da kazem, iz svog skromnog dosadasnjeg iskustva, da ako je ova betina studija tacna, ja sam onda deckic ili neprivlacna.
betty Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 ni ja tebe ne razumem amelija :lol:u istrazivanju, uzeli su parove prijatelja i pitali ih koliko im je onaj drugi privlacan, da li bi ih eventualno jebali, da li misle da su oni sami privlacni drugoj osobi.... pa sve to na skali od 1 do 5. (izmisljam detalje posto nisam citala original, ali tako otprilike to izgleda.) ispalo je da muskarci u proseku daju visi broj na skali nego zene, za sva ta pitanja. dakle isti par prijatelja (pa tako osamdeset parova prijatelja), svi odgovore, pa istrazivaci podele odgovore po polu i gledaju da li postoji razlika u proseku.e sad, razlika moze da postoji i ako muskarci daju odgovor u proseku 1.4 a zene u proseku 1.1 (gde zapravo niko ne bi nikog), je li, a razlika moze da postoji i ako su brojke 4.4 i 4.1 (gde bi zapravo svako svakog). znaci iz podatka da postoji razlika, ne znamo ko bi koga i da li bi, samo da bi m cesce nego z. mozda bi m uvek a z nikad, a mozda bi m nekad a z isto nekad ali redje - ne znamo.
Turnbull Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 (edited) Zaključak je zapravo - men are misguided, i imaju ozbiljan problem sa percipiranjem ženskim osećanja.Edit: Mada su ustvari i žene pomalo misguided, ali rekao bih manje, jer je njihove difolt pretpostavka razumnija - nema manifestacija, nema romantičnih osećanja. Muškarci pak smatraju da ih žene potajno žele čak i kad to ne pokazuju, što mi se čini vrlo ozbiljnim problemom. Edited November 23, 2012 by Syme
InvisibleLight Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 @ilight - najbolji frajeri iz osnovne skole su uglavnom postali raspad, najbolji frajeri iz moje srednje - woahahaha, ne stvarno ne znam sta bi to bilo, sa izuzetkom mog najboljeg ortaka. nesto mi malo ruzno kako pricas o izboru svoje drugarice.Najbolji momci sa korzoa, mladi lavovi,mangupi, ugursuzi,sad su soferi, magacioneri,kriju ih mracni bircuzi. :lala:kako pricam s drugaricom - tako nas dve pricamo o svemu, ona meni kaze - 'kako mozes s tim konjem?' :Dsta je problem? ne smem tako da mislim?i ona ga je birala i slicno ga percipira kao ja al joj pashe kao muz i otac dece.bilo bi ruzno da pricham u RL, pred nekim ko je zna
Turnbull Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 It's not about empathy, it's about judging people!
dunja Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 (edited) Zaključak je zapravo - men are misguided, i imaju ozbiljan problem sa percipiranjem ženskim osećanja.Edit: Mada su ustvari i žene pomalo misguided, ali rekao bih manje, jer je njihove difolt pretpostavka razumnija - nema manifestacija, nema romantičnih osećanja. Muškarci pak smatraju da ih žene potajno žele čak i kad to ne pokazuju, što mi se čini vrlo ozbiljnim problemom.Mislis da su zene sklone inhibiciji? Sa tim bih se mogla ovako laicki sloziti, a, opet laicki, mislim da to ima i smisla.I da, okaci se na perspik, red je :D Edited November 23, 2012 by Quince
Indy Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Najbolji momci sa korzoa, mladi lavovi,mangupi, ugursuzi,sad su soferi, magacioneri,kriju ih mracni bircuzi.Medju lepim drugaricama iz Zemunske, uzecu 2 koje su bile vrh. Jedna, osoba A, bila je kao Playboy model, motala se sa starijim momcima (studentima, dok smo mi bili I ili II razred). S njom smo smeli da se salimo, mislim mi decki, ona nije marila da je stipkamo i pipkamo (danas bismo verovatno popili iskljucenje, ako ne i zatvor za sexual abuse, barem na zapadu). A i znala je da provocira. Bila je bas-bas.Osoba B, verovatno najlepse zemsko celjade koje sam video u RL, bila je istovremeno i jedna super-pametnica. Od onih koji imaju sve 5-ice, bez ikakvog napora, ali se pritom zezaju, mangupiraju... Ona je bas bila za ovu temu, "ortak" sa dosta nas muskih (ako se to tako moze nazvati, treba uzeti krajnje uslovno tu gender odrednicu). Mi smo je obozavali svi i pravili se da smo cool dok ona, npr. komentarise (i to socno) fotke iz Playboya. A posle je bilo, trk do WC-a.Osobu A neko je video jedno 10-15 godina posle mature, negde u busu za Bataju. Propas! Bez pola zuba, rusevina od zene, omatorela pre vremena, od seksepila ni tragovi nisu ostali. Sto rek'o Bora Corba u onoj pesmi, da da, to sam ja, malo sam se promenila.Osoba B, prvo bila udata za nekog JNA oficira, onda to puklo (to je bio neki jako rani brak, nesto u ranim 20-tim). Posle emigrirala za jednu severnoevropsku zemlju (necu da dajem vise detalja, cross-referencing je opasna zamka). Tamo se udala, ima karijeru, klince, itd. Uglavnom, video sam je kad smo bili oko 42, i dalje je potpuno dahooduzimajuca. Cakstavise, dobila patinu elegancije i onako oreol svetske zenske, ama san! U stvari, sve sam ovo pisao da bih rekao koliko je obozavam.
Turnbull Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Mislis da su zene sklone inhibiciji? E da, i show us your tits!Da svakako su sklone inhibiciji.
Recommended Posts