Jump to content
IGNORED

Povredjena ptica


katamaran

Recommended Posts

Macke su povredile pticu pa sam je uhvatio da pokusam da je odnegujem dok se ne oporavi pa da je pustam. Svaki savet je dobrodosao :)Koliko vidim krila su joj ok ali su joj na ledjima iscupali perce ili dva.Trenutno je kod jedne moje prijateljice jer ovde ne bi imala sanse od macaka. Stavili smo je u korpu za nosenje macaka i ima celu sobicu samo za sebe.Svaki savet oko nege je vise nego dobrodosao jer nikad u zivotu nisam gajio ptice.

Link to comment

Povredjena :(Iscupali su joj rep ali joj samo telo nije povredjeno (ako ne racunamo ranice gde su iscupana pera).Koliko vidim rep vremenom ponovo izraste.Ne znam koja je ptica. Lici na vrapca ali je nekoliko puta veca.

Edited by katamaran
Link to comment

Te ranice nisu ništa, proći će to samo od sebe. Problem je što sada ne može da leti.Teško je ovako reći šta i kako, ako ne utvrdiš koja je vrsta.Neke se hrane zrnevljem, neke su oportunisti, neke se hrane insektima.. Izgleda da ćeš morati da isprobaš neku varijantu.Za insekte bi morao da se obratiš nekima koji imaju (i prodaju) insekte za ishranu guštera i tarantula (mogu te uputiti ako zatreba).Da nije svračak?Probaj da joj instaliraš neku grančicu na kojoj bi mogla da stoji, i nemojte da je previše uznemiravate.

Link to comment

Nece biti previse uznemiravana jer ima cak i svoju sobicu :)Za sada je dodatno zatvorena u kutiji za prenosenje macaka al cim malo dodje sebi pustace je da se setka po toj sobi. Ima mrezicu na prozoru tako da nema nikakve opasnosti sa te strane.Obzirom da je uhvacena u sred grada trebalo bi da je neka urbana vrsta. Najverovatnije je zenka kosa (muzjaci su crni)http://imageshack.us...szenka.jpg/sr=1Lici na ovo ali je manje.Sa insektima se ne bi bavili ako bas ne mora :)Uzecemo verovatno neku hranu za ptice. Za sada je dobila hleb, kornfleks, mrvljenu plazmu i smoki

Ishrana [uredi]Kos je svaštojed koji se uglavnom hrani insektima, puževima, crvima, obožava iskopavati gliste u vrtovima, a dopunjava prehranu i orasima, sjemenkama i koštunjavim voćem. Zimi jede bobice koje ostaju po granama i razne sjemenke koje nalazi.
Bas su morali insekti da budu glavni :cry:Imam u blizini jedan pet sop gde radi veterinar pa cu se konsultovati sutra sa njim da li su i neophodni. Edited by katamaran
Link to comment

Moguće je da je kos, a budući da se hrani uglavnom insektima - nemaš puno izbora. Izbegavaj hleb i smoki! Zapravo, bilo šta što nije u osnovnom obliku (zrnevlje).Kod ovih koji prodaju mamce za pecanje možeš da nabaviš crve i gliste, a za insekte sam ti već napisao.

Link to comment

Veterinar nam je rekao da je ok da ga hranimo zrnevljem. Stvarno ne mogu da trazim od zene koja ga je primila na oporavak da se sada bavi i crvima i glistama :) Vidim da ovi koji gaje ptice dodaju nesto u hranu i verovatno cemo tako nesto i mi da radimo.Pacijent se usput potpuno oporavio od soka i samo vreba priliku da zbrise. Samo mu rep fali.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...