Jump to content
IGNORED

Da li je moguć mir u svetu?


Аврам Гојић

Izjasnimo se!  

24 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Šta podrazumevate pod mirom u svetu? Mnogo mi je ovo neprecizno postavljeno.Dok sačekam odgovor, evo jednog korisnog YT linka:http://www.youtube.com/watch?v=y-zaoODi8dw

Link to comment

Ovo je jasno, moji stavovi po ovom pitanju su zacementirani, mada samo pitanje nije napreciznije formulisano. Citiraću poznatog mislioca, da ne gnjavim svojim eksplikacijama...

Komentar ovom slučaju zaista nije potreban, preskordiciju odnosno predosećanje budućih događaja zaista nisam imala. Ovo je ustvari najvažniji detalj jer apsolutno nisam očekivala, zvuči fantastično, ali nemam objašnjenje ovakvog fenomena.
Pošto prethodni citat ne odražava u potpunosti moje stavove o ovom krucijalnom pitanju, dodaću još jedan citat istog mislioca, i mislim da će sve biti potpuno jasno nakon toga:
Ova fascinirajuća tvrdnja naterala me je da, nakon ovog divnog iskustva, shvativši do čije mere sam shvatila da ono što najviše volim moram žrtvovati... I svakako to divno osećanje još uvek živi u meni.
-_-
Link to comment

Definitivno je moguć :) Dok bi danas bilo jako teško zamisliti da Švedska napadne Poljsku, pre svega par stotina godina to već nije bilo slučaj. Ili tek trougao Engleska-Nemačka-Francuska, ne tvrdim da je nemoguće da zarate, ali mislim da bi bilo sasvim neverovatno, skoro nadrealno da se pročita u sutrašnjim novinama kako je Angela Merkel pokrenula invaziju na Pariz ili London. Doduše bilo je i teško zamislivo da će neko bombardovati Beograd pre desetak godina, pa se opet desilo. Bilo kako bilo, ako je Evropa koliko-toliko uspela da dođe do nekog mira, pretpostavljam da i ostatak (zaraćenog) sveta može u teoriji doći u neku sličnu poziciju. Btw, nadam se da ovo nije bilo neko retoričko pitanje i da nisam sad ispao glup u društvu :cry:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...