Jump to content
IGNORED

Ravnogorski pokret

Recommended Posts

Posted
Pogledao sam i rekao hop.Priznaj da si sve Topoline fotografije skinuo i pohranio na svoj HD. ^_^Sada mozes da priznas, Kima, Filipenka i ostalih nema u blizini.
Па то са линка изгледа и нису Тополине слике, вероватно је власник склонио албум.Сакупљање слика ме нешто и не занима, више волем књиге. Додуше ове две слике су ми занимљиве - барем док не нађемо ко је на њима.
Posted (edited)
Па то са линка изгледа и нису Тополине слике, вероватно је власник склонио албум.Сакупљање слика ме нешто и не занима, више волем књиге. Додуше ове две слике су ми занимљиве - барем док не нађемо ко је на њима.
edit: Za rad moderacije postoji adekvatan topik. Edited by Yoda
Posted
I, šta smo zaključili, zašto su Nemci streljali 10 za jednoga? Sebe su smatrali 10 puta manje vrednim od Nemca?
Koji procenat cetnika je uopste znao da broji preko 10?
Posted
Zlocin nad oko 6000 srpskih civila koji su u zbegovima pokusavali da se dokopaju Srbije
Dela u nameri da se u celosti ili delimično uništi jedna nacionalna, etnička, rasna ili verska grupa.Namera.Jasna i svesna.Ne iracionalne predstave podstaknute najnizim nagonima.Stari Brod na Drini, Foča, Srebrenica, Jasenovac, Ovčara...
Posted (edited)
Dela u nameri da se u celosti ili delimično uništi jedna nacionalna, etnička, rasna ili verska grupa.Namera.Jasna i svesna.Ne iracionalne predstave podstaknute najnizim nagonima.Stari Brod na Drini, Foča, Srebrenica, Jasenovac, Ovčara...
jasna i svesna namera prouzrokovana iracionalnim predstavama i podstaknuta najnizim nagonimadodaj tu jos i partizanske zlocine, posebno one posle rata i da se rukujemo. ^_^ Edited by pere urban x
Posted
jasna i svesna namera prouzrokovana iracionalnim predstavama i podstaknuta najnizim nagonimadodaj tu jos i partizanske zlocine, posebno one posle rata i da se rukujemo. ^_^
Možemo ovako u nedogled a ne vidim svrhu.Dokumenta i naredbe o zločinima u Foči jasno govore o racionalnoj i svesnoj nameri protiv muslimanskog stanovništva Foče. Pavle Đurišić je organizovao i sproveo genocid. Čak i da su dokumenta i naredbe falsifikovane, a to uvek može da se kaže, broj ubijenih civila, dece i žena jasno govori o svesnoj nameri.Stari Brod na Drini, Foča, Srebrenica, Jasenovac, Ovčara itd su potpuno isključive stvari i nemaju nikakvu vezu između sebe, osim klasifikacije zločina. I to sve može da se proveri. Čak i na tvom primeru. Foča je uzvodno od Višegrada, ne nizvodno, leš kao leš koji pluta rekom ka Savi teško da može da se odredi nacionalnost, srpske izbeglice su bežale u Srbiju, ne u Crnu Goru, četničke jedinice koje su bile umešane u date događaje dolaze iz krajeva u kojima nije bilo ustaških zločina...No nebitno, ne prija mi ovaj razgovor, posebno što mi pobijene pretke stavljaš u grupu ljudi poginulih usled jasnih i svesnih namera prouzrokovana iracionalnim predstavama i podstaknuta najnizim nagonima. Ovo su ubista i usled pljački, osvete i čega već ne.Zločin je zločin, ali neke stvari su ipak ozbiljnije i trebalo bi se sa malo više pažnje posvetiti istim. Zato danas imamo Srebrenicu. Četiri godine rata, patnje, toliko nesreće. I šta se desi na kraju, zarobiš više hiljada ljudi, dovedeš X diverzantski odred i izdaš naredbu. Ništa tu iracionalno nema. Jasna i svesna namera.
Posted (edited)

pa niko ne spori nameru, govorio sam o iracionalnim predstavama, o iracionalnoj mrznji i nagonima koji su pratili ove zlocine.ovde si bio najblizi ovome sto ja tvrdim ili verujes da je osveta proizvod racionalnog promisljanja?

