pere urban x Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 necu se samoubiti. sada kada vidite mucenog pere urbana kada izadje iz kazamata sve noseci glavu dimitrija tucovica.Mucenog i izmucenog ^_^Nedavno sam procitao ovaj tekst u "Politickom zatvoreniku" iz lipnja dvije tisucite pa rekoh da ga podelim sa drugarima na odgovarajucoj temi.Neki podnaslovi...Partizani-Srbi prete klanjem HrvataVecina Hrvata i 1943. slavi 10. travanjTito 1942: u nasoj vojsci je 95% SrbaGde god se okrenes... :ss1:Sada mi se sve razbistrilo, u kojoj god formaciji da su se nalazili, Srbi su cinili zlocine.Neki su bili komunisti, neki katolici, neki muhamedanci a neki mojsijeve vere.Da, to sve objasnjava.http://www.tomislavjonjic.iz.hr/III_komunisti_12.pdf
Cane Vukic Prebranac Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Данас је 71. годишњица легендарне битке на Козари, симбола отпора фашистичком окупатору. * Zaklinjem se svom narodu da neću ispustiti oružje iz ruku sve dotle dok i poslednji fašistički okupator ne napusti moju zemlju, i dok se ne iskoreni poslednji ustaški gad.* Zaklinjem se svom narodu da se neprijatelju, koji je preko naših sopstvenih izdajica i plaćenika ugnjetavao i pljačkao moju zemlju, moj narod, žene i decu ubijao, a mene iz mog sopstvenog poseda isterao, bezobzirno osvetim i to krv za krv i smrt za smrt, i da mu zadajem udarce.* Zaklinjem se svom narodu da ću se u nemilosrdnoj borbi protiv fašističkih zločinaca uzdržati od svakog samostalnog vršenja nasilja ili osvete na mirnom stanovništvu, ženama i deci, pa ma kojoj religiji i nacionalnosti oni pripadali, i da ću ih štititi. Zaklinjem se da ću svuda i vazda izlaziti u susret prijateljstvu i saradnji Srba, Hrvata i Muslimana kada se oni bore za čišćenje moje zemlje od zajedničkog neprijatelja, fašističkih okupatora, sopstvenih izdajica i plaćenika, bili oni iz srpskih, hrvatskih ili muslimanskih redova.* Zaklinjem se svom narodu da ću pre umreti nego što ću izdati sebe ili svoje drugove i našu svetu borbu, da ću pre umreti nego što ću pljačkom, vršenjem nasilja ili samovoljom uprljati zastavu za koju se borim.* Ako prekršim ovu zakletvu, ako pokažem slabost, malodušnost, kukavičluk, nedisciplinovanost, ili loše namere, i izdam interese svog naroda, tada neka sramno umrem od ruku mojih drugova.
beatakeshi Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 (edited) Srećan praznik.Živeo 4 juli! Edited July 4, 2013 by beatakeshi
Pontijak Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 i bas ste na dan borca krenuli u novu epopeju CvP :D
kim_philby Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Srećan praznik.Živeo 4 juli!da sacekamo 7 pa da pripucamo.Sent from Bender's iPad using Tapatalk
Pontijak Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 kako ko. neko ce da saceka 7, neko 13, neko 27... :D
Prospero Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 imali smo malo čišćenje - postovi sa ličnim čačkanjem po etno/ideo linijama prebačeni guess where - na čvp.topolin post prebačen na jugoslavija u 2SR.
Filipenko Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 Ništa čudno, kad mu se baksuz motao okolo... Pala je komanda da se formiramo u streljački stroj, i ja čujem poznati Savin glas: „Prenesi lijevo i desno!“ Ali nismo znali da su Nijemci došli još bliže, da su u rovovima već na kraju livade. I mi razvijemo streljački stroj i krenemo u juriš, a oni nas dočekali rafalima. Okrenem se oko sebe i vidim: pop kleči i plače. I kaže: “Kuku lele, umro Sava.“Oprostite, kakav pop?- Pravoslavni. Mi smo u diviziji pri štabu imali popa. Njegov je posal bija, kad neko od Crnogoraca pogine, da mu održi misu, jer Crnogorci su bili pravoslavci. I plače pop: “Pogibe Sava.“ A ja mislija, kako se moj komandant bataljona isto zva Sava, da je poginija on, a ne pravi Sava. I ja dođem do njega i vidim: bogami, pravi Sava. Rupa na čelu, krv oko glave, kosa mu sva zalipljena unazad od krvi. Kad smo se tri miseca kasnije vratili na Tjentište da ga sahranimo, bija je u istom položaju. I mi gledamo: znaš da su svi mrtvi, a izgledaju ka da su živi. Svi u komadu, a takneš prstom - on se raspadne.
dillinger Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 (edited) Nda, Prva proleterska Koče Popovića nepravedno uzela šnjur, samo što je izvela odlučujući proboj na Balinovcu, spasla vrhovnu komandu i čitav NOB i odredila tok istorije Balkana do dana današnjeg Edited August 24, 2013 by dillinger
Filipenko Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 Pa dobro, čoveku je bilo teško da gleda pretvorbu JNA u instrument Velike Srbije, dok su sa druge strane hrvaćanske institucije bile simbol kontinuiteta partizanskih ideala i multikulturalizma.
ficfiric Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Poslednja emisija Radara na RTV-u bavila se penzionerima. U delu emisije o starackim domovima posetili su i dom u Sremskoj Kamenici i tamo (mozda i ne znajuci) snimili partizanku Idu Sabohttp://media.rtv.rs/sr_ci/radar/4618Negde oko 23. minuta pocinje prica o domu.
Takeshi Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 pretrazujuci danas vise o splitskom gradonacelniku-cetniku, pronadjem ovaj sajt:“Antifašistički Split: ratna kronika 1941.-1945.”odlicno odradjeno, po datumima i sa imenima.zanimljiva je recenica sa promocije pre tri godine - Partizani su ratovali protiv četnika, a ustaše nisu. Ako mi netko nađe dokument gdje su se ustaše borili protiv četnika, dajem otkaz i idem na burzu rada - rekao je Goldstein (Ivo).
čekmeže Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 (edited) Otera čoveka na burzu rada, jbg. Edited December 9, 2013 by Hartmann
Recommended Posts