bergasa19 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Jbg, neki od nas su kućno vaspitani da makar na instinktivnom nivou osete nelagodu kada odjednom krenu masovke, histerije i ispoljavanje sabornosti putem bojkotovanja robe, ispravljanja tamo nekih vekovnih nepravdi, huškanja na komšije i tako to.Sa tim godinama su znao sta? Da ce biti rata.
pere urban x Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Ja odavde kao 12godišnjak uopće nisam registrirao Vooka kao opasnost. Slobu međutim jesam. Nisam baš skužio da će se dogoditi nešto o čemu se čitalo iz udžbenika u povijesti ali sam osjetio potmulo tutnjanje tam tamova -_-tripujes, vidis da philby tvrdi drugacije
radisa Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 (edited) velja ilic je vookov covek. ovo onako na prvu loptu.Da, a Slobin je u to vreme bio Mitević, Šainović, Radoman dr Božović, DB kadrovi koji ti padnu na pamet... Svi kriminalci koje je povukao iz evrope, sa Arkanom na čelu...I ti sad tadašnjeg Velju, porediš sa ovima? OK, super, samo napred...Sve što se tada moglo zameriti Vooku je što je pričao o sečenju ruku, jer je hteo da podiđe narodu i da zajaše šta je skot u svojim dnevnicima već uveliko jahao... I onda, ovaj što je vladao svim i svačim i spremao pokolj je bio manje zlo?OK, neka je tako... Edited May 8, 2012 by radisa
henrik larsson Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Ja odavde kao 12godišnjak uopće nisam registrirao Vooka kao opasnost. Slobu međutim jesam.Potpuno ista stvar, ne umem da objasnim zašto. Uostalom, ako ćemo pravo, sve Vukove baljezg izjave su stale u par meseci, i tu priču je drastično promenio još pre prvih izbora.
radisa Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Jbg, neki od nas su kućno vaspitani da makar na instinktivnom nivou osete nelagodu kada odjednom krenu masovke, histerije i ispoljavanje sabornosti putem bojkotovanja robe, ispravljanja tamo nekih vekovnih nepravdi, huškanja na komšije i tako to.+1
bergasa19 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Ja odavde kao 12godišnjak uopće nisam registrirao Vooka kao opasnost. Slobu međutim jesam. Nisam baš skužio da će se dogoditi nešto o čemu se čitalo iz udžbenika u povijesti ali sam osjetio potmulo tutnjanje tam tamova -_-Ala si dao paralelu.
henrik larsson Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Sa tim godinama su znao sta? Da ce biti rata.Nisam napisao šta sam znao niti da sam znao nešto, pročitaj bolje, nema mnogo.
bergasa19 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Potpuno ista stvar, ne umem da objasnim zašto. Uostalom, ako ćemo pravo, sve Vukove baljezg izjave su stale u par meseci, i tu priču je drastično promenio još pre prvih izbora.Ne pricas isto. Roger kaze da je podlegao propagandi, a ti da si bio imun na nju.
kim_philby Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 aman covece kako moze biti racionalno glasanje za coveka koji je vec razjebao drzavu, koji je ujedinio srpstvo na gazimestanu, setao kosti i pretio svima okolo? moslis tad je jos bilo sanse da pobedimo pa je zato bilo ok? niko zdrave glave nije mogao pomisliti posle svega sto je uradio do 90te da ga boli kita za jugoslaviju u kojoj srbi nisu gazde. ljudi su glasali da bi pokazali ostalima ko je gazda. daleko je to od racionalnog.ok. preporucujem ti zbirku dokumenata antibirokratska revolucija u izdanju skuzbenog glasnika koju su priredili bojana i slavisa lekic. tu se nalazi i veoma interesantan intervju sa milosevicem iz prelomne '88 godine u casopisu NIN. jasno je da je nacionalista ali on zvuci daleko racionalnije (opet ta rec) od draskovica, seselja i te bratije.
