kim_philby Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Probaj da se informišeš malo bolje, ohoho pre toga se rasturio izvorni SNO, a Vuk se na krv i nož pokačio sa kumom i razišli su se po svim linijama.kada se to desilo i oko cega su se tacno pokrvili?
bradilko Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 ako imas drzavni aparat sa svom silinom i jedinu partiju u poslednjih 40-ak godina i pricu sa jedne strane o ocuvanju jugoslavije i tekovina i zloupotrebu partizanske ikonografije i nekakvu pricu o boljoj strani socijalistickog drustva npr besplatno skolovanje, zdravstveno osiguranje, kao punu zaposlenost i besomucno ispiranje mozga o trulom kapitalizmu kao najvecem bauku i sa druge strane otvaranje kutije uzasa nacionalizma, obecas srpski revans najzad i dozvolis orgijanje nacionalista po drzavnim medijima to sve podseca na cinicnu manipulaciju tipa gebels i ne treba kriviti pucanstvo.izabrati racionalno je bilo veoma tesko. opet birao bih draskovica izmedju ove dvojice bas zato sto je i tada to bilo racionalnije iz vise raloga.doduse bio je i djuric pa sam njemu dao glas.skupio sam informacije teskom mukom i doneo najbolju mogucu odluku
kim_philby Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 ako imas drzavni aparat sa svom silinom i jedinu partiju u poslednjih 40-ak godina i pricu sa jedne strane o ocuvanju jugoslavije i tekovina i zloupotrebu partizanske ikonografije i nekakvu pricu o boljoj strani socijalistickog drustva npr besplatno skolovanje, zdravstveno osiguranje, kao punu zaposlenost i besomucno ispiranje mozga o trulom kapitalizmu kao najvecem bauku i sa druge strane otvaranje kutije uzasa nacionalizma, obecas srpski revans najzad i dozvolis orgijanje nacionalista po drzavnim medijima to sve podseca na cinicnu manipulaciju tipa gebels i ne treba kriviti pucanstvo.izabrati racionalno je bilo veoma tesko. opet birao bih draskovica izmedju ove dvojice bas zato sto je i tada to bilo racionalnije iz vise raloga.doduse bio je i djuric pa sam njemu dao glas.skupio sam informacije teskom mukom i doneo najbolju mogucu odlukuovog precrtanog gotovo da nije bilo u milosevicevskoj propagandi ali boldovano jeste bitno.
Yoda Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 (edited) sjećam se 9 marta, nekako sam se nadao da će maknuti manijaka i da će sjebati onaj i onakav RTB, pa da će pomahnitali vlak malo štucnuti. ali q. doduše, da budem pošten o dosezima i sebičnosti svoje tadašnje percepcije, nisam poimao Tuđmana kao imalo opasnu osobu, nego naprotiv A kako si ga poimao, stvarno me zanima.BTW, Kime, izazvao si jedan od jacih offtopic cunamija u povijesti foruma. Edited May 8, 2012 by Yoda
ficfiric Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Probaj da se informišeš malo bolje, ohoho pre toga se rasturio izvorni SNO, a Vuk se na krv i nož pokačio sa kumom i razišli su se po svim linijama.Naravno da znam da su se razisli, ali ne po svim linijama. Razisli su se samo par meseci pre tih izbora o kojima pricamo, a u vreme njih su pricali isto. Draskovic nije "presao na drugu stranu", ostao je na istoj.
henrik larsson Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 kada se to desilo i oko cega su se tacno pokrvili?Ne sećam se oko čega tačno, ali su se razišli i politički. Valjda početkom devedesete, ako se ne varam, sećam se da je novoosnovani SČP imao štand ispred Ruskog Cara (tadašnjeg Zagreba), u toku ili malo pre Zalivskog rata, gde se Šešelj šetao i skupljao potpise za podršku bratskom američkom narodu u borbi protiv muslimanskog zavojevača.Uostalom, imaš tu štampu iz tog doba, možeš da proveriš.
radisa Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 ahem...i pri tome sada pricamo bas o tome sta je neko pricao a ne o tome sta je u tajnosti svoga kabineta planirao.Giška je bio posle 1990, da se ne zaboravi... Pričamo o 1987-1990 i ko je šta radio, propagandisao i pričao...Vook je pravio stranku desnice, da se suprotstavi (kvazi)levici... U desničarenju je malo preterivao, ali samo na rečima... A kvazilevica je desničarila za sve pare, live, u 7:30 svako veče.... I ne samo u 7:30...
kim_philby Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 A kako si ga poimao, stvarno me zanima.BTW, Kime, izazvao si jedan od jacih offtopic cunamija u povijesti foruma. trudim se. ima dobrih komentara.
pere urban x Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 philby, jesi glasao za milosevica tada ili nisi imao pravo glasa?nista maliciozno, stvarno me zanima a verovatno i ostatak ljudi ovde.
dillinger Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 (edited) Meni je jako i to da, nakon što je jedan Buca Pavlović prošao kako je prošao zbog par razumnih reči '87, neko očekuje u Srbiji kroz 3-4 godine najgoreg ispiranja mozga da iznikne neka jaka i stabilna antiratna građanska alternativa. Edited May 8, 2012 by dillinger
pacey defender Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 i tebi treba da objasnim sta je racionalan izbor?Nema potrebe. Odnosno, već jesi objasnio šta je racionalni izbor. Za potrebe forumske diskusije ovo što si predloćio je sasvim valjana definicija racionalnog. definicija racionalnog je da na osnovu informacija kojima raspoloze donosi najbolju mogucu odluku u datom trenutku. to je definicija racionalnogProblem nije dakle u definiciji nego u odnosu spram ponude na glasačkom listu na predsedničkim izborima 1990.godine.
henrik larsson Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 A kvazilevica je desničarila za sve pare, live, u 7:30 svako veče.... I ne samo u 7:30...Tačno, ali, kao i obično, forumskoj levici su neuporedivo draže forma i oblande nego dela.
ficfiric Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 (edited) Giška je bio posle 1990, da se ne zaboravi... Pričamo o 1987-1990 i ko je šta radio, propagandisao i pričao...Vook je pravio stranku desnice, da se suprotstavi (kvazi)levici... U desničarenju je malo preterivao, ali samo na rečima... A kvazilevica je desničarila za sve pare, live, u 7:30 svako veče.... I ne samo u 7:30...Obicnom glasacu Draskovic je bio ekstremniji desnicar od Milosevica i zato je birao to "manje zlo". Ovo svo vreme pricamEditTačno, ali, kao i obično, forumskoj levici su neuporedivo draže forma i oblande nego dela.A kako je glasac mogao da zna kakva ce biti dela jednog i drugog? Edited May 8, 2012 by ficfiric
kim_philby Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 philby, jesi glasao za milosevica tada ili nisi imao pravo glasa?nista maliciozno, stvarno me zanima a verovatno i ostatak ljudi ovde.nikada nisam glasao ni za jednu nacionalisticku opciju.
Recommended Posts