Ovo su ubista i usled pljački, osvete i čega već ne.
nego, gde su partizanski zlocini tu ili ne mozes niti jednog da se setis, sto implicira da ih nije ni bilo? Edited by pere urban x
Posted
pa niko ne spori nameru, govorio sam o iracionalnim predstavama, o iracionalnoj mrznji i nagonima koji su pratili ove zlocine.ovde si bio najblizi ovome sto ja tvrdim ili verujes da je osveta proizvod racionalnog promisljanja?nego, gde su partizanski zlocini tu ili ne mozes niti jednog da se setis, sto implicira da ih nije ni bilo?
mislim da je ovo ozbiljna tema i nikako za sprdnju. i u jednom i u drugom su planirani etnicki zlocini izvedeni u cilju stvaranja homogene etnicke teritorije i uklanjanja 'remetilackog' faktora. nema tu niceg iracionalnog osim u krajnje dobronamernom amaterskom uskliku da 'normalan covek to ne bi radio'. naprotiv vrlo normalni ljudi su cinili uzasne stvari vodjeni jasnim politickim programom. ovde se zapravo sve vreme njeka postojanje takvog programa kod cetnika i sve se svodi na eksces. etnicka homogenizacija 'srpskih' teritorija kroz zlocin jeste jedan od osnova cetnicke politike i tu se ona dobrim delom naslanja na imperijalne ambicije kraljevine srbije.o partizanskim zlocinima (na primer sudbini svaba) se pise u za to odredjenom topkiu. ovo sto ti ovde radis je zapravo apologetika zlocina i zlocinackog pokreta.
Posted (edited)
pa niko ne spori nameru, govorio sam o iracionalnim predstavama, o iracionalnoj mrznji i nagonima koji su pratili ove zlocine.ovde si bio najblizi ovome sto ja tvrdim ili verujes da je osveta proizvod racionalnog promisljanja?
Naravno da je bilo i zločina iz osvete, samo Foča nije jedan od njih. Postojala je naredba koja je izvršena.
nego, gde su partizanski zlocini tu ili ne mozes niti jednog da se setis, sto implicira da ih nije ni bilo?
Bilo je i partizanskih zločina, naravno, ovo što spada pod genocid tu su valjda ti Nemci iz Vojvodine, mada to nisam siguran. Ako su ubijani žena i deca kao i civili. Edited by djeneralche
Posted
Nije bilo ni trunke cinizma kada sam stavio +1 na djeneralchetov post.Ovo za Dangica bi mogao da bude dobar uvod u upadanje u spiralu zlocina izazvanih reciprocitetom ali ne znam da li cu to razvijati bas sada.Samo cu izneti par cinjenica:Dangiceve jedinice su upale u borbu sa nekoliko formacija istovremeno (Nemci, ustase, partizani) braneci srpska sela od pomahnitalih ustasa koji su ostavljali pustos gazeci ka svojoj povijesnoj granicnoj reci Drini.Dangic je nakon hapsenja od strane Nemaca odveden u Poljsku, pobegao iz zatvora i ucestvovao u Varsavskom ustanku nakon cega je zarobljen od Sovjeta i isporucen FNRJ pa streljan.Iako zakasneo, Kongres u selu Ba je nedvosmisleno stao iza jugoslovenskog karaktera pokreta sa ucesnicima koji su predstavljali Srbe, Hrvate, Slovence i Muslimane.Ponavljam, da bih bio revizionista, trebalo bi da preispitujem i negiram postavke iole objektivnih istorijskih dogadjaja a ne ideoloski obojene predstave dogadjaja koji se baziraju na carobnom miksu istine, mitova, falsifikata i unistenih dokumenata.Oni koji negiraju holokaust su revizionisti, ovde se jos uvek traga za objektivnijim poimanjem drugog svetskog rata.Naravno, svakojako djubre se tu kotrlja ali je to cena da nakon prosejavanja dobijemo nesto sto mozemo nazvati istorijom.Proces je mucan i spor ali kao sto se o martovskim pregovorima izmedju Nemaca i partizana u Zagrebu nije smelo govoriti decenijama, sada na forumu imamo tezu levicara da su to tehnicki pregovori i sasvim legitimni tokom ratovanja.Takve stvari me raduju, dogadjaji objasnjeni bez ideoloske ostrascenosti i razularenosti.
