kim_philby Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Nema potrebe. Odnosno, već jesi objasnio šta je racionalni izbor. Za potrebe forumske diskusije ovo što si predloćio je sasvim valjana definicija racionalnog. Problem nije dakle u definiciji nego u odnosu spram ponude na glasačkom listu na predsedničkim izborima 1990.godine.objasni.
pere urban x Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 (edited) nikada nisam glasao ni za jednu nacionalisticku opciju.to znaci da je racionalno bilo ne izaci na izbore ili si ti bio neracionalan pa si glasao za zelene na primer? Edited May 8, 2012 by pere urban x
Yoda Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 (edited) trudim se. ima dobrih komentara.Meni su zanimljive ove maloletnicke opservacije. Jbt, sad tek kapiram kolika je privilegija biti 20+ u vreme dobovanja u ritmu tam-tama (copyright by VIS & RS) Edited May 8, 2012 by Yoda
čekmeže Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 philby, jesi glasao za milosevica tada ili nisi imao pravo glasa?nista maliciozno, stvarno me zanima a verovatno i ostatak ljudi ovde.Živ nisam ako ne saznam.
bradilko Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 ovog precrtanog gotovo da nije bilo u milosevicevskoj propagandi ali boldovano jeste bitno. bilo je itekako toga. zbog toga je izmedju ostalih stvari debelo stradao Ante Markovic. naravno i koriscen je strah gradjanstva od represije jednopartijskog rezima. takodjer zestoko. 40 godina je vrlo dobro urezano u glave ko odlucuje i gde to moze da se procita, cuje ili vidi.
dig_chohano Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 kada se to desilo i oko cega su se tacno pokrvili?Krajem '89., prvo su otišli zajedno iz SNO jer su ustvrdili da je Mirko Jović DB-ovac pa se onda međusobno popiškali te je Šeki izašao iz SPO i napravio SČP.aman covece kako moze biti racionalno glasanje za coveka koji je vec razjebao drzavu, koji je ujedinio srpstvo na gazimestanu, setao kosti i pretio svima okolo? moslis tad je jos bilo sanse da pobedimo pa je zato bilo ok? niko zdrave glave nije mogao pomisliti posle svega sto je uradio do 90te da ga boli kita za jugoslaviju u kojoj srbi nisu gazde. ljudi su glasali da bi pokazali ostalima ko je gazda. daleko je to od racionalnog.Ljudi su glasali ubeđeni da će Sloba i, ako zatreba, moćna JNA razbucati neprijatelje i pokazati ko je ćaća.
dillinger Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Obicnom glasacu Draskovic je bio ekstremniji desnicar od Milosevica i zato je birao to "manje zlo". Ovo svo vreme pricamEditA kako je glasac mogao da zna kakva ce biti dela jednog i drugog? Običnom građaninu je Mitević frizirao mišljenje.Četništvo ajd i nekako, al da je tom bičnom SPS glasaču smetao nacionalizam opozicije, teško.
čekmeže Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Meni su zanimljive ove maloletnicke opservacije. Jbt, sad tek kapiram kolika je privilegija biti 20+ u vreme dobovanja u ritmu tam-tama (copyright by VIS & RS)Ne kapiram maloletnike koji su bili toliko u politici, miogao bih nešto naknadno da pametujem ali u ono vreme me je sve to vrlo malo interesovalo niti sam shvatao šta se događa...
pacey defender Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 (edited) objasni.Objasniću, samo mi odgovori na sledeće pitanje:Da si imao pravo glasa 90te, za koga bi glasao na predsedničkim izborima, znajući samo ono što si znao do dana održavanja izbora? Pravimo vremeplov, vraćamo se u dan glasanja. Za koga glasaš? Edited May 8, 2012 by pacey defender
bradilko Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 (edited) ma ko je taj giska? to neki general bio? secam se kadijevica, adzica, nikole ljubicica, petra gracanina i ostale bratije iz JNA sa svojim urednim clanskim kartama SKJ i petokrakama. Edited May 8, 2012 by bradilko
radisa Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Obicnom glasacu Draskovic je bio ekstremniji desnicar od Milosevica i zato je birao to "manje zlo". Ovo svo vreme pricamA kako je glasac mogao da zna kakva ce biti dela jednog i drugog?Glasač je mogao da misli svojom glavom, a ne RTSom? Kad misliš RTSom, onda je Sloba najbolje rešenje, bez premca... Meni je fascinantno, kako je on povlačio nacionalističke poteze, a lepo ih pakovao u crveni celofan... I tako iznosio u 7:30... Sad, neki su virili u taj celofan, pa su videli da smrdi, a nekima(većini) je lepo izgledalo upakovano tako, crveno šljašteći...Kaži mi ovako, kako to da je u mojoj široj familiji, jako malo ljudi glasalo za Slobu?Ljudi su videli, osetili, da to nije dobro... I gotovo da niko od njih nije bio intelektualac... A glasali su za Vooka, samo zato što je on izgledao kao jedina dovoljno ozbiljna opcija protiv Slobe... Da je Ivan Djurić tako izgledao, glasali bi za njega...
pere urban x Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 (edited) Objasniću, samo mi odgovori na sledeće pitanje:Da si imao pravo glasa 90te, za koga bi glasao na predsedničkim izborima, znajući samo ono što si znao do dana održavanja izbora? Pravimo vremeplov, vraćamo se u dan glasanja. Za koga glasaš?ja sam ga prvi pitao, imam pravo na ekskluzivu :D Edited May 8, 2012 by pere urban x
Ugor Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Čisto retrospektivno, pregledavajući neki site o predizbornoj kampanji u Srbiji 1990.g., osobno sam uvjeren da je Vuk bio igrač SDB-a, čija uloga je bila pokazati kako će opozicija iste sekunde uvući Srbiju u rat, dok je Sloba, s druge strane, predstavljen kao snažni faktor stabilnosti, protiv kojeg se Hrvati neće usuditi ništa napraviti.
radisa Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 ma ko je taj giska? to neki general bio? secam se kadijevica, adzica, nikole ljubicica, petra gracanina i ostala bratija iz JNA sa svojim urednim clanskim kartama SKJ i petokrakama.Kad već pričamo o post 1990..Giška je više zla naneo od Adžića i Kadijevića, kako ne znaš... Imao je odred, a ovi samo vojsku.... Giška se jabavo po gudurama, a ovi peglali Vukovar i Dubrovnik...<_<
Yoda Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Čisto retrospektivno, pregledavajući neki site o predizbornoj kampanji u Srbiji 1990.g., osobno sam uvjeren da je Vuk bio igrač SDB-a, čija uloga je bila pokazati kako će opozicija iste sekunde uvući Srbiju u rat, dok je Sloba, s druge strane, predstavljen kao snažni faktor stabilnosti, protiv kojeg se Hrvati neće usuditi ništa napraviti.Na dobrom si tragu. Matori Dragomir Draskovic Brojanica, guru Mire Markovic, jednom prilikom je rekao kako su kontrolisali celu opoziciju, sem...sta mislis, koga?
Recommended Posts