ficfiric Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Kim vrlo dobro zna da je 90te na glasačkom listiću bilo neuporedivo boljih opcija od Miloševića. Jeste bilo boljih opcija, ali samo jedan sa tog listica ide u skupstinu. Vecinski sistem je bio na snazi i tako su se ljudi ponasali. Ili si za Slobu, ili si za Vuka. Glas za nekog treceg je glas za Slobu. Retke su izborne jedinice gde je SPS-u bio suprotstavljen neko drugi. Vuk nije bio predstavnik "evropske Srbije", vec predstavnik koljacke trojke Draskovic-Seselj-Jovic.
kim_philby Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Da, a Slobin je u to vreme bio Mitević, Šainović, Radoman dr Božović, DB kadrovi koji ti padnu na pamet... Svi kriminalci koje je povukao iz evrope, sa Arkanom na čelu...I ti sad tadašnjeg Velju, porediš sa ovima? OK, super, samo napred...Sve što se tada moglo zameriti Vooku je što je pričao o sečenju ruku, jer je hteo da podiđe narodu i da zajaše šta je skot u svojim dnevnicima već uveliko jahao... I onda, ovaj što je vladao svim i svačim i spremao pokolj je bio manje zlo?OK, neka je tako...ahem...http://www.youtube.com/watch?v=8K5hwugSRn4i pri tome sada pricamo bas o tome sta je neko pricao a ne o tome sta je u tajnosti svoga kabineta planirao.
radisa Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Potpuno ista stvar, ne umem da objasnim zašto. Uostalom, ako ćemo pravo, sve Vukove baljezg izjave su stale u par meseci, i tu priču je drastično promenio još pre prvih izbora.Ja umem da objasnim... Pametne, starije čike u mojoj porodici su samo huktali i govorili da to neće na dobro izaći, još od smene Stambolića i čuvenog izvanrednog kongresa SKJ... Onda su neki pevali samo da rata ne bude 1989, a neki su i snimali skečeve o ratu tokom 90ih, a pre tih 90ih...A bilo je i divnih emislija, gde je objašnjavano o strateškim prednostima topovskih položaja na brdima oko Sarajeva... Na televiziji gde je bio Mitević direktor... Te se emisije sećam, kao da je juče bila, jer je posle tog, moj otac rekao, "gotovo je, biće rata"... A bila je negde 1990...I tako...
Roger Sanchez Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Potpuno ista stvar, ne umem da objasnim zašto. Uostalom, ako ćemo pravo, sve Vukove baljezg izjave su stale u par meseci, i tu priču je drastično promenio još pre prvih izbora.sjećam se 9 marta, nekako sam se nadao da će maknuti manijaka i da će sjebati onaj i onakav RTB, pa da će pomahnitali vlak malo štucnuti. ali q. doduše, da budem pošten o dosezima i sebičnosti svoje tadašnje percepcije, nisam poimao Tuđmana kao imalo opasnu osobu, nego naprotiv
henrik larsson Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Vuk nije bio predstavnik "evropske Srbije", vec predstavnik koljacke trojke Draskovic-Seselj-Jovic.Probaj da se informišeš malo bolje, ohoho pre toga se rasturio izvorni SNO, a Vuk se na krv i nož pokačio sa kumom i razišli su se po svim linijama.
kim_philby Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Da podsetim, ovo je stav koji je pokrenuo lavinu. Kim vrlo dobro zna da je 90te na glasačkom listiću bilo neuporedivo boljih opcija od Miloševića. Uostalom, kim govori o, citiram, "izboru u tadašnjoj ponudi". Milošević je, dakle, po kimu, ako je potrebno da crtam, rekao da je Milošević, pored pomenutog Ivana Đurića na primer, predstavljao racionalan izbor. Pročitajte ponovo šta je gore napisano. Ne učitavajte ništa, samo čitajte. Prema ovom stavu je Milogledov rant čist racio, da se ne lažemo.i tebi treba da objasnim sta je racionalan izbor?
Recommended Posts