:fantom:mozda je sada vreme za elaboriranje?
Posted (edited)
tu su valjda ti Nemci iz Vojvodine, mada to nisam siguran.
to je to, ne bih da slusam vise pojedinacne potresne price ljudi o njihovim precima dok ovako tretiraju pretke drugih naroda.djeneralce, budi mi pozdravljen
mozda je sada vreme za elaboriranje?
sta je neistinito od ovoga sto sam rekao, ziv nisam da saznamkime, nastavi u plasiranju tvojih ideja Edited by pere urban x
Posted
to je to, ne bih da slusam vise pojedinacne potresne price ljudi o njihovim precima dok ovako tretiraju pretke drugih naroda.djeneralce, budi mi pozdravljensta je neistinito od ovoga sto sam rekao, ziv nisam da saznamkime, nastavi u plasiranju tvojih ideja
da ponovimo (ovo sa kvotovima sam naucio od kauboja, sada si najebo)
Ovo za Dangica bi mogao da bude dobar uvod u upadanje u spiralu zlocina izazvanih reciprocitetom ali ne znam da li cu to razvijati bas sada.
eh, spirala zlocina. vec je lujo to lepo prokomentarisao kroz onaj citat mucenog b.crncevica o bogu, djavolu, srbima i hrvatima.
Posted
to je to, ne bih da slusam vise pojedinacne potresne price ljudi o njihovim precima dok ovako tretiraju pretke drugih naroda.djeneralce, budi mi pozdravljen
Zar je problem reći da ne znam, u smislu da nisam čitao o tome već da sam ponešto načuo, npr kao na ovom forumu. Nisam siguran, u smislu nemanja podataka, a ne u smislu da znam za zločine samo ne znam kako da ih klasifikujem. Genocid je genocib, i bez toga da ga ja okvalifikujem kao takav. Sud, zakoni, pravo, pravda, ne djeneralche.Moji preci su ovi iz Starog Broda, to si nadam se razumeo.
Posted
Zar je problem reći da ne znam, u smislu da nisam čitao o tome već da sam ponešto načuo, npr kao na ovom forumu. Nisam siguran, u smislu nemanja podataka, a ne u smislu da znam za zločine samo ne znam kako da ih klasifikujem. Genocid je genocib, i bez toga da ga ja okvalifikujem kao takav. Sud, zakoni, pravo, pravda, ne djeneralche.Moji preci su ovi iz Starog Broda, to si nadam se razumeo.
Necu vise da se vracam, ovo radim samo zbog jako malog procenta verovatnoce da si dobronameran u ovome.Na ovom forumu sam postavio nekoliko linkova pa si mogao samo iz toga da stvoris neku opstu sliku a problem zbog koga te pozdravljam je u ovome
tu su valjda ti Nemci iz Vojvodine, mada to nisam siguran. Ako su ubijani žena i deca kao i civili.
a ako ti nije jos uvek jasno zamisli kako bi reagovao kim filbi kada bi neko napisao:"to su valjda ti Muslimani iz Foce, mada nisam siguran. Ako su ubijani zene i deca kao i civili."ili ti kada bi neko napisao:"to su valjda ti Srbi iz Starog Broda, mada nisam siguran. Ako su ubijani zene i deca kao i civili."Djeneralce, arrivederci.
Posted
Necu vise da se vracam, ovo radim samo zbog jako malog procenta verovatnoce da si dobronameran u ovome.Na ovom forumu sam postavio nekoliko linkova pa si mogao samo iz toga da stvoris neku opstu sliku a problem zbog koga te pozdravljam je u ovomea ako ti nije jos uvek jasno zamisli kako bi reagovao kim filbi kada bi neko napisao:"to su valjda ti Muslimani iz Foce, mada nisam siguran. Ako su ubijani zene i deca kao i civili."ili ti kada bi neko napisao:"to su valjda ti Srbi iz Starog Broda, mada nisam siguran. Ako su ubijani zene i deca kao i civili."Djeneralce, arrivederci.
jedini problem je sto poslednjih gotovo trideset godina slusamo samo apologetiku foce i potpunu histerizaciju diskursa o zlocinima novih vlasti koji je postao zamajac revizionizma u nas. ja sam te vec jednom bio uputio na raspravu hajdeger-markuze ali jebiga tamo nema slika pa ti nije interesantno. ti si bre neki cetnik-skopofil :D