Jump to content
IGNORED

Srbija na razmeđu 1990/91.

Milogled Bluff

Recommended Posts

Posted

philby kritikuje savremeni islam, nismo mu vise zanimljivi :( mozda sada tamo podrzava ahmedinedzada...

• Replies 808
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kim_philby

109

• henrik larsson

59

• Yoda

52

• Prospero

48

Posted
Glasač je mogao da misli svojom glavom, a ne RTSom? Kad misliš RTSom, onda je Sloba najbolje rešenje, bez premca... Meni je fascinantno, kako je on povlačio nacionalističke poteze, a lepo ih pakovao u crveni celofan... I tako iznosio u 7:30... Sad, neki su virili u taj celofan, pa su videli da smrdi, a nekima(većini) je lepo izgledalo upakovano tako, crveno šljašteći...
Objasni mi kako to 32 godine posle ljudi opet budu izmanipulisani, pa ce ti mnogo toga biti jasnije.
Posted (edited)

Ne čude i ovi neporazumi ovde kad je taj period ('86 - '90) ključan za razumevanje kasnijih procesa a tako malo obrađivan.Bila je ona emisija u produkciji B92 ''Kako se dogodio narod''I tu je jasno naglašena prva pojava četničke, nacionalističke ikonografije u modernoj Srbiji: Mirko Jović na čelu ''momaka iz Pazove'', rame uz rame sa Bracom Kertesom na Slobinim mitinzima istine.Kako su se posle ti četnici delili, reče dig na prošlim stranama.Toliko.''Sloba manje zlo''...aham.

Edited by dillinger
Posted
Na dobrom si tragu. Matori Dragomir Draskovic Brojanica, guru Mire Markovic, jednom prilikom je rekao kako su kontrolisali celu opoziciju, sem...sta mislis, koga?
Vjerovatno Đinđića. Ali on devedesete ima šanse kao Koalicija narodnog sporazuma u RH.
Posted

zamisljam kako bi forum izgledao devedesete :rolf:

Posted
Vjerovatno Đinđića. Ali on devedesete ima šanse kao Koalicija narodnog sporazuma u RH.
bingo.
Posted
Kostunicu Dr Vojislava/
Posted
Objasni mi kako to 32 godine posle ljudi opet budu izmanipulisani, pa ce ti mnogo toga biti jasnije.
Ovaj, 22 godine posle, valjda...Inače, jasno je meni, samo sa fasciniran uspešnošću te metode...Lenjost duha i nemanje vremena da se dođe do pravih izvora informacija, povezani sa okruženjem koje je isto takvo su najbolji način za manipulaciju... Bilo sad, pre 20 ili pre 100 godina... Uvek isto...
Posted (edited)
Sad bez zezanja, izgledao bi kao što su izgledale rasprave dugogodišnjih prijatelja. Završilo bi se doživotnim obustavljanjem bilo kakvog kontakta.Sećam se, drugarica iz srednje mi je tada pričala da su njeni roditelji te 90te bili u baš gadnoj svađi. Keva službenica u državnoj firmi, bila za Slobu. Ćale navijač sa severa, bio u Bariju, glasao za Vuka. Ona 9 imala godina. Svađe u kući nenormalne. Ali preživeli su. Mnogi nisu. Edited by pacey defender
Posted
Đinđić tad nije bio ono što je postao kasnije, Mićun je vodio DS. Stari DB/KOS suradnik.
Posted
A kako si ga poimao, stvarno me zanima.
kao nekog ko će nas odvojit iz svih tih jugosoc sranja i promatranja mlaćenja u prištini i translatirat nadomak Leibnitza, ako već ne i Beča koji su mi tada bili friško otkriće, kao i kapitaljizam koji je u njima cvao, i pašteta u kojoj se, pazi, mogu okusit jetrica. 89godine samosim toga i prvi puta kao svjesno biće prošao kroz tada još hardcommie Mađarsku i time stekao, po svom early teenage mišljenju, nužnu aparaturu za komparativnu analizu di i kako želim živit
Posted
Kostunicu Dr Vojislava/
genijalno!
Posted (edited)
Poenta moje diskusije ovde nije da glabam kako je ultra nenormalno što je narod tada glasao kako je glasao, nego da skrenem pažnju onima koji to predstavljaju kao racionalno, iz pozicije nostalgičnih obožavalaca i propagatora Najboljeg Od Svih Sistema, koji je direktno iznedrio takav botovski majndset i mentalitet glupog stada.
Kostunicu Dr Vojislava/
Da, to je i bilo za očekivati. Edited by henrik larsson
Posted
Čuj, bio je nekad yu.forum.politika... Doduše, ne 1990, ali 1997-98... E, tako isto bi forum izgledao i 1990... U dlaku... I ne, nije bilo smešno, veruj mi... Više tužno...
Posted
Poenta moje diskusije ovde nije da glabam kako je ultra nenormalno što je narod tada glasao kako je glasao, nego da skrenem pažnju onima koji to predstavljaju kao racionalno, iz pozicije nostalgičnih obožavalaca i propagatora Najboljeg Od Svih Sistema, koji je direktno iznedrio takav botovski majndset i mentalitet glupog stada.
potpis