Jump to content
IGNORED

Ravnogorski pokret

Recommended Posts

Posted
ovde ima nekih podataka o lokaciji i datumu nastanka fotografije, može se i kupitihttp://www.gettyimag...photo/106501689
"FRANCE - CIRCA 1936: 45 Prisoners From The International Brigades Released On Orders Of Franco And Crossing The Border At The Port De Hendaye Around 1936-1939"Види, ко би рекао да је слика са шпанске границе...
Posted

Pa evo Patko, naprimer. On ne bi tako rekao...

Posted

sve ok, nije fajt sa vathrom, po prvi put se slazem sa njim. Patko je, realno, napravio problematicnu konstrukciju i jos je insistirao na njoj iako je cak i laicima bilo jasno da fotografija ni blizu ne prikazuje ono sto on tvrdi.Kao sto sam uveren da je vathrin apologetski stav problematican jer je sazdan na parcijalnom, iskrviljenom (ideoloskom) i neutemeljenom tumacenju svih istorijskih procesa, tako je ovo Patko-vo prilaganje "materijala" cije je tumacenje dao M.Samardzictm takodje deo iskrivljenog i potpuno pogresnog prikazivanja onoga sto se desavalo.Vise puta sam ovde napisao da sam licno apologeta samo jedne stvari, a to je da se stvori sto realnija slika utemeljena na sto vise materijala, promisljanja i adekvatnih objasnjenja, pa shodno tome mi ovo sto Patko radi deluje podjednako razorno kao i Filipenikovi Vathrini stavovi. Ove ostale wannabe diletante ne pominjem, znaju ko su.

• 7 months later...
Posted

Zna li neko sta o cetnicima u Vojvodini? Jel to postojalo uopste?

• 4 months later...
Posted

Показујем деци слику и питам их да ли им је нешто на њој познато, они кажу "јесте, тата, наравно - ти си нам познат". :lol:

Posted

Ma nisam mislio da vadim ovo iz naftalina nego čitam danas kako si išao sa komšijom po badnjak, pa eto... Nego, je li, jesi išao po badnjak uz "onu" kosu tamo iza kuće? E, ova slika ti je baš za tu kosu pa tamo malo u šumu..

Posted

Нисам, ту чувам за збег. ;)

Posted

P. S. Ovaj Praslin u sredini je V. Kalaitović. Onaj sa spomenikom od pre par godina, znaće upućeniji forumaši o kome je reč. Aćif efendija i to...

• 3 weeks later...
  • 4 